26 April 2017

School Trip Kakak Nayli Ke Zoo Negara (Again?!)

yup! again.. haha!
tahun lepas pi zoo negara
tahun ni pi zoo negara lagi ;)
time zakwan dulu pun trip ke zoo negara jugak, haha!
yea, tadika yg sama... hihihi...
layankan aje la...

sabtu aritu kakak nayli pi zoo
papaZN je anta kakak kat skolah
mamaZN taaa kuaddd, huhu!
mamaZN risau nanti mamaZN tak benarkan kakak nayli pi ikut trip plak, haha!
papaZN je rajin anta gambar-gambar masa tunggu bas
alhamdulillah nampak kakak ok sangat
memang dia nak sangat ikut school trip ni
walau dah bagitau, tahun lepas dah pegi
dia nak jugak
dia kata, 'tu tahun lepas, ni tahun ni..'
ok, baekkk...

gerak kul 8.30pg sampai sekolah semula jam 5ptg
sempat la mama, papa, abang & baby pegi jusco & kedai uncle loped hihihi

terasa lain sangat bila tak cukup ahli
time tu la rasa rinduuu!
padahalnya, kakak ni memang lawan gaduh dengan semua orang, hahaha!

walau apa pun, mama seronok tengok kakak happy
petang tu, masa nak amik kakak
tengok kakak dah duduk kat depan kelas
kami lambat beberapa minit je hihihi..

baru nampak muka
trus bercerita pokpekpokpek pasal pegi trip tu
sampai ke malam tak sudah-sudah, haha!
'kakak tengok haiwan ni..'
'kakak naik tram..'
'kakak makan tu..'
'kakak tengok persembahan haiwan..'
'kakak tido dalam bas..'

ayat akhir yang buat mamaZN sebak
'masa jalan-jalan kat zoo, kakak teringat kat mama..'
alaaaaa, rasa nak nangis..!
macam tau-tau je mama pun rindu kakak huhuhu ;)

1 comments:

mama tisya berkata...

sronok kakak nayli trip ke zoo..oh 2x dh la..sure dh kenal sgt ngan haiwan2 kt dlm zoo hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...