21 Ogos 2016

BUSY BOOK | Tempahan Daripada Kawan-Kawan :)

tak penah terpikir pun nak buatkan untuk kawan-kawan..
tak penah terpikir pun untuk dapat bayaran upah
tak penah terpikir pun untuk dijadikan bisnes :)

semuanya secara tak sengaja :)

buat saja untuk suka-suka je
sebab memang suka benda colourful camni, hehe...
takde la kreatif mana
design semua pun cilok google ja, haha :P
memang 100% guna tangan ku yang keras kihkihkih
orang takde mesin jahit, jahit tangan je la kita
jahitan senget2, herot2, harap dimaafi huhu

niat memang nak tolong
orang mintak tolong, kita pun dengan senang hati nak tolong :)
tak tido malam, dengan rutin kerja rumah lagi
tapi sebab dah minat, semua pun tak kisah dah, hehe

tapi tu la, bahan kraf nak buat ni memang pricey
kadang tak reti nak letak harga
letak harga mahal, takut melampau sangat
letak harga murah, tak balik modal, jenuh la teman...
udoh dok di rumah ja kan, haha!
pastu kadang, nak jugak rasa dihargai
seminggu nak siapkan,seminggu gak tak tido malam weiii!
kul 3-4 pagi baru jumpa bantal, uwaaa..!

pastu kita pulak buat ikut orang tempah
kalu sorang tempah, memang order bahan pun untuk 1 buku
kalu 2 orang tempah, kita order la double
hah, gitu gayanya...
nak beli borong macam membazir pulak (buat masa sekarang)
kang dah takde orang nak order,
barang melambak bersepah tak guna, haha!
haihhh, dilema teman :P

apapun, diharapnya dapat beri manfaat kepada anak-anak
kalu anak-anak tak berminat, ampunnn!
kena kasi minat gak la nanti ye, haha! :D

10 comments:

Lily Mama Zara|Zareef|Zayed berkata...

comel sgt.nad..untung org kreatif kan..tgk2 leh jd biznes dah..^_^

Eliss Mie berkata...

memang rajin lah nad yer.. tu rempeyek stok kudapan sambil buat busy book yer..hehe

eima berkata...

wahhh nad dah pandai buat kfart ... dah jd satu bisnes juga ... semoga maju jaya nad ...
tgu kite ade baby boleh order ngan nad

mama tisya berkata...

dr suka2 leh jd bisnes...bgs nad...kreatif

adarnadzmie berkata...

kretif... comel...

Alhamdulillah rezeki jgn di tolak...

idzwa kamaruddin berkata...

kreatif!

LYAfrina berkata...

cantiknya..kalerful..
klo fasya kecik lg..confirm tempah jugak ni...

el berkata...

weiii nape rajin sgt ni
cantik2 ni
haihhh lah ketif bebeno deme

Fiza Rahman berkata...

Rajin dan kretiflah nad. Nak order bley ☺

Fiza Rahman berkata...

Terngin nak buat sendiri busy book ni. Tapi berangan jer lebih... hahaha... Nad beli barang2 kat mana? Cari kat DIY mcm tak byk sgt choice nya.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...