21 November 2018

Lazada | 11.11 Shopping Festival - Unboxing Time!

hai korang! :)
berjaya mengharungi 11.11 dengan tenang? haha! 

banyak ke korang shopping aritu?
betul kan 11.11 Lazada Shopping Festival menawarkan banyak tawaran yang lumayan dan menarik?
memang tertarik uols! :) 

apa mamaZN beli time sale 11.11 aritu?
mamaZN memang tertunggu-tunggu sale ni
semata-mata sebab nak beli diapers huhu! 
kenapa? 
sebab memang sangat berbaloi dengan harga yang ditawarkan 
boleh tengok gambar yang mamaZN lampirkan 
perhatikan harga sebenar dan harga total yang perlu dibayar 
menarik bukan? :) 




kalau ikutkan memang banyakkkkkk barangan yang berada dalam wishlist
tapi kita dulukan barangan keperluan
bak kata zakwan, 
'tu bukan keperluan mama, tu kehendak'
okeh, baik zakwan... 

tau je lazada ada buat sale,
memang mamaZN pakat-pakat dengan adik beradik, kawan-kawan dan jiran tetangga, ajak dorang shopping diapers sama, haha!
beberapa hari sebelum sale, memang bz la dengan grup wassap, kahkah! 

niat di hati nak membantu
sama-sama merasa barang murah dan berbaloi
kalau kita mudahkan urusan orang, in shaa Allah, nanti-nanti Allah mudahkan urusan kita pulak, kan? 



berkotak-kotak jugak la berjaya mamaZN shopping tepat jam 12 malam 11.11 tu
alhamdulillah berjaya dapat harga yang saaaaaaangat di luar jangkaan
guna voucher diskaun, ada free shipping, boleh cash on delivery
apa je yang korang tak puas hati?
semua pun lazada ada sediakan
memang terbaikkkkk


bila time sale ni, 1 je risiko yang kena hadapi dengan tenang dan sabar
apa dia? hehe
bab delivery barang la, apa lagi...
tau-tau je la time sale hebat ni
bab penghantaran memang menjadi isu utama
lambat la, barang rosak la, etc. 

tapi bagi mamaZN, alhamdulillah...
servis penghantaran lazada memang terbaikkk!
sangat di luar jangkaan dari ramalan mamaZN
order hari ni, esok dah ada bungkusan yang sampai! biar betul! yaaa percaya la.. memang betul 

alhamdulillah semua barang mamaZN dah selamat diterima dalam tempoh penghantaran yang diberikan
salute kat lazada! 

01 November 2018

Lazada | 11.11 Shopping Festival!

assalamualaikum & hai! ๐Ÿ˜Š 


ada yang ternanti-nantikan festival membeli-belah terbesar dari LAZADA? 
ya! kini ia kembali lagi dengan tawaran yang lebih lumayan dan hebat! 


untuk pengetahuan semua, Festival Membeli-Belah LAZADA akan diadakan hanya SEHARI pada 11/11/2018
jangan lupa tandakan tarikh ini di kalendar anda ๐Ÿ˜Š 



banyak tawaran yang menarik yang LAZADA sediakan dan antaranya ialah harga barangan serendah RM1, diskaun barangan mencecah 90% dan voucher terkumpul berjumlah hampir RM11,000,000.00
hebat bukan? jadi, jangan lepaskan peluang anda! 

*

uols pun mesti macam mamaZN kan? ;) 

• plan dulu nak beli apa
untuk mengelakkan lebihan belanja, haha! almaklum, mamaZN ni pantang dapat online shopping. sekali diberi peluang, memang digunakan sehabis baik ๐Ÿ˜Ž 


• survey harga barang 
lain seller, lain harganya. better bandingkan harga dan pilih yang bersesuaian dengan bajet. kadangkala ada seller tetapkan harga untuk caj penghantaran dan ada juga yang free delivery. jadi, buatlah pilihan yang bijak 


• yang ni paling suka - standby siap-siap 'add to cart
supaya senang di hari kemudian. tak perlu lagi untuk survey seller dan harga lagi. 
sangat berguna di saat-saat tibanya festival membeli belah terhebat di LAZADA 





apa agaknya yang dah ada dalam 'cart/trolley' mamaZN? let's check it out ๐Ÿค— 

1) setiap kali LAZADA adakan sale, mamaZN memang akan simpan bajet untuk beli lampin pakai buang anak-anak. sangat berbaloi beli semasa sale kerana harganya jauh lebih murah daripada biasa 





pilihan mamaZN tentulah jenama PETPET. jenama yang tak perlu diperkenalkan lagi. review dan rating yang sangat baik dari ratusan pelanggan membuatkan mamaZN tidak teragak-agak untuk memilihnya. lebih meyakinkan apabila belian dibuat di LazzMall-Petpet

di samping itu tawaran yang disediakan jugak sangat pelbagai dan membantu pelanggan membuat pilihan yang lebih bijak mengikut bajet yang diperuntukkan. 

ada belian combo, belian extra savers, caj delivery juga tidak mahal dan kadangkala ianya percuma! serta tawaran pulangan semula dalam masa 15 hari. sangat menguntungkan! 

shopping masa sale LAZADA yang lepas :)


2) barangan yang kedua yang telah sedia ada di dalam 'cart/trolley' adalah dapur gas.
pandai... masa nak dekat sale ni la, dia nak rosak ๐Ÿ˜… dan belian semasa sale akan lebih menjimatkan.



mamaZN memilih jenama dan jenis sepertimana yang tertera di gambar adalah kerana juga disebabkan rating dan review yang bagus dari pelanggan. di samping itu, penjual juga ada menyediakan waranti selama setahun. 






3) barangan yang ketiga adalah lebih kepada self-reward. membeli beg tangan  CARLO RINO sebagai penghargaan kepada diri sendiri. 




belian di LAZADA lebih memudahkan dan menjimatkan dari segi masa, kos dan juga tenaga. bayangkan mamaZN shopping di mall dengan kerenah 4 orang anak yang macam-macam? tak sangguppppp...! ๐Ÿ˜… 

biarlah, mamaZN shopping di LAZADA sahaja. hati pun tenang, lebih rileks, banyak masa untuk membuat pilihan dan badan pun tak penat. tau-tau, barang dah sampai di depan rumah. 

tak berkenan? ia boleh dipulangkan dalam masa 15 hari (mengikut terma dan syarat). 


jadi, tiada alasan lagi untuk tidak shopping di LAZADA! gedung belian terbesar dengan tawaran hebat, memudahkan dan menjimatkan ๐Ÿ˜Š 



ingat 11 NOVEMBER 2018 , ingat Shopping Festival di LAZADA

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...