07 Disember 2016

#jejakmelakaZNZN | Short Vacation - Reward Untuk ZakwanNayli :)

memang short sangat pun
2d1n je huhu
semua orang tak puas, haha!
niat di hati macam nak extend cuti-cuti
tapi ada komitmen lain
ye la, kita kerja dengan orang kan
takkan nak selamba badak je buat cuti sendiri ;)

alhamdulillah reward untuk anak-anak
cuti sempena cuti sekolah, sempena result ok masa exam, sempena besday kakak nayli, sempena anniversary papamamaZN
haaa, banyak tu..! semua pun di'combine' kan skali
kikiki :)

lokasi pilihan - melaka (lagi!)
tema - kenali sejarah tanah melayu
gitewww, siap bertema bagai, haha!
yea, zakwannayli bising...
dorang dapat tengok A Famosa dekat gambar je
dorang nak tengok sendiri cemana rupa
moh la, papamama bawakkan ;)

pegi ahad (4/12) balik isnin (5/12)
bertolak jam 8 pagi
memang kena gerak awal, sebab banyak tempat nak menyinggah

kul 10.30pg tiba A Famosa
hari ahad, seperti dijangka bandar hilir jammed
nak cari parking pun payah
solution terakhir, jom parking kat basement shopping mall dataran pahlawan
pastu jalan kaki, yeay! sekali sekala ;)

haaa, teruja dorang tengok A Famosa depan mata
kitorang taknak naik atas bukit sana tu
capek! dengan panat lit-lit-lit nya
lepas dah amik gambo sikit-sikit
gerak ke Muzium Kesultanan Melayu Melaka plak
ala, sebelah je tempatnya :)
tapi macam dah x se'best' dulu la muzium ni
xtau la nape.. macam dah tak banyak barang pameran

panaih btul kome..! naseb baek bekalan minuman dan titbits kami bawak
takde la dorang ni merengek kelaparan haha!
rehat kejap then sambung perjalanan

kalini kami ke menara taming sari plak
jalan kaki je
nampak dekat, tapi jenuh gak, haha!
jalan slow-slow sambil tengok ragam orang tak sedor pun rupanya dah sampai :)

bayar rm56 untuk naik menara taming sari
(2 dewasa, 2 kanak-kanak)
alhamdulillah tak tunggu lama, trus dapat turn untuk naik menara
subhanAllah..! memang view tersangat cantek!
kalau naik waktu malam sure lagi cantek punya

lepas dah cover 3 lokasi lawatan
kami jjcm pi cari nasi beriyani
dah masuk jjcm tv3 katakan, sure sedap tu
moh le kita mencari...
aiseymannnnn... not recommended!
servis KO :(
lambat, lembab, meja lambat dibersihkan, harga mahal x setanding lauk yang dapat, macam-macam lagi la!
xtau la nape dia tak konsisten
padahalnya glemer tu, masuk jjcm tv3
huhu keciwa!
tapi sebab dah sampai, order je la jugak..
anak-anak dah kelaparan kot :(
tapi kami tapau je, makan kat hotel nanti..
harapnya pihak pengurusan kedai amik perhatian la bab ni kan..
apa nama kedai, biar la rahsia huhuhu

okeh, nanti kita sambung citer yang best plak
nak citer pasal hotel
haaaaa, ni sangat recommended! :D
tungguuuuu..!

3 comments:

Azura Aziz berkata...

kalau nk naik beca kena naik mlm br best. sbb ada lampu2 dan ada lagu didi & friends hehe

mama tisya berkata...

sronk ank2 dpt jln2 melaka tu ye ...tmtp bersejarah tp mcm dlu2 lg syok...tisya pn ada tanya bila nk pegi tdo otel..alhai sian...tp atok nye ada ajak pegi melaka ada kenduri tp xtau la ..cuti sek melaka jammed huhu

el berkata...

rindunya nak pi melaka

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...