15 Ogos 2016

Pengalaman Pertama Zakwan Masuk Stadium :)

haiyaaaaa..! bila dah rajin, rajin sangat!
bila malas, memang terbengkalai la blog kesayangan ni huwaaa..!
bakpe malas bebeno sekarang ni? huhu..

takde citer pun ye jugak hehe
orang lain ada je update blog hari-hari
wat entry review, food review, produk review..
makcik ni nak review pebenda, haha!
citer pasal famili ja la yang makcik rajin :P

okeh, nak share...
malam sabtu lepas, zakwan timba 1 pengalaman baru
tengok perlawanan bola kat stadium shah alam
bestnyaaaaaaaa..! jeles mak!
mama pun baru sekali je masuk stadium
tengok myTeam kat stadium bukit jalil dulu haha!

alkisahnya, acik jiran sebelah umah ni offer zakwan
nak tak pi tengok game kat stadium
perak lawan pkns fc
haihhh, anak bujang bagaikan sudah mengantuk dihulurkan bantal la
mana boleh kata tidak, peluang keemasan katanya
ajak papa, tah bila dapat pegi...
asek tertangguh-tangguh je
tawaran baek, dia grab cecepat... bijak!

mamaZN ni punya la risau
walau zakwan dah besar tapi tetap kecik di mata mak dia ni huhu!
nak pulak zakwan pegi dengan orang selain ahli keluarga
macam-macam mamaZN psycho zakwan
nak gi bilik air cemana, kalu acik terlepas pandang pastu hilang cemana, bla, bla, bla...
semua pun yang negatif huhu...
apa nak buat, mak paranoid...
banyak sangat kisah-kisah culik ni

tapi akhirnya mak zakwan kalah
bilamana anak sendiri balas,
'mama doakan la supaya saya tak apa-apa...'
>__< baek anakku...

maka pergi la zakwan malam tu dengan acik jiran
seronok kemain dia dapat pegi
maknya kemain resah gelisah memikirkan si anak

anak pi stadium, maknya pegi shopping kat mr.DIY haha!

kul 12 lebih kot rasanya baru zakwan balik
macam-macam la dia cerita
almaklum, 1st timer katanya kan...

mamaZN lega gak tengok zakwan happy
sebelum tu lagi dah lega,
sebab acik jiran send gambar zakwan dalam stadium
alhamdulillah :)
pastu bleh pulak zakwan jumpa kawan sekelas dia dalam stadium tu, haha!

malam tu zakwan tido pakai jersi perak
acik jiran belanja dia katanya
tali ikat kepala tak tinggal
bangun pagi, tengok tali ikat kepala tu dah sampai paras mata, hahahaah!
lawak sangat zakwan ni :D

sori, mak excited. pengalaman baru untuk anak katanya :)

6 comments:

mama tisya berkata...

sronok zakuan dpt p tgk bola kt stadium..pengalaman br utk die tp mak2 biasa la sure riso kn..

idzwa kamaruddin berkata...

penalaman berharga buat budak-budak laki kan? biler dah jejak stadium dah rase betul-betul orang lelaki..hehehe..

eima berkata...

baiknye jiran ....
kami selalu masuk stadium ...bdk berdua tu dr kecik msk stadium dah apaknye peminat bola kan ... detim pun kat stadium zaman dedolu ..

bgs la pengalaman baru utk zakwan mana tau pas ni minat main bola ..berbakat pulak boleh wakili sekolah kan

Chekgu Azrine berkata...

Untung zakwan..smart plak tu pakai baju team malaysia

amnad berkata...

Tnya acik jiran blnja la saya pulak kikiki

LYAfrina berkata...

msti seronok sgtkan zakwan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...