16 September 2016

#familiZNZNshortvacation | Review : KeCabin by Bungalow in A Village BEST!

short vacation familiZNZN
alang-alang dah cuti sekolah
pastu cuti hari malaysia plak
moh la kita curi masa sket untuk berehat bersama keluarga :)

eh, kat umah takleh berehat bersama keluarga ke?
bolehhhhh, sangat boleh
lagi menjimatkan kan? heee..
saje mamaZN nak bawak anak-anak jalan-jalan (padahal maknya yang nak jalan, haha!)
tq papa sebab merealisasikan cuti-cuti mama ni :)

ada rezki lebih sket hasil buat busy book aritu
mamaZN share kan dengan anak-anak dengan cara camni
sekali sekala, bukan selalu pun huhu ;)

tapi anak-anak kena ikut cakap mamaZN la haha
sebab mamaZN yang pilih tempat
pilihan mamaZN kali ni memang nak cari tempat yang tenang+aman tapi ada pool
haaa, baik tak mama? hahaha!
ada pool tu konfem la untuk anak-anak kan :)
tenang+aman tu untuk mama nya la
walaupunnn tau sangat mama takkan tenang+aman mana pun huhu!
almaklum 'handbag' bergerak ada 3!

okeh, kalini jom kita try tido dalam kabin :)
lokasi di semabok, melaka
semabok ni kat mana? dekat-dekat dengan kampung duyung, tempat hang tuah :)
taktau jugak lagi, gi tengok kat google maps
dalam kampung tapi tak jauh dari bandar

sampai-sampai je, zakwannayli dah tergedik-gedik nak mandi pool
hahaha! paham sangat dah :D
amik kunci, bayar balance duit bilik
jom pi tengok kabin kita, yeay!

dapat kabin belah atas
masuk-masuk je, waaaaa...!
teruja oiii, tak penah tido dalam kabin katanya, haha!

okeh, sangat selesa
ada 2 ruang
ruang tengok tv - ada sofa bed & tv lcd
astro guna njoi, basic je ado
tapi siaran jelas don't worry :)
ruang tido tilam queen beralaskan dengan pallet kayu
pastu tengah-tengah kabin (antara ruang tv & ruang tido) bilik air
bilik air not bad, hehe
tekanan air laju wooo! best giler, haha!
pastu kalu kabin belah atas ni ada balcony
ada la tempat duduk-duduk bersantai-santai :)

zaed suka berlari-lari dalam kabin ni
sebab lantai alasnya kayu
bila lari tu, berbunyi-bunyi la kan
suka beno dia :)

sempoi la, simple but nice
merasa gak la tido kabin, haha!
tapi masa awal-awal, panas berbahang gak dalam kabin ni
almaklum, tak on aircond lagi
kitorang tak tahan, pi cari makan dulu
aircond bilik biar on, balik nanti sejuk sket hehe
tapi bila malam, masyaAllah...sejuk kemain!
suhu dah letak 27°c pun tetap sejukkkkk!

breakfast? jangan risau... ada disediakan
tapi idak la buffet bagai tu kan
ada la bungkusan nanti siap no. bilik
kang kome amik je la bungkusan tu hehe
nak air panas? air sejuk?
ada pantry disediakan
tapi pantry ni kena share-share la dengan orang kat bilik-bilik lain

parking pun jangan risau
memang ada disediakan tempat park kete
kat belakang banglo :)

kat sini tempat private
ada 4 kabin & 1 banglo 2 tingkat
penjaga tempat ni kata, banglo tu bleh muat 5-6 famili!
memang beso pun banglo nya
harga pun mahsyuk jugak hehe..

kalu kabin rate rm199 weekdays, rm250 weekend
kalu banglo ratenya rm900 kot kalu tak silap
lupa plak
pi tengok kat fb page nya

pengalaman pertama kami :)
pasni nak stay sini lagi?
kalu ada orang nak belanja, why not kan? haha!
kalu takde orang belanja, tunggu mama kumpul duit buat busybook lagi la ye anak-anak, hahaha! :P

harap dapat membantu kawan-kawan sekalian
review free je ni, sebab tempat best kita share la heee ;)

12 comments:

Lily Mama Zara|Zareef|Zayed berkata...

unik tpt ni. besar gak sekabin tu ya siap ada balkoni and kerusi meja..☺

Azira berkata...

Best...pernah stay bungalow, cantik, owner pun baik..recommended tempat ni ��

el berkata...

tulah kan kalau ada rezeki lebih skit
mesti nak enjoy ngan anak2 family semua kan
bila lagi..hehehe

Iela Fazielah berkata...

Best la nad..mcm kena cuba gak ni...nmpk selesa sgt

mama tisya berkata...

menarik nad...pengalaman stay dlm kabin syok juga tu ye..yg penting ada pool

LZ - The Blog Owner berkata...

Seronok baca review hotel kabin dari Nad MamaZN..
Nak tanya, pool kita share dengan kabin sebelah or ada private pool setiap cabin? Berminat nak pergi.. :-)

eima berkata...

menarik ... klu ada peluang nk jg try kat sini nanti .. tp rate dia boleh tahan juga kan wlupun jauh dr bandar

mamaarifakeemaisy berkata...

wow menariknye nad.. bleh try nnti.. sian anak anak akak, lama tk cuti cuti..huu..

idzwa kamaruddin berkata...

Aaaaaa best nyerrrrr kita nak masukkan dalam list la :)

sya_ira berkata...

menarik jer tmpt ni..
brpe rate banglow nie?

LYAfrina berkata...

cantikkk sgt!
lya pom klo berct suka tmpt camni..leh rest n tenang minda...

Unknown berkata...

nak tanya la sis..kolam untuk mandi hari kedua penginapan pihak pemilik cuci semula tak :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...