30 Jun 2016

Weekend ZN Bersama Cousins :)

last week kitorang plan nak cat umah
belah ruang tamu je, bukan keseluruhan :) hitam bebeno dah nampaknya, berbelak-belak...
paham-paham je la bila ada anak kecik ni kan
pastu plan gak nak panggil maid datang bersihkan umah
ala 4jam rm50 ok la kan..
malasssnya nak cuci habuk kt tingkap & grill
alang-alang tu, soh la dia bersihkan 1 umah hehehe..
tq pa! sayang papa :P

tapi tu la, sebab taknak kacau papaZN ngecat punya pasal
terpaksa la kami 'mengkeluarkan' diri kami, hewhewhew..
pikir punya pikir punya pikir...
moh la kita stay everly hotel lagi, haha!
kali ni ajak cousins zakwannaylizaed yang dok shah alam tu :)

dok otel di bulan puasa banyak gak jimatnya, kahkahkah!
merasa la dok executive suite dgn harga rm190 utk 1 mlm
(not inclusive sahur & berbuka)
aritu check rate lepas raya dah jadi rm380 huhu
rezeki, rezeki..

bilik best...! besar dan luas
1 bilik separate bhgn hall & bilik tidur
siap ada sinki asing dari dalam bilik air
microwave pun ada
bleh la nak panaskan lauk time sahoq ;)
bebudak dah teruja sebab ada bath tub jugak! huwaaaa best!

sabtu check in, ahad dah check out
rindu lorrr nak tinggalkan papaZN lama-lama (hahaha!)
tapi walau 2d1n, aktiviti full bebudak suma ni
dah check in hotel, pas asar layan dorang mandi pool
pastu cousinsZN yg dok putrajaya join skali berbuka kat hotel
atoknenekZN pun ada, best! best! :)
penuh la anak beranak memenuhi bilik hotel
naseb baek luas, memang muat sesangat la..

pas isyak, atoknenekZN layan cucu-cucu nak pegi alamanda plak
jalan kaki je since alamanda kat sebelah hotel
mamaZN tak folo, sebab tidokan dak zaed ni ha..

esoknya plak rombongan tengok movie citer finding dory
9 seat berderet je kami anak beranak, hehe
atoknenekZN dah balik kampung time ni
citer agak slow memula
penghuni 4 seat dari 9 seat tu dah terlentok ketiduran
termasuk la zaed, nayli & mamaZN kahkahkah!
ngantok giler!

lepas dah tengok movie masing-masing balik
kejapnya rasa...!
takpe, nanti raya kita kumpul sama-sama lagi
thanks aunty yaya n kids! thanks aunty wawa & family!
thanks atok & nenek jugak! :)

balik rumah... 
tengok kejutan plak dari papaZN
umah dah cantek dan bersih, haha!
mak sukaaaaa :D

5 comments:

mama tisya berkata...

dpt bilik beso ngan rege murah...mmg berbaloi sgt la...suka la bdk2 dpt mandi pool tu..mana gmbr umh lps cat

eima berkata...

besar dan cantik .. berbaloi dpt harga tu time ni kan ...
zn ni bulan posa pun terjun kolam hehehe
finding dory tak best ek ...ala die punya iklan mcm best je

idzwa kamaruddin berkata...

gambar last paling epic ! sila simpan gambar berkenaan..hehehe..

LYAfrina berkata...

berbaloi-baloi hrga tu nad..sekali ganda murah..rezeki..
seronok jgk lepk2 kat hotel camnikan..

cat rumah kaler aper tu nad?? msti cantik.. hehe

salam aidilfitri
maaf zahir n batin

LadyBird berkata...

Salam.. 😍 lady pernah stay kt everly.. Seronok.. 😍😍😍

Scroll bawah ingtkn ade gambar rumah selepas dicat.. Hihi.. Tp xde.. Teruja lak nak tengok...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...