26 Julai 2016

#familiZNZNberaya | Semenyih-Hulu Langat-Sungai Ramal-Putrajaya

sambung lagi citer beraya
tapi ni citer last week huhu
tak dan nak kejor, yop!

sabtu lepas kami pi beraya
sekali dgn atoknenekZN & famili aunty wawa
aunty yaya & kids x dpt join, ada hal lain
takpe, plan tetap diteruskan..

sebab kitorang paling jauh, so kena la kuar awal
supaya sampai pada waktu yg dijanjikan :)
mula-mula gi semenyih dulu - umah sepupu mamaZN belah mak
1st time sampai semenyih, 1st time gak sampai umah sepupu
dapat gak beraya bersama, alhamdulillah
pastu gerak plak ke hulu langat
memang confirm jammed punya la jalan hulu langat tu!
so, sepupu mamaZN suggestkan utk lalu jalan lama semenyih
cantekkkkk..! lalu sebelah empangan semenyih, lalu kampung, suka, suka! :)

umah hulu langat ni umah abang atokZN
pak sedara mamaZN la kiranya hehe
seronok jumpa anak-anak sepupu yang makin beso, makin cantik
rajin plak tu layan budak2 ribena ni hehe

dah lepas tu, balik putrajaya semula
rest dulu sebelum sambung beraya belah malam
ingatkan nak lajak terus ke keramat
sebab dapat jemputan besday anak nana
tapi dengan hujannya petang tu
dengan jammednya trus tak jadi huhu
sori nana! :(

belah malam beraya area dekat-dekat je
kami ke sungai ramal, umah ex-jiran masa dok skudai
dah 34 tahun kami masih keep in touch
sama umur ngan mamaZN tu huhu..
kagum!
moga persahabatan 2 keluarga ni berpanjangan...
yang bestnya, dapat gak makan burasak!
nikmatnya ya Allah..! sedap!
tiramisu sedap, laksa johor sedap
rugi kalau makan sikit, haha!

jam dah kul 9.30mlm
1 kereta trus balik umah, kami pulak trus beraya ke umah seterusnya
umah sahabat seratas
alang-alang dah sampai putrajaya kan
bila lagi nak jumpa :)
maaf tuan umah, terpaksa terima tetamu jam 10 lebih huhu
sebab dah janji kan, tak best pulak kalau tak tepati...

alhamdulillah
penat tapi seronok
dapat gak bawak atoknenekZN jenjalan beraya
walau sebenarnya kesian sbb atoknenekZN kena datang dr teluk intan huhu!

4 comments:

mamaarifakeem berkata...

salam syawal, maaf zahir batin nad..

meriahnya depa jln jln raya.. ^_^

singgah xpress je ni..huu

eima berkata...

byk juga berjln raya ek ..kami thn ni tak de org jemput open house pun

Rizziela berkata...

sakan beraya kan

ch@ berkata...

Hulu Langat my hometown. hikhikhik!
Langat yg musim buah2an, meriah.
Sakan kakNad beraya ea, seronokla anak2 collect angpau raya.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...