28 Februari 2017

#familiZNZN di Bukit Cahaya Seri Alam

ni citer time cuti thaipusam aritu
lama betul baru nak update huhu.. ampun!

cuti sehari tapi papaZN nak gembirakan anak-anak
padahalnya papaZN still kerja on that day
makanya moh la pegi yg dekat-dekat je
pilihan kami adalah beriadah ke bukit cahaya seri alam a.k.a bukit cerakah

mulanya sebab zakwan bagitau, kawan dia pegi tengok salji
dah dia pun sebuk nak tengok jugak
makanya, jom la kita pegi.. alang-alang dekat kan

lepas brekfes kami terjah bukit cerakah
ingatkan tak ramai orang
rupanya ramai yang gunakan hari cuti yang sehari tu untuk beriadah jugak
tiket masuk kalu tak silap rm3 untuk dewasa, rm1 untuk kanak-kanak
pastu bayar sekali siap-siap tiket masuk rumah 4 musim
rm5 untuk dewasa rm3 untuk kanak-kanak

kami takde la beriadah beriya pun hehe
outfit pun tak menepati piawai haha
naik bas tram pegi rumah 4 musim
pastu baru berjalan kaki patah balik ke pintu utama
boleh tahan penat jugak weiii! huwaaa!

rumah 4 musim sekarang musim salji
musim salji mula dari bulan november sampai mac
pasni musim bunga plak
mesti lagi cantik kan? :)

dalam perjalanan berjalan kaki tu
banyak la zakwannayli belajar huhu..
almaklum, selama ni kerja mengukur mall je
hah, kali ni ukur hutan haha!
pengalaman pertama untuk dorang
lalu jambatan gantung, tengok bekas sodokan babi hutan, tengok pokok cendawan
pastu tengok haiwan-haiwan macam rusa, landak, kura-kura, itik, burung kakak tua

seronok dalam masa yang sama penattttt!
bercinta nak sampai pintu utama...
konon bagi semangat kat anak-anak
tapi yang sebeno, mak nya pun dah pancit!
seawal 10 pagi pun panas dia merelit lit lit!
bleh tahan gak la, memang kena bawak bekalan air yang secukupnya

dah nak balik tu, ada plak budak ngamok, haha!
sebab dia xpuas berjalan lagi dalam bukit cerakah tu kikiki
next time kita datang lagi ek? :)
apapun, pengalaman yang best!

5 comments:

eima berkata...

best tak pernah pergi lagi .... nanti nk ajak enpanjang pergi la .... ala minggu dpn exam bdk2 ni ... minggu lps tu entah larat ke tidak nak berjalan ai ni ... dah dekat dah tarikhnye ....

idzwa kamaruddin berkata...

best nyer beriadah!

LYAfrina berkata...

Bestnya nad.. Esp naik jambatan gantung tu..pgalaman baru utk ank2

Iela Fazielah berkata...

lama betul kak ila xdtg bukit cerakah..last dtg ms bwk budak BSMM thun 2007 kot.... kat 20 thun..tp ada balik rmh 4 musim leh pergi nnt....

el berkata...

ari tu turun kl ada en. shumi tya pasal bukit ni..insyallah lau ada rezeki turun kl lg nk pi sini plak

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...