16 Disember 2016

#jejakmelakaZNZN | Tempat Sarapan Best Di Melaka

sebelum pegi melaka aritu
memang dah siap-siap google tempat nak jjcm :)
dan ini adalah salah satunya weee~

dan sebab ini jugakla kitorang tak book bilik hotel including breakfast
just book bilik only jaaa
sebab nak pi brekfes kat luar, yeay!

nak cari tempat memula tu agak sesat jugak hahaha!
alhamdulillah akhirnya jumpa
lokasinya di area mukim bakar batu bachang google maps / waze in shaa Allah ada :)

inilah diaaaaa... kedai makan ROTI CANAI KAYU ARANG!
famous amos dah tempat ni sejak dah viral 
dah menjadi lokasi pilihan jjcm tv3 jugak
no wonder la memang pengunjung saaaaangat ramai!
kena bertabah dan hati kental menunggu order ya
tapi once dah dapat order kita, memang layannnnn! :)
sangat-sangat-sangat recommended pada kawan-kawan yang nak jjcm

kedai dia memang biasa-biasa
kedai tepi jalan gitu-gitu je
tapi orang yang datang masha Allah,  ramai giler!
parking sesak kottt!

menu utama dan yang menjadi pilihan ramai dah tentu la roti canai tampal telur goyang
dimasak plak kat dapur kayu arang
rasa lain macam sedapnya tu uols!
perghhh! sambil menaip sambil terliur ni
acaner? haha!

bukan takat tu je, ada nasi lemak, kuih muih pelbagai jenis, sate, ayam goreng gunting, etc.
ehhhh, macam-macam la ada lagi
pelbagai variasi juadah sarapan kita
bukan just roti canai je ada
so, memang banyak pilihan no worries

macam dah dibagitau awal tadi
cuma kena sabar la sket..
orang yg datang memang ramai
siap kena berdiri lagi tunggu meja
tapi kesabaran anda berbaloi bila dapat merasa menu viral ni

bagi sesetengah orang mesti kata
'ala roti canai je pun, sama je rasa..'
ye la, lain orang lain selera nya
tapi tak salah kalau nak cuba :)

3 comments:

mama tisya berkata...

lama xmkn roti canai...lapar plak tgk...bab menunggu tu kalo time tgh lapar parah juga kn hehe

Amin Hakim berkata...

Dah lama tak makan roti canai.. nyum2

mummy_ayu berkata...

ahhhh..rindu roti canai. rindu Malaysian food. :-(

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...