21 November 2016

ZakwanNayli Ke Pusat Konservasi Hidupan Liar (Tuntung), Bota Perak

minggu lepas ada budak ponteng skolah 2 hari, hahahaha!
elok lepas majlis anugerah, zakwannayli ikut atoknenekZN balik kampung
nak lepaskan sorang, tak boleh
kang, ada yang ngamuk nak atok jugak
terpaksa la lepaskan dua-dua skali...
zaed kena tinggal ngan mama & papa
buat penyeri ala-ala baru anak sorang
hahaha! :P

bila dah dok kampung, macam raja la depa
sesekali kan atoknenekZN hehehe

atok bawak gi berjalan, sakan depa
mula-mula gi tempat bersejarah pasir salak
alaaa ksian, tutup pulak sbb renovation
berapa kali dah pegi sebelum ni..
takpe, takde rezki..

atok lajak lagi sampai ke bota kanan
pi tengok pusat pemeliharaan tuntung
seronok la zakwannayli, pengalaman baru :)

mamaZN tengok gambar yang atok share je la..
cuaca panas sangat, zakwan pun cam moody jek
padahalnya dia la yang 'kaki jalan' cam maknya, hehe

dah lepas tu trus patah balik teluk intan
naseb baek atok tak lajak ke kuale kangsor, huhu
bukan apa, ksian kat atok je nak layan cucu-cucu
takpe, next time kita plan lain plak :)

mekaseh atok & nenek sebab jaga zakwannayli! :)

p/s: 1st time lepaskan zakwannayli lebih 2 hari.. rinduuuuu banget!

5 comments:

eima berkata...

untung la atok bawa jalan kan ........ hepi la budak berdua tu tak rindu mama dia ke

lieyalatif berkata...

syok le atuk kidnap.... enjoy dieorg dpt jalan2...tu laa nad..jalan2 mase cuti sekolah org start sesak...baik gak gi awal mcm nie....kite pun dpt feeling2 dok mcm org baru kawin anak sorang ekekekeekek

JaSSNaNi berkata...

Dah besar dua bradik ni.. lama tak jengah blog.. apa khabar nad?

el berkata...

rajin atok nenek zakwan bawa pi jalan2
sonok lah depa 3 org kat rumah..hihi lega skit nak wat keje..boleh lah berdua2 an ngan en. suami hikhikss

Sidratul Muntaha berkata...

salam nad
asal balik perak je. byk nau tmpt best korang gi yekk
cenggini next year boleh la jadi tourist guide kitaorg kat sana..
ahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...