16 Disember 2016

#jejakmelakaZNZN | Melawat Muzium Samudera

story terakhir pasal #jejakmelakaZNZN awal disember ritu
lamanyaaa nak kasi perabes, huhu!

okeh, last destination kami singgah muzium samudera
zakwannayli teringin nak naik kapal besar katanya
moh le meninggalkan jejak
time ni cuaca panas berdenting! merelit!
sepet-sepet mata dibuatnya huhu

bayaran masuk untuk 2 dewasa 2 kanak-kanak = rm13
murah jaaa, rugi kalu tak masuk timba ilmu hehe
luar panas kemain, dalam sejukkk ada ekon
ok la, tenang sket rasa nak melawat :)
dinasihatkan untuk x bawak stroller ye
tempat bertangga di sana sini
kalu ada ssc, better guna
kami pun sangat bernaseb baek memang dah standby awal-awal ssc tu

ada 2 fasa kawasan pameran
fasa 1 atas kapal besar tu
fasa 2 kat bangunan sebelah dia
nanti akan ada fasa 3 tapi tak sure belah mana
bahan pameran pun memang pasal kapal, pelayaran & bahan-bahan artifak yang berkaitan
menarik la jugak, merasa naik kapal besar hehe

abes sudah citer pasal jalan-jalan musim cuti sekolah kali ni
in shaa Allah panjang umur dan murah rezki kita jalan tempat lain pulak
moga diizinkan Allah :)

2 comments:

SalbiahM berkata...

amboi..amboi.posing kemain..hihi

mummy_ayu berkata...

lama sgt tak jengah sini. actually lama dah tak blogwalking. sowie. nak update blog sendiri pun , baru lah dpt catch up ni..
Ayu pernah lalu depan kapal besar ni..nak singgah tak de parking plak. emm..tengok dr luar jer la.. he he

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...