16 Disember 2016

#jejakmelakaZNZN | Upside Down House - Tarikan Terbaru Di Melaka

lepas brekfes kat kedai roti canai kayu arang
(lokasi mukim bakar batu, bachang)
kami gerak ke destinasi baru bagi pengunjung yang ke melaka
baru tak baru ada la dah 2-3 tahun jugak kewujudannya hihi..
tempat ni zakwan la yang sebuk ngajak
so, untuk bagi dia gembira meh la kita pegi

ok, destinasi tersebut adalah upside down house, melaka
bertempat di area bandar hilir jugak
sila waze/google maps, memang ada dah
konsep rumah terbalik tapi dia buat kat dalam bangunan kedai
kecik je tempatnya
bayaran masuk untuk 2 dewasa dan 2 kanak-kanak (tinggi lebih 90cm) : RM50
haihhhhh, terpaksa pejam mata je mak sebagai bendahari percutian nak membayornya, hewhew..

tempat ni sangat sesuai pada mereka yang suka bergambar
suka wefie beramai-ramai, suka benda unik
point utama : SUKA BERGAMBAR, haha!
memang sesuai..!
macam zakwan, dia suka la tempat-tempat camni
suka buat aksi pelik-pelik hihihi...

dia ada 2 ruang
1 ruang ada bahagian ruang tamu, dapur, ruang makan
lagi 1 ruang ada bahagian bilik tidur utama, ada bilik tidur budak dan bilik air

kalau tak reti nak posing cemana, jangan risau...
ada staf yang sangat peramah untuk bantu kita
dia la yang bagi arahan buat gaya camni, buat posing camni
senang la sket kan haha..!

cuma yang tak bestnya ruang sempit
bila sempit, bila dah ramai pengunjung
paham-paham la apa jadik...
kena tunggu turn,
elok kita dah posing ada yang ganggu,
ada pulak tu selfish, depa saja yang konker sume tempat
jadiknya, bertabah je laaaaa..  :(

so, kalu nak merasa benda baru, bleh la pegi tempat ni
tapi rasanya setiap negeri pun dah ada upside down house ni
konsep sama je pun :)

6 comments:

idzwa kamaruddin berkata...

Kami tak sempat ke sana haritu tapi menarik sgt ni!

Mila Ahmad berkata...

lawak pulak gambar terbalik ni kan?

ADEEYA berkata...

Melaka pun ada upside down house. Nak kena pergi ni hehehe. Seronok semuaaaa. :)

MrsEnoxis berkata...

Teringin sangat nk pergi..nampak menarik sgt!!

SalbiahM berkata...

baguslah boleh tangkap gambar..ada di sabah lebih murah, tapi tak boleh tangkap gambar..

mummy_ayu berkata...

wah..menariks nya rumah ni.. dah banyak negeri ada kan?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...