18 November 2016

ZakwanNayliZaed Naik LRT :)

hujung minggu bila tah
saje jalan-jalan bawak zakwannaylizaed merasa naik LRT
zakwannayli penah naik, berapa tahun yg lepas
tapi utk zaed, ni pengalaman pertama :)
dah lama zakwan ajak naik tren
asek nanti-nanti-nanti je
kali ni baru dapat tunaikan

dari klang, kami naik kat stesen putra height
saje nak merasa stesen baru & laluan baru
mamaZN cadang nak naik sampai stesen subang jaya je
papaZN plak lajak sampai ke kl sentral!
waduhhh lebih kurang 22 stesen tuuu..!
takut anak2 bosan ja..

naseb tak menyebelahi kami la rasanya masa tu
salah timing, salah lokasi
mood jadi tak syok & zaed plak cranky
huhuhuhu... >___<
pasni memang taknak dah gi kl sentral
dah la sesak! memang tak sesuai untuk kami
yang saje nak jalan-jalan rileks-rileks
sume pun kena pantas kat sana
ksian anak-anak huhu
pastu wrong timing, kul 12 tgh hari sampai sana
peak hour dan sangat packed!
hahaha! bertabah la makkkkk :(

dah lama tak jejak kl sentral
baru ku tahu nu sentral kat situ
agak jakun jugak la...
sempat la masuk sana pusing 1 floor
memang x larat nak tawaf 1 mall
anak-anak dah start x bagi kerjasama
lunch kejap pastu trus naik tren balik

zaed punya cranky aritu mashaAllah...!
sampai stress mak dibuatnya!
sepanjang perjalanan nak balik tu
3x kitorang turun keluar dari tren
cari surau, nak nyusukan dia - dia taknak
cari tempat lapang - taknak jugak
dalam tren memang dia main hempas-hempas badan je dah
menjerit toksah kata
akhirnya, memang menyusukan dalam tren je la jawabnya
naseb baek memang standby nursing cover
baruuuuu la senyap dan trus ketiduran
fuhhhhh..!
harap-harap takde la yang amik gambar atau video kitorang 1 famili
takut viral plak muahahahah!

pasni nak naik tren lagi?
nakkkkk..!
tapi plan balik semula supaya tak salah timing n pilih lokasi yang sesuai
dan paling utama, tunggu la zaed beso sket
mak x larat nak jagaaa..! hahaha!

4 comments:

mama tisya berkata...

Kena turun klcc OK skit hehe.. Kl sentral mmg sesak sbb situ org tkr train, xsesuai.. Akak p nu sentral pn pening sbb rmi sgt org

el berkata...

sofar yg nah naik train budak dua tu je lah
dua lagi belum lagi
igt nak naik ets lah..lama x naik ketapi ni hihi

eima berkata...

hmm ai tak nak naik ... nk train naik erl je la ...tak sanggup berhimpit dgn macam2 org dlm tu

Sidratul Muntaha berkata...

dah bape kali naik train dgn anak2
teruja habis budak2 tu
huhuhuhu
sopan nau nayli
mek ara mmg taklah nak pakai tudung
motip?
dia cakap belum sekolah rendah lagi
haih..
pitam.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...