20 Februari 2017

JJCM | Sarapan Pagi Di Kedai Makcik Capati, Shah Alam

aritu saje google 'sarapan pagi sedap di shah alam'
saje nak tukar angin...
asek gi kedai mamak je kan, hewhew ;)
google suggestkan 1 kedai ni
namanya 'Kedai Makcik Capati'
lokasi kat seksyen 8, shah alam
kebetulan papaZN pun teringin nak makan capati cicah kari kambing
ok la, moh la kita try
rata-rata bagi good review

dari tempat kami tak la jauh mana
dalam 15 minit ok ar kan
tempatnya pun senang jek nak cari

dah sampai tu tengok kedainya biasa-biasa je
ye la, lot food court kan
orang pun tak berapa ramai lagi
maybe pagi cuti thaipusam, ramai bangun lambat kot, hehe
order pun kemain tak hingattt
capati 2 keping, capati cheese sekeping
nasi lemak 1 pinggan, roti telur sekeping
kuah plak amik kuah kari kambing ngan kima daging
memang stok kenyang sampai tengah hari la kot ni kan konon-kononnya
tunggu time nak bayar nanti ye, haha!
part harga memang takde sapa yg review kahkah!

bab rasa, capatinya sedap lembut & nipis ok la, not bad katanya kan heee
kima daging pun ok je, sedap jugak
kari kambing, papaZN kata ceroi sket
taktau la, maybe pagi tu lain dari biasa kot hehe

bila dah nak balik, baru start ramai orang datang nak sarapan
memang tak menang tangan la dibuatnya depa
tapi yang bestnya makcik ngan kaum kerabatnya memang peramah
rileks jek sembang-sembang layan tetamu
ok la, suka gak la kan.. takde la muka ketat je

silapnya kami, masa nak order tak tengok harga kat senarai menu, haha!
bila nak bayar baru terkedu tak terkata
1st time bayar harga sarapan dah macam makan western food kekdahnya kahkah!
takpela, bukan selalu... kata pun nak JJCM kan.. :P
sedapkan hati, hehe...
berapa total rm kena bayar? agak-agak berapa? hehe...

capati 2 keping
capati cheese sekeping
nasi lemak 1 pinggan
roti telur sekeping
kuah kari kambing
kima daging
teh ais 3, nescafe o panas 1
= RM41.50

hambekkkkk ko! :D

6 comments:

mama tisya berkata...

Capati cheese pn ada ye

eima berkata...

gulp !! boleh tahan utk sarapan pagi wei ....
mahalnye sbb kari kambing tu ke ..

Sara Amelia berkata...

Nampak sedap, kene cuba ni!

el berkata...

mahal sebab kari kambing ngan kima tu kut haha
mmg ternganga la nak bayo tu ek hihi

idzwa kamaruddin berkata...

sedapppp nyer!

LYAfrina berkata...

Boleh thn jugak regeee dia..maybe sbb kmbing..aritu pnh rsa nk try kari kmbing..jd mtk seketul j dgn kdai tu..sbb tkut xleh trima tekak.. Rm3/seketul kecik tu.. Huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...