09 Januari 2017

#throwback - Celebrate Birthday Kakak Nayli :D

nak la abadikan kat sini
walau dah 2-3minggu berlalu hihihi

celebrate besday nayli simple-simple je...
kalu tanya zakwan nak apa masa besday
dia pi jawab panjang lebar!
pagi nak brekfes kat sini, pastu nak pegi situ, pastu nak beli ini, beli itu..
dia dah plan acara sampai ke malam!
kalu tanya nayli senang sket...
nak buat apa masa besday? nak main!
tu je, hehe

so, 25/12/2016 time cuti krismas tu
kami ke klang parade je main kat kidz paradise
pegi awal-awal pagi, takde ramai orang
seronok sket :)
dari kul 10, dok la berkampung sampai kul 1
bertahan sungguh budak-budak ni
tapi happy la tengok bila dorang terjerit-jerit main kesukaan :D
sume mainan yang ada dalam tu pun depa main
lantak korang la, janji happy...

kul 1, masing-masing dah kelaparan
singgah jap makan kat the chicken rice shop
mamaZN lari kejap, konon nak pegi toilet
padahalnya pegi beli kek kakak nayli hehe
beli 2 slice je, haha! jadik la, buat syarat :)
masuk-masuk je, trus nyanyi lagi 'hepi bday to u'
malu-malu la anak dara tu, hihihi...
mata pun berair je, terharu la tu, haha!

balik umah, ada lagi kejutan utk kakak nayli
dia ingat hadiah besday dia pegi main tu je
tapi sebenarnya mamaZN dah standby hadiah :)
beli la jigsaw puzzle my little pony dengan play doh :)
play doh tu sebenarnya hadiah mamaZN menang contest
kemain seronok dan terkejut la kakak nayli haha!

moga kakak nayli dipanjangkan usia dan dimurahkan rezki...
belajar rerajin kakak...
jangan asek nak marah-marah je...
mama sayang kakak! :)

p/s: elok balik dari main kat tmpt mainan tu, 3-3 tumbang demam & terkena jangkitan kuman... :'(
alhamdulillah, sekarang dah ok hendakNya...
cam serik je nak pegi lagi tempat tu, huhu!

5 comments:

ADEEYA berkata...

Hehehe seronok Nayli. :) happy belated birthday.

eima berkata...

MESTI HAPPY NAYLI KAN ... TAPI BILA SAKIT TU ..ALAHAI ... SBB TU MLS NK BW BDK2 KE TMPT TERBUKA KESIAN KLU TETIBA SAKIT MCM TU .. TAKE TIME JUGA KAN DEPA NAK SEMBUH HARI TU .. SEB BAIK SEMPATS EMBUH SBLM SEKOLAH BUKA ....

LYAfrina berkata...

alhamdulillah..apa yng penting nayli happy sgt.. itulah kanak2 kan..bukan mintak y susah2 pom..y simple aje.. cuma kita lah kna hadiahkan masa juga utk happy kan ank2..

nampak kegembiraan di muka nayli..
moga nayli trs mbesar dgn sihat serta bjaya duniakhirat... aamin

Azura Aziz berkata...

good girl kakak nayli. mcm best jer tempat ni, nnt nak usha lah..

mummy_ayu berkata...

seronoknya!!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...