06 September 2016

#misilangkawifamilitokmidi | Dawn Chalet & Homestay Langkawi

okeh... sambung sket sementara ada masa :)

lepas raya aritu atokZN ajak gi bercuti 1 famili
atokZN cakap nak repeat legoland
sebab kesian kat cucu-cucu macam tak puas je aritu

tapi anak-anak atokZN yang 3 orang ni
malas nak jalan jauh naik kereta, hahaha!
nak naik flight plak
lagipun zaed & imran tak pernah naik flight lagi

jadiknya aunty yaya tolong booked kan tiket flight ke langkawi untuk 14 orang
mamaZN booked kan chalet & kereta sewa

okeh, trus citer pasal chalet ek
tahun lepas kami pi langkawi gak
masa tu mamaZN dah start survey nak stay mana
teringinnnnn sangat nak stay chalet
DAWN CHALET & HOMESTAY LANGKAWI
sampai tahap ngidam kot! haha!
tapi masa tu dah booked tempat lain hukhuk
terima seadanya... :(

tahun ni bila up citer nak gi langkawi lagi
cepat-cepat mamaZN suggest nak stay sini
cepat-cepat nak booked bilik homestay
booked thru wassap jek dengan owner
tapi tu la... rupanya, walau mamaZN cepat cemana pun
homestay fully booked sudahhhhh :'(
masa tu sedih sangat, sampai taknak pi langkawi dah, hahahah!

try book guna www.booking.com
alhamdulillah dapat!
ya Allah, masa tu dia punya seronok toksah kata la! haha!
walau harga sedikit berbeza, takpela...
tak banyak lari pun beza harga tu sebenarnya

harga asal untuk chalet rm130/malam, homestay rm350/malam
harga dengan booking.com untuk chalet rm138/malam
not bad kan? amik je la...
walau tak dapat duduk sama kat homestay
amik la chalet 3 bijik

homestay, sebuah rumah ada 3 bilik
complete dengan living hall & kitchen
kalu chalet plak 1 bilik ada 2 queen bed
bilik besar & selesa
bilik air pun besar jugak! :)

dan yang paling UTAMA pool depan bilik!
mamaZN malas nak stay kat hotel/homestay yang pool kene turun bawah
leceh ar, huhu..  melainkan terpaksa la kan
tu sebab nak jugak stay sini
nak bagi anak-anak-anak happy, yeay!

owh, lupa nak citer
chalet ni ada 10 bilik dan 1 homestay
no wonder la homestay tu cepat je fully booked kan? :)
lokasinya dekat jalan batu belah batu bertangkup
landmark dekat dengan jalan kedawang & jalan chandrakura
agak tersorok, tapi kalu waze @ google maps senang nak cari
jarak dari airport pun dalam 5km je
nak ke kuah pun tak jauh jugak
just nice la locationnya tu

1 lagi nak puji
adik front desk sangat la peramah dan baik
senang dibawak berbincang la kira...
sebab kitorg nak mintak late check out
memandangkan check in pun dah 12am
takde masalah, syukur... :)

alhamdulillah, tercapai hajat
walau lepas setahun baru dapat merasa nak dok chalet ni, hehehe

10 comments:

Fiza Rahman berkata...

Bestnya gi langkawi. Pernah pakai booking.com masa gi melaka haritu. Nampak macam best jer chalet nih.

Iela Fazielah berkata...

NAMPAK MENARIK...TP NAD CERITA LAMBAT... KAMI DOK KAT APARTMENT NNT

~aSHa~ berkata...

chalet ni area mana ye..pantai chenang ke nad?

Myra Jay berkata...

Cantik tempatnya.. tambahan lak pool depan bilik dah lagi senang kita nak pantau anak2 kan..

Syok jalan ramai2 sampai 14 orang ha.. meriah! :)

mama tisya berkata...

mmg sronok la buka pintu nmpk pool kn hahaha

eima berkata...

pembetulan: bkn chandrakura ... tapi chandekura ... hehehe
kg aku kat kedawang juga tapi masuk kot lorong dpn petronas kedawang tu ....

aku nk book tak pernah dpt pas ni try book kat booking.com la plak

Falsya berkata...

okayh, boleh masuk dlm hotel list kalau gie langkawi..hehehe

Mama Balqis BluePinkBaby berkata...

camna nk booking flight utk famili ramai? harga murah x?ker yg prom0 AA tu?

idzwa kamaruddin berkata...

Aaaaa rindu nyer langkawi!

LYAfrina berkata...

best! siap ada pool...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...