28 Julai 2016

#familiZNZNberaya | Dari Jalan Kebun Ke Puncak Jalil :)

selagi namanya Syawal, selagi diizinkan,
kita rayaaaaa..! :D
ni sabtu baru-baru ni
lamaaa dah berhajat nak jumpa ex-jiran masa dok BSP
dekat 2 tahun kami tak jumpa
alhamdulillah ukhuwah masih terjalin
walau dah lama tak duduk sebelah menyebelah :)

merasa kami beraya ke rumah baru dorang
haaa, bestnya..!
dok umah sendiri, design umah sendiri, deko-deko umah sendiri
best, best!
moga ada rezki kami, in shaa Allah

bila dah lama tak jumpa
nakkk sangat tengok perkembangan anak-anak
ye la, masa dok berjiran dulu
yang sulung baru tadika, sekarang dah form 1!
makkk aih! tinggi dah kalahkan apaknya
yang bongsu dulu baby lagi, sekarang dah umo 4 tahun
dah banyak cakap, dah pandai berkawan
Allah, seronok sangat rasa tengok anak-anak semua...

tq kak yatie & en. izan jamu kami ngan mi kari
sedappppp! kak yatie ni kalu masak memang sedap!
ingat lagi dulu.. selalu bagi kami juadah memacam
mamaZN yang segan nak pulangkan pinggan, haha!
ye la, takkan nak bagi pinggan kosong plak =P

lepas beraya kat jalan kebun
kami gerak ke puncak jalil pulak
beraya sambil melawat newborn baby
biasa la, bila dah namanya raya
jammed time weekend pun dah macam weekdays

lama x jumpa cik meen & kakak jannah
last kami jumpa masa kenduri kawan kat bukit jelutong dulu
dapat tengok baby baru, bestnya!
omey sangat baby JM :)
moga jadi anak solehah ye sayang...

dah lepas beraya tu, ajak papaZN singgah kedai makan char kuey teow sg.dua
alang-alang dah sampai puncak jalil kan?
hehe..
ngidam masa baby zaed dalam perut lagi
setahun lepas tu baru dapat, haha!
sabo je la :P

rasa? sedap?
zakwan kata mama masak lagi sedap hihihi..
takpela, janji dapat rasa...
takde dok teringat-ingat dah haha!

sebenarnya ada 2 jemputan makan-makan lagi
1 di kajang dan 1 lagi di puchong
sedihnya tak dapat penuhi jemputan tuan umah
sebabnya kat taman ni pun ada 3 jemputan yang lg awal dah diterima..

next time maybe..
in shaa Allah panjang umur murah rezki

sabtu-ahad ni weekend terakhir utk bulan Syawal
untuk hari sabtu je kami terima 4 jemputan open house dah huhu
sakan raya nooo! :)

3 comments:

eima berkata...

tak de org jemput open house pun kami ... so sabtu ni bw diri pi belah timur .. bawa diri ...huhu

Lily Mama Zara|Zareef|Zayed berkata...

best tgk..byk toll jemputan raya ya..hihihi..

LYAfrina berkata...

waa.meriah jemputan nad dpt

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...