28 November 2016

Menang Hadiah PLAY-DOH | Giveaway @ Blog BroFramestone

alhamdulillah
masih ada rezeki dalam contest, haha!
lama dah x join, kemalasan melanda
ni saje-saje je join, nak memeriahkan suasana
tup-tup, menang! syukur :D

ni kali ke-2 menang giveaway kat blog Bro Framestone :)
tahun lepas menang tiket show Hi-5, tengok kat istana budaya
worth dalam rm1000 lebih gak!

tahun ni menang set PLAY-DOH plak, yeay!
rezki akhir tahun
rezki kakak nayli sempena besday dia jugak :)
memang mamaZN join contest dengan niat nak hadiahkan utk kakak nayli
alhamdulillah, Allah makbulkan :)

so, marilah kita menunggu dengan setia
pihak penganjur akan poskan hadiah tu
biar lambat asal selamat sampai hehe

tq bro framestone!
tq play-doh!
yeay!

25 November 2016

Majlis Anugerah @ Sekolah Agama Zakwan :)

tumpang lalu..
maaf kalu ada yang bosan
just nak share kegembiraan :)

semalam majlis anugerah & kecemerlangan kat sekolah agama zakwan
alhamdulillah, rezki zakwan dapat naik pentas lagi
ustazah buat surprise, rupanya zakwan dapat 2 anugerah instead of 1 je
masa raptai ustazah tak bagitau pun
terkejut anak bujang tu :D

perjalanan zakwan masih jauhhh lagi
tak boleh rasa selesa dan riak dengan kejayaan sekarang
jadikan kejayaan yang zakwan capai ni sebagai pendorong untuk lebih berjaya di masa akan datang

kena sentiasa bersyukur
kena sentiasa ada rasa nak tolong
adik-adik & kawan-kawan yang bermasalah dalam pelajaran
akan datang nanti cabaran & ujian nya lebih tough
harap zakwan dapat hadapinya nanti

selalu mamaZN ingatkan zakwan...
selalu naik pentas, selalu dapat A dalam pelajaran jadi tak bermakna
kalau adab & akhlak tak dijaga baik-baik
jaga adab & akhlak, in shaa Allah lebih senang perjalanan hidupnya nanti

dapat A & selalu naik pentas sebab Allah bantu
makanya kena la balas dengan sentiasa rasa syukur
cemana? solattttt :)

memang tu je pun mamaZN selalu pesan kat zakwan

tahniah zakwan!
mama & papa happy dan bangga dengan zakwan
moga terus berjaya ok!
tq kat atoknenekZN jugak sebab sudi datang tengok zakwan kat sekolah semalam :)

p/s: untuk anugerah tokoh pelajar sekolah, murid naik sekali dengan parents untuk amik hadiah. huwaaa, mak zakwan plak yang terharu dan sebak bila tengok :') moga ada rezki zakwan jugak nanti, in shaa Allah... heee

21 November 2016

ZakwanNayli Ke Pusat Konservasi Hidupan Liar (Tuntung), Bota Perak

minggu lepas ada budak ponteng skolah 2 hari, hahahaha!
elok lepas majlis anugerah, zakwannayli ikut atoknenekZN balik kampung
nak lepaskan sorang, tak boleh
kang, ada yang ngamuk nak atok jugak
terpaksa la lepaskan dua-dua skali...
zaed kena tinggal ngan mama & papa
buat penyeri ala-ala baru anak sorang
hahaha! :P

bila dah dok kampung, macam raja la depa
sesekali kan atoknenekZN hehehe

atok bawak gi berjalan, sakan depa
mula-mula gi tempat bersejarah pasir salak
alaaa ksian, tutup pulak sbb renovation
berapa kali dah pegi sebelum ni..
takpe, takde rezki..

atok lajak lagi sampai ke bota kanan
pi tengok pusat pemeliharaan tuntung
seronok la zakwannayli, pengalaman baru :)

mamaZN tengok gambar yang atok share je la..
cuaca panas sangat, zakwan pun cam moody jek
padahalnya dia la yang 'kaki jalan' cam maknya, hehe

dah lepas tu trus patah balik teluk intan
naseb baek atok tak lajak ke kuale kangsor, huhu
bukan apa, ksian kat atok je nak layan cucu-cucu
takpe, next time kita plan lain plak :)

mekaseh atok & nenek sebab jaga zakwannayli! :)

p/s: 1st time lepaskan zakwannayli lebih 2 hari.. rinduuuuu banget!

18 November 2016

ZakwanNayliZaed Naik LRT :)

hujung minggu bila tah
saje jalan-jalan bawak zakwannaylizaed merasa naik LRT
zakwannayli penah naik, berapa tahun yg lepas
tapi utk zaed, ni pengalaman pertama :)
dah lama zakwan ajak naik tren
asek nanti-nanti-nanti je
kali ni baru dapat tunaikan

dari klang, kami naik kat stesen putra height
saje nak merasa stesen baru & laluan baru
mamaZN cadang nak naik sampai stesen subang jaya je
papaZN plak lajak sampai ke kl sentral!
waduhhh lebih kurang 22 stesen tuuu..!
takut anak2 bosan ja..

naseb tak menyebelahi kami la rasanya masa tu
salah timing, salah lokasi
mood jadi tak syok & zaed plak cranky
huhuhuhu... >___<
pasni memang taknak dah gi kl sentral
dah la sesak! memang tak sesuai untuk kami
yang saje nak jalan-jalan rileks-rileks
sume pun kena pantas kat sana
ksian anak-anak huhu
pastu wrong timing, kul 12 tgh hari sampai sana
peak hour dan sangat packed!
hahaha! bertabah la makkkkk :(

dah lama tak jejak kl sentral
baru ku tahu nu sentral kat situ
agak jakun jugak la...
sempat la masuk sana pusing 1 floor
memang x larat nak tawaf 1 mall
anak-anak dah start x bagi kerjasama
lunch kejap pastu trus naik tren balik

zaed punya cranky aritu mashaAllah...!
sampai stress mak dibuatnya!
sepanjang perjalanan nak balik tu
3x kitorang turun keluar dari tren
cari surau, nak nyusukan dia - dia taknak
cari tempat lapang - taknak jugak
dalam tren memang dia main hempas-hempas badan je dah
menjerit toksah kata
akhirnya, memang menyusukan dalam tren je la jawabnya
naseb baek memang standby nursing cover
baruuuuu la senyap dan trus ketiduran
fuhhhhh..!
harap-harap takde la yang amik gambar atau video kitorang 1 famili
takut viral plak muahahahah!

pasni nak naik tren lagi?
nakkkkk..!
tapi plan balik semula supaya tak salah timing n pilih lokasi yang sesuai
dan paling utama, tunggu la zaed beso sket
mak x larat nak jagaaa..! hahaha!

17 November 2016

Hari Anugerah Sekolah Zakwan

sapu-sapu-sapu
banyak sangat habuk! haha!
dekat sebulan tak update blog
mashaAllah.. kemalasan apakah ini?!
nak kata pembawakan budak takde la pulak, haha!
dah lama x menaip, typo banyak giler! :P

okeh, nak share citer...
selasa dan rabu lepas sekolah zakwan buat majlis penyampaian anugerah
2 hari? aah 2 hari.. 
cikgu separate kan antara akademik & kokurikulum
dan 2-2 hari pun zakwan terlibat
alhamdulillah :)

hari pertama tu zakwan dapat untuk matapelajaran terbaik & 30 terbaik dalam darjah
untuk hari kedua pulak dapat sijil penghargaan sebab jadi pengawas pusat sumber

masa hari kedua tu sempat la atok & nenek join sama
nak meraikan cucu sulungnya ni hewhew ;)
kakak nayli plak, 2-2 hari ponteng sekolah, haha!

ni 2 beradek ikut atok & nenek balik kampung
seronok la depa atok & nenek layan macam raja
sume benda pun dapat
tinggal adik kecik temankan mama & papa
ksian dia, slalu main ngan kakak & abang
takpe, sabtu nanti kita balik kampung amik abang & kakak k :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...