17 September 2016

#misilangkawifamilitokmidi | Makam Mahsuri & Shopping @ HIG Mall :)

sebelum hilang ingatan bab bercuti kat langkawi
baik la mamaZN update cecepat
kang bila dah lupa bleh share gambo je la huhu!

abeskan citer langkawi, nanti bleh citer melaka plak, yeay! :D

flight kami jumaat malam
sampai chalet trus rehat sebab kepenatan
esoknya baru la cargas nak berjalan :)
pagi-pagi dah bersiap nak pusing-pusing langkawi
brekfes dulu kat chalet, nenek masakkk
hukhukhuk... siap bawak rice cooker tak tahan tu >___<

lokasi pertama adalah makam mahsuri
ini atas permintaan zakwan
dia nakkk sangat pegi tempat ni
tiket berapa rm tah, aunty wawa yang bayarkan heee
masuk dalam tu, mamaZN la yang jadi tourist guide anak-anak
sambil berjalan, sambil bercerita pasal mahsuri
jenuh gak nak bercerita pada anak kecik ni
banyak soalannnnn tak terjangka, hahaha!

suasana dalam kawasan makam mahsuri ni beza sungguh dah
rumah-rumah replika pun tak macam dulu huhu
banyak berjualan je dalam tu
info sangat la sikit
rasanya dulu lagi banyak info disediakan
mana tah sekarang
harap akan ada improvement
rugi kalu tak share info pasal mahsuri tu

dalam ni je takde la makan masa banyak sangat pun
selain bawak dorang tengok makam mahsuri
ajak dorang masuk rumah-rumah replika yang ada
'keciknya rumah orang dulu'
'nape rumah dia kosong je'
'kat mana dorang tido'
adoihai, macam-macam kena explain haha!
dah macam cikgu skolah :P

lepas tu, tunjuk la perigi mahsuri
papaZN buat demo amik air perigi
bila timba penuh, menjerit kesukaan budak-budak ni hahah! lawak btul :D
pastu ada pokok kekabu
mamaZN citer gak la kat dorang pasal isi bantal
haihhh anak-anak zaman sekarang :)

abes pusing kami keluar
atoknenekZN & aunty yaya x join
dorang tunggu kat luar je
panaih kome.. baik la sediakan topi, payung & air utk budak-budak
ksian depa

next kami pi shopping kat hig mall plak
kasi nenek bergumbira plak, haha!
lunch dulu kat food court depan mall
baru ada tenaga nak mengempiskan poket kikiki..

keciknya donia, bleh plak terjumpa blogger femes amos kat hig mall ni
kenal safurara? haaa dia la.. comey jek orangnya ;)
tapi sayang, tak berkesempatan nak wefie, huhu!

pas shopping balik chalet
budak-budak dah tak sabo nak berendam petang tu, ada misi jalan-jalan cari makan plak :)
haaa, misi jjcm kita citer kat next entry k!

6 comments:

idzwa kamaruddin berkata...

heaven nyer coklat tuuuuu ;)

Salina@IbuAqil berkata...

Weeeee bestnya nad...
Bleh hilang akal ina tgk cekelat2 tu smua...
Last ina g sana tahun 2009 x silap..
Lama giler.. Hihihi
Ina dtg jenguk nad..
Ina dh tukar url blog baru tau..
Saja pindah umah.. Hihi!
Jmpt ler dtg.. Muahxx!

♥♥azatiesayang ♥♥ berkata...

Teringin jgk nak g Langkawi tp blm berkesempatan lg...tgk tp[tnya cam best tambah2 sopink coklat tu..hehe

eima berkata...

aku masuk dulu zaman aku kecik2 dulu je .... pastu tak pernah msk dah ....
lg pun pns kat luar tu ada kedai mkn laksa yg sedap

Iela Fazielah berkata...

bestkan gi langkawi..rasa nak pergi lagi....

LYAfrina berkata...

woww..syurga cokelat....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...