03 April 2017

Family Day TK7 - Gambang Water Park, Here We Come! (Part 2)

okeh!
semangat nak sambung citer gambang
hehe..
serius la, takleh nak move on
terbayang lagi ke'best'an nya

day 1 kita dah lenjan water park
keluar semua perangai sebenar, haha!
day 2 kita layan safari plak
pagi day 2 tu, sempat lagi depa ni layan berendam lagi
adoi, pantang jumpa air!

lepas dah siap-siap kemas semua
kami pi rombongan melawat safari plak
1st time masuk safari (mamaZN & famili) selama ni tengok kat tv je cemana keadaannya
best la.. memang best
dapat tengok binatang secara dekat
dapat tambah general knowledge pasal haiwan-haiwan ni

part paling menyeramkan..
hahahaha! gelak dulu
paling menyeramkan bila anak bertuah zaed ni pi meraung dalam bas tu!
taktau la kenapa.. meraung sebab taknak naik bas ke, meraung sebab ingat nak balik ke, tah la..
hahaha! tebal muka makpak hadap hang ni zaed oiii! :P
tapi rasanya sebab mengantuk
mula la kan, buat perangai..
taknak tido pastu tahan mata tak bagi pejam
mendapat la!

dah abes masuk safari tu kami pun mulakan perjalanan balik
singgah jap rnr temerloh kot (lupa!)
pekena patin masak lemak tempoyak sat dapnya!
jam 8-9 camtu selamat sampai rumah
alhamdulillah..

pengalaman yang sangat best!
best sangat!
repeat please! ;)


1 comments:

mama tisya berkata...

dlu2 masa akak pi gambang tk de lg safari..syok la..tgk safari ni tringat masa holiday korea ada juga safari ni tp versi tk turun trem..siap zirafah jenguk kami ikut tingkap hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...