14 Julai 2016

#familiZNZNberaya | 2-3 Syawal - Diduga Lagi... :(

- 2 Syawal -
kami beraya rumah papaZN semula
zaed demam pakej dengan selsema dan batuk huhu
memang tak dapat ke mana la kami..
kesian kat zaed, biar dia rehat je kat umah
memang langsung tak bergambar
moody je zaed
mamaZN la penat sket, asek nak berdukung je dia... :(

alhamdulillah, murah rezki zakwannaylizaed
walau tak beraya ke mana-mana
walau dok umah je
dapat gak depa duit raya hehe
tq pada saudara mara papaZN yang sudi memberi :)

bila nampak zaed macam ok sket petang tu
kami beraya jap ke seri iskandar
gi umah adik ipar mamaZN aka adik papaZN
dapat la jugak beraya walau 1 umah
dapat jugak bawak atokmakZN berjalan raya
kalau tak, ksian gak, boring dorang dok umah je

malam tu balik umah sampai kul 11.30mlm
kul 12mlm sampai kul 2 pagi zaed meragam
meraung je, taknak buai, taknak syuma, taknak apa-apa
uwaaa..! kalut+panik jap mamaZN
sedih toksah kata la - nangis je maknya ni
sebab taktau nak buat apa
pastu terasa macam dah menyusahkan famili mertua
pastu badan pun penat sebab baru sampai umah
aihhh, macam-macam la..!

lepas kul 2, alhamdulillah baru zaed nak tido
lega rasa...
taktau la kenapa...
mungkin zaed tak fully recovered lagi dari demamnya tu kan?
badan masih tak 100% rehat
pastu dah ikut makpak nya gi beraya
atokmakZN cakap, maybe jugak ada yang 'ngikut' balik
ye la, kami sampai umah pun dah tengah malam
macam-macam boleh jadik
nak-nak pulak zaed masih baby

alhamdulillah esoknya tu dia dah ok sepenuhnya

- 3 Syawal -
balik umah mamaZN semula
still tak beraya ke mana-mana
gerak dah nak tengah hari
gi kedai tayar, ganti tayar yang pancit
pastu papaZN solat jumaat
petang plak gi kedai dobi layan diri
menunggu la mesin tu dekat 2 jam
dah la ramai orang, kena q lagi
memang kepenatan sket
nak beraya malam pun tak boleh
zaed tido dari 6.30ptg sampai 6.30pagi esoknya
betul-betul qadho tido budak kecik tu hee
takpela, janji zaed kembali sehat
alhamdulillah :)

p/s: tq la sbb sudi baca :) panjang gak ni..

6 comments:

LYAfrina berkata...

maybe zaed meragam tu sbb bdn x brape sihat sepenuhnya..kita pom kalo demam, x berapa sembuh mmg x larat kan... alhamdulillah lps tu zaed dah ok..

Fiza Rahman berkata...

Sian zaed. Meragam sebab tak selesa tu. Memang risau lah klo anak meragam dan demam.

eima berkata...

alhamdulillah .... panik kan klu anak menangis tp kita tak dpt pujuk huhuhu

musim raya mmg dobi penuh sokmo ... mcm kite ... bw bj mmg cukup seminggu ... mls nk basuh2 dah ... lps tu blk raya pengsan nk membasuh ... hahah 5 kali mesin pun tak abis2

syawalsimpsons berkata...

baguih nad ni ada instinct yg kengkawan baca entry nad..sue baca sampai abis tau..kesian zaed..tak pe la...nak membesarkan anak , gitoo la..sabar ye nad....selamat hari raya nad

Chekgu Azrine berkata...

Yelar..bdk kalau dmm badan pun xsedap tu...alhamdulillah semoga zaed trs sihat

el berkata...

mungkin sbb berubah angin kut..lagipun zaed x sihat lagi tu
budak2 lau jalan jauh mmg meragam skit
alhamdulilah ok dah dia ek..tau2 je nak pi kutip duit raya hihihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...