27 September 2016

Tukar Kad Debit Maybank Secara Online

selamat dah tukar kad debit maybank yang baru
asek takde masa je nak ke kaunter maybank
tukar online jek la senang, hehe
sambil baring-baring pun bleh settle :)

kad debit lama ni bleh guna sampai end of this year je tau
tu sebab kena tukar dari sekarang
ada yang tanya, kenapa kena tukar? ada efek ke?
kena tukar sebab kad lama dah tak valid tahun depan
problem kalu nak swipe masa shopping
memang mencecet la lari cari atm kalu takde cash in hand huhu
macam tahun ni certain tempat masih guna signature kita kan time swipe
haa, tahun depan dah takde sign-sign dah
pastu beza pada kad pun, yang baru ni ada tulis 'my debit'
yang lama takde

kalu takde masa nak tukar kat kaunter
tukar je secara online
klik kat bahagian 'replace debit card' ataupun ke 'card management'
pastu folo je instructions
pastikan alamat surat menyurat tu betul
sebab kad akan diposkan ke alamat tersebut
tunggu 3-4 hari, kad baru pun sampai yeay!
kena activate kat maybank2u dulu
pastu tukar pin kat atm
pastu settle!
senang kan?

tempoh untuk activate pun lama
dia bagi masa dalam 90 hari camtu
jangan sampai terlupa dah la ye hehe

5 comments:

~aSHa~ berkata...

ahkak tgh nak buat yg bergambo sdri ni

kak ashazida

miss eimanhikmah berkata...

alamak nk tukar tak tukar2 pulak..lepas ni nak wat la

mama tisya berkata...

tu la xpi tukar2 lg..aritu kebetulan kt aeon shah alam ada maybank..saje la pi tnya tp rmi org kena tgu..dkt 30 org...bole la wat online nanti

Salina@IbuAqil berkata...

Aah nad tukar online senang..
Ina pn tukar online je..
Mudah kan.. ;D

Zasillah Ariffin berkata...

salam...ibu pun dah buat jugak :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...