06 Februari 2017

Redeem Voucher Traveloka | Ascott Sentral, Kuala Lumpur Yang BEST Jadi Pilihan :)

akhir tahun lepas mamaZN ada menang contest by traveloka :)
dapat la hadiah voucher
boleh guna untuk stay hotel @ beli tiket flight
mamaZN pilih untuk stay kat hotel :)
nak habiskan masa bersama dengan famili tersayang...
voucher expired jun ke julai 2017
tapi mamaZN jenis tak menyabo, haha!
cuti panjang cny aritu kami siap redeem dah :)

hotel ascott sentral, kuala lumpur jadi pilihan kami
sejujurnya, memang berapa malam la mamaZN tido lewat
semata nak survey hotel
memang lokasi pilihan adalah area kl
selain dapat kurangkan kos minyak dan tol (huhuhu, ye ke kurang?)
dapat jugak attend kenduri akikah anak kepada kawan blogger :)
see, banyak boleh buat dalam 1 masa tu haha!

mula-mula nak pilih area ampang
pastu tukar plak area klcc (berlagak abes ni, kahkah!)
ada beberapa hotel yang masuk list
tapi ada la pro & cons nya...
at last, kita try area kl sentral la
rata-rata yang bagi review suma kata hotel ni best
memang mamaZN 100% berpandukan review kat traveloka dgn tripadvisor
lain-lain tu tawakal je la
memang pilihan terakhir dan malas nak pikir dah, redho je la...

hotel ni konsep service apartments 4***
merasa la kami stay hotel berbintang-bintang di langit ni
kalu takde voucher, memang mampu tengok je huwaaa..!
alhamdulillah rezeki :)

kita sebagai tetamu bila disambut mcm vip dato' seri datin seri ni terasa segan jugak haha
best tapi segan
rasa macam 'alaaa, xyah la susah2 sampai camtu.. buat biasa-biasa je dah la'
dia punya baik tu, buat kita plak jadi serba salah
layanan penyambut tetamu & front desk officer memang superb!
nu sentral yang kalu jalan kaki 5 minit je pun dia nak anta naik shuttle?!
rezki, rezki :)

bilik best! serius best!
dok tingkat 20 plak tu, layan view area kl sentral/brickfields memang 'cara'
masuk-masuk je bilik dah nampak area dapo
dapo plak lengkap dengan kelengkapan memasak
yesss, stay sini kita bleh masak
tapi kami idok le nak masak-masak :D
rice cooker, cerek letrik, dapo, peti ais 2 tingkat, pinggan mangkuk, cawan, teko, sudu, sudip, chopping board, pisau sume settle!
sume dah siap
span & sabun cuci pinggan pun ada
memang thorrrbaek!

area katil plak ada divider yg asingkan meja kerja & almari dengan katil
dekat divider dia letak tv
channel bukan main banyak!
zakwan kira aritu ada dalam 25-28 channel, hahaha! hambekkk..!
bilik air pun best
walau takde bath tub, tetap best, haha

overall memang best la
xtau nak cakap cemana dah
dari pintu masuk-lobi-amik kunci-masuk bilik-swimming pool sume da best!
kami tak amik set breakfast
so taktau pilihan menu cemana
kitorang jalan kaki cari mapley, haha!

p/s : alhamdulillah dapat gembirakan famili. dah cukup buat kita rasa happy jugak :)

8 comments:

ADEEYA berkata...

Puas hatinyaaaa. Hehee. Seronok berendam..

idzwa kamaruddin berkata...

Best nyer!~

mama tisya berkata...

syok kn bercuti dlm kl..nk2 plak guna voucher menang contest..pasni leh stay lg thru traveloka

Iela Fazielah berkata...

WAH BESTNYER...

Nadia Johari berkata...

wah bestnyaa

Ida Puanstoberi berkata...

cantik hotel dia..best best..

SalbiahM berkata...

ni namanya rezeki..tuah ayam di kaki, tuah blogger siapa yang tahu..hehe. tahniah!

LYAfrina berkata...

Bestnyaaaa... Nnti nk trybsurvey traveloka plok..sblm ni biasa booking hotel kot agoda j.

Murah rezeki nad..blhlah ank2 merasa kan... Bdk2 ni bila sbut nk tdo hotel happy kemain..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...