25 April 2017

JJCM | Celebrate Besday MamaZN @ D' Arab Cafe, Bandar Bukit Raja

alhamdulillah
diberi peluang untuk merasai nikmat
diberi kesempatan untuk berubah menjadi lebih baik
in shaa Allah akan gunakan kesempatan yang diberi sebaik mungkin :)

19/4 aritu genap la mamaZN 35tahun
terasa tua plak ai, hahah!
umur sekadar angka gitewww, kikiki
jangan lupa diri sudah ;)

takde apa-apa yang special pun
papaZN ajak pi makan sempena nak celebrate katanya
tu je la pun..
ai is ok je, janji ada bersama famili tercinta :)

lokasi pilihan adalah restoran nasi arab d'cafe cawangan bandar bukit raja
dekat pun dekat, selesa pun selesa
sedap dah semestinya :)

order sedulang trus, share beramai-ramai
berkattttt makan sedulang hehe

1st time makan kat cawangan bandar bukit raja ni
sebelum ni penah try makan kat food court belakang unisel seksyen 7 shah alam
tapi kat situ crowded sket la sbb banyak kedai makan, ramai la pengunjungnya..
kalu kat sini memang tenang
makanan pun cepat sampai :)

tq papa, zakwan, kakak nayli & baby zaed
sebab celebrate bday mama :)
sayaaaaang semua!

p/s: masuk je kete, anak-anak dah tidur kekenyangan, hehehe...

03 April 2017

Family Day TK7 - Gambang Water Park, Here We Come! (Part 2)

okeh!
semangat nak sambung citer gambang
hehe..
serius la, takleh nak move on
terbayang lagi ke'best'an nya

day 1 kita dah lenjan water park
keluar semua perangai sebenar, haha!
day 2 kita layan safari plak
pagi day 2 tu, sempat lagi depa ni layan berendam lagi
adoi, pantang jumpa air!

lepas dah siap-siap kemas semua
kami pi rombongan melawat safari plak
1st time masuk safari (mamaZN & famili) selama ni tengok kat tv je cemana keadaannya
best la.. memang best
dapat tengok binatang secara dekat
dapat tambah general knowledge pasal haiwan-haiwan ni

part paling menyeramkan..
hahahaha! gelak dulu
paling menyeramkan bila anak bertuah zaed ni pi meraung dalam bas tu!
taktau la kenapa.. meraung sebab taknak naik bas ke, meraung sebab ingat nak balik ke, tah la..
hahaha! tebal muka makpak hadap hang ni zaed oiii! :P
tapi rasanya sebab mengantuk
mula la kan, buat perangai..
taknak tido pastu tahan mata tak bagi pejam
mendapat la!

dah abes masuk safari tu kami pun mulakan perjalanan balik
singgah jap rnr temerloh kot (lupa!)
pekena patin masak lemak tempoyak sat dapnya!
jam 8-9 camtu selamat sampai rumah
alhamdulillah..

pengalaman yang sangat best!
best sangat!
repeat please! ;)


Family Day TK7 - Gambang Water Park, Here We Come! (Part 1)

walau hampir sebulan berlalu
nak jugak up kat sini
walau dah hampir sebulan tu jugak
mamaZN masih tak boleh nak move on!
sebab seronok sangat!
1st experience pada kami penduduk TK7 :)

4-5 mac yang lepas, kami join family day penduduk taman perumahan kami ni
destinasi pilihan adalah gambang water park, kuantan
excited! sebab 1st time mamaZN & famili jejak kaki ke gambang water park tu :)

ada dalam 13-14 buah kereta yang berkonvoi
kul 8 pagi kami bertolak dari taman
gelombang merah melanda!! siap tempah baju tu :D
ada la beberapa pitstop jugak
almaklum, banyak kereta yang berkonvoi, banyak la tempat persinggahan heee

famili mamaZN join carpool dengan jiran sebelah umah hee..
sebenarnya last minute jugak kami join semula
walau dah bagi nama lama dah, huhu
ada la atas beberapa sebab yang buat kami cancel
tapi last2 tu, papaZN kata kami dapat join jugak, alhamdulillah :D
anak-anak la happy
makpak tengok anak-anak happy, dah lega sangat dah

sampai-sampai, ada yg check in dulu
dan ada yg teruk ke waterpark
kami ramai anak kecik, so check in dulu
makan lunch, solat apa semua
baru pi waterpark
mamaZN bawak bekal macam-macam
haha!
biasa la kan.. bukan mamaZN la kalu tak bawak bekal tu ;)
ada nasi tomato, bihun goreng, sandwich
macam-macam kudapan bagai
semua standby sbb zakwannaylizaed cepat lapo, haha!

masa nak masuk waterpark, bleh plak terserempak dengan geng seratas :)
seronok dapat jumpa walau sekejap

masuk waterpark tu pun dah lambat sebenarnya
best la pulak, haha!
mak x puas, anak-anak lagi la x puas, huwaaa..!
berendam la, main slide la, etc.
seronok gak, tengok perangai memasing yg sebenar, kahkah! :P

balik tu, papaZN & jiran pi tapau utk dinner
naseb baek sangat bawak bekal
bila dah berendam, perut cepat lapar
anak-anak dah makan awal
nasi tomato la, megi la, roti la..
takpe, janji kenyang
lepas makan sume pakat tidoq
letih bebeno nampaknya..
jadiknya yang dewasa je la makan hasil tapau tu :)

okeh, nanti sambung lagi
part pi safari plak
nanti ek :)

apa2pun, memang best! best sangat!
harap ada next plan pasni :)

30 Mac 2017

JJCM | Lunch Bersama Famili @ Cafe UAK Batu 3 Shah Alam

ya ampunnn..! dekat sebulan takde entry
bulan 3 langsung takde!
ni ha, baru nak ada...
apa nak jadik la mak zakwan ni, haha!

kejadian dah lama, mak baru nak update 
sindrom kemalasan melanda huwaaa! 
takpela janji ada entry baru hukhuk 
aptb!

okeh, hujung minggu yang sudah-sudah 
macam biasa, kalau ada kesempatan 
memang akan cuba untuk gathering reramai macam ni 
dapat time lunch pun jadik la huhu

kali ni kami try makan kat cafe UAK 
cafe Ustaz Abdullah Khairi 
lokasi dekat area batu 3 shah alam 
konsep menarik, suka, suka! 
food pun bleh tahan 
harga setanding dengan food 
so, berbaloi la :)
pizza dia sedappppp!

sempat la jumpa owner cafe aritu 
tapi x sempat nak bergambar hehe 
pegi time weekend, agak ramai jugak customers
biasa la tu kadang waiter lupa order kita 
huhu 
takpela bersangka baik.. maybe lepas ni akan ada improvement :)

cantik tempatnya 
ada banyak section untuk lepak & makan 
ada tempat open, ada tempat bertutup
kalau nak buat event pun sesuai sangat 
memang ada ruang untuk itu pun 
parking jangan risau, memang ada disediakan

bleh pegi lagi pasni hehe :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...