01 Februari 2017

JJCM | Rezeki Makan Sedap @ Damai Steamboat & Grill, Sijangkang

orang kata, rezeki jangan ditolak, musuh jangan dicari :)

alhamdulillah rezeki kami
tu la kan, rezeki ni didatangkan dalam pelbagai bentuk dan cara
bukan sekadar wang ringgit je
keluarga yang bahagia, urusan dipermudahkan,
kawan-kawan yang baik, jiran-jiran yang baik, makanan yang sedap, sihat tubuh badan, etc.
semua pun rezeki jugak tu...
kita je kengkadang tersalah anggap atau tak ingat :(

aritu rezki kami dapat merasa steamboat sedap
dah la sedap, suasana tenang, tempat selesa, kawan-kawan yang baik
alhamdulillah, syukur. seronok sangat :)

papaZN bgtau, jiran kami ajak pi makan-makan
sempena besday katanya, hehehe...
besday boy belanja makan, besday boy bawak kek
aduiii, rasa segan pun ada haha
sebab kami bawak diri je :P

lokasi steamboat ni kat area sijangkang
nama kedainya damai steamboat & grill
walau lokasinya jauh ke dalam kampung
tapi tempat selesa & luas
parking, toilet & surau ada disediakan
pilihan menu utama pun banyak
food utk di'steam' & di'grill' pun macam-macam
pendek kata, memang bangun, duduk, bangun, duduk je amik makanan
hahaha!
mamaZN x amik gambar plak
segan tetiba kekekeke...
nenanti la, kalu ada rezki makan kat situ lagi mamaZN share
tapi kalu search kt fb nama kedai ni
memang rata-rata bagi positive reviews
selalu jugak jadi lokasi untuk gathering
memang sesuai sangat la kan :)

waktu operasi kedai ni dr 6ptg-12mlm
tutup hari isnin kalu tak silap
paling utama, kena booked dulu k!
takut fully booked je, kempunan uols nanti hehe :)

special thanks to jiran-jiran yang baik
moga hubungan kekal baik ni sampai bila-bila, hendakNya :)

4 comments:

ADEEYA berkata...

Mesti sedap ni. Kena try ni kalau jalan-jalan sana. :D

LYAfrina berkata...

sedapnya pekena steamboat... dh lama x makan steamboat

Chekgu Azrine berkata...

ahkak suka steamboat...sgt

el berkata...

amboiii suka sgt depa ya haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...