05 Oktober 2016

Celebrate Birthday Zakwan

aduiii, rasa malas nak update blog dah ni
napeeeee..??!!!
huhu, ni pun kuatkan semangat je ni
harap mood tak terus merudum

birthday zakwan (4/10) jatuh pada hari sekolah
jadiknya kami sambut awal
kebetulan pulak cuti 3 hari time tu
amik 1 hari memang khas untuk birthday boy :)

bila tanya nak apa? memang panjang list dia...
nak naik train - time public holiday paham-paham je la sape je yg penuh dalam train huhu
nak gi hotel - baru je balik dari keCabin, melaka aritu
nak gi zoo, nak gi aquaria, etc
macam-macam la budak ni...

last-last mamaZN suggest kan kat zakwan
kita jalan-jalan kat aeon shah alam je la
hihihi
zakwan nak naik train boleh, bayar rm5 je zakwan nak makan apa-apa yang zakwan nak pun boleh
tapi end up zakwan pilih nak kfc je
bagusssssnya la hai! :)
pastu zakwan nak shopping pun boleh
tapi no-no-no mainan
pastu zakwan pilih nak beli komik, pensel tekan, bekas pensel baru & 1 hotwheels
ha, hambekkk... layankan aje la...
alhamdulillah zakwan pun tak banyak ragam

in shaa Allah next time mama papa cuba penuhi hasrat zakwan nak naik train tu ye
kita cari masa yang bersesuaian nanti :)

isnin cuti tambahan untuk awal muharram tu
atokZN ajak makan-makan 1 family
nak celebrate besday cucu-cucu katanya
zakwan (4/10) & sepupu zakwan, adib (1 muharram)
huhu, tq atok! tq nenek! datang all da way dari teluk intan
so kami lunch di aroma hijrah ttdi jaya
suka ar makan kat sini sebab nasi arob dia sedap!
harga pun quite ok la.. berbaloi dengan rasa n servis :)

bila dah berjumpa ramai-ramai ni
sempat lagi si zakwan hulurkan kad derma basikalthon dia!
hahaha! anak, anak.. pandai amik kesempatan :P
penuh dah kad basikalthon zakwan tu :)

mamaZN pun ada sediakan goodies
untuk kawan-kawan sekolah agama & kebangsaan zakwan
saje suka-suka nak gembirakan zakwan & kawan-kawan :)
simple-simple je pun hehe...

papaZN yang hantarkan ke 2 sekolah tu
malu-malu pulak besday boy
bila cikgu suruh ramai-ramai nyanyi lagu hepi bday to u untuk zakwan :)
sayangnya takde amik gambar...
papaZN kalut la tu kot, hehe
takpela janji zakwan ada kenangan yang best masa besday dia yang ke 8 tahun :)

moga jadi anak yang baik dan berjaya ya! sayang zakwan... :)

5 comments:

ch@ berkata...

happy belated birthday abang Zack ensem...
besaq dah, smg terus besar dgn cargas ok...
sng tak byk ragam, kita pun happy nak layan permintaan dia...
sista... u punya entry ni da gaya ala2 kita da ni, semua bubuh dlm satu. muehehe!

mama tisya berkata...

happy birthday zakwan..kalo tnya busday boy sure mcm2 die request kn..tkpe nanti mana2 permintaan slow2 tunaikn ..hehe...byk kali dh nad mkn kt aroma ttdi tu..akak yg dkt ni pn xtry lg

Mila Ahmad berkata...

happy belated birthday zakwan

eima berkata...

happy belated besday zakwan ...

aku pun dlm mood mls nk menulis juga ni ... byk dah cerita tertangguh belum lg cerita pi jlan2 ...2-3 minggu ni .... sabar je la ...

Fiza Rahman berkata...

Meriahnya dapat makan ramai2.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...