07 Jun 2016

Surprise Untuk ZakwanNayli | 2D1N @ Everly Hotel, Putrajaya

seminggu dah cuti sekolah
memang tak ke mana-mana pun
zakwannayli pun takde pulak mintak ke mana-mana
paham dah kot papa kerja huhu
ksian depa.. orang lain balik kampung, gi bercuti
depa dok la terperuk kat umah
gaduh-kena marah-gaduh-kena marah
haha! ksian, ksian..

mamaZN plan ngan papaZN
nak buat surprise pada depa
tido hotel 1 malam sebelum posa ni
lokasi pilih yang dekat-dekat je dah la
save cost gitu hehe...
akhirnya hotel everly, putrajaya jadi pilihan :)

book bilik deluxe rm160 without brekfes
memang taknak amik brekfes
sebelum ni dah penah stay bilik deluxe
takde rezki nak try bilik lain
sebab dah hampir fully booked! huhu
memasing nak holiday sebelum puasa ni

cakap kat zakwannayli, nak dok umah aunty wawa
papa balik kerja nanti kita balik klang semula
semua monyok dan pasrah
'nape kejap sangat?',
'nape tak tido umah aunty wawa?',
'nape, nape, nape..?'
mamaZN diam je.. takut rahsia pecah, haha!

tengah hari tu, lepas papaZN solat jumaat
papaZN amik kat lobi umah aunty wawa
zakwan tanya, 'dah nak balik klang ke papa? tak bestnya.. kejap sangat'
muka nak nangis, masam giler dah dia
dalam perjalanan senyap je semua
sebab sedih dah kena balik klang, haha!

tetiba...
papaZN parked keta kat depan lobi hotel
zakwannayli dah terkejut
'papa, kita buat apa kat sini?'

1, 2, 3... SURPRISE!!!
'kita tak balik klang, kita tido hotel!'
hahahaha!
menjerit semua kat dalam keta tu :P
zakwan dah nangis gembira
tak abes-abes, 'terima kasih papa..'
sonok & happy dapat surprise kan dorang hehe

ramai giler orang, nak check in amik kunci pun beratur panjang
kul 4 baru dapat kunci
papaZN anto kitorang pastu dia gi keja semula
kitorang dok la dalam hotel tu bersenang lenang haha
zakwannayli x sesabo nak gi alamanda
tapi papaZN tak kasi pegi dulu
riso susah mamaZN nak handle 3 'henbeg bergerak' ni hehe

pas maghrib baru la dapat pegi alamanda
sebab petang tu hujan
dinner trus kat sana.. dorang nak makan kfc, layankan je la
pegi alamanda pun banyak muka yg macam kenal-kenal
sebab sesama beratur check in amik kunci tadi, haha!
dah alamanda sebelah hotel kan hehe

esok paginya, papaZN pi beli brekfes kat luar
pastu kitorang makan dalam bilik je
bebudak dah tak sesabo nak mandi pool
bapak ramai giler anak-anak-anak
sekali makpak mandi sama ha
kejap je bertahan, dalam 15-20 minit je
pastu semua ajak naik atas dah 

nayli plak tak berapa sehat pagi tu
ceri beri & muntah-muntah
tapi semangat jugak nak mandi kolam
naik atas trus ketiduran sebelum check out

cadangnya lepas check out nak bawak dorang merasa naik erl
tak jadi, kena postpone sebab nayli tak sehat :(

tu la citer cuti sekolah bebudak ni
walau dekat, walau kejap
jadi la ye anak-anak... janji ado, huhu
nanti pas raya kita tuntut kat papa ek
gi bercuti kat tempat lain plak heee

p/s : salam ramadhan & selamat berpuasa semua!

* sori la, gambar pun tunggang terbalik caca marba hehe *

13 comments:

mama tisya berkata...

murah juga ratenye..ank2 ni dpt mandi pool dh happy dh..tisya juga tk ke mana..mama bw mkn , tgk wyg je...sian die tkpela nanti mama die xbz bole p jln2 hehe

MRS. K ^ibuhadifhessa^ berkata...

uit.. tacing abam zack

eima berkata...

tak dpt nk bygkan happynya budak ber2 tu .... tp nayli la pulak tak sihat klu tak mesti anak ber2 tu lg enjoy kan .. zaed janji ade mama dia enjoy je kan....

idzwa kamaruddin berkata...

Alahaiii best nyer..dapat rase mcm mana hapy nyer anak tuuu..best nyer zakwan ;)

Chekgu Azrine berkata...

okla murah rate everly....
best la kan dapat happy kan anak2...

Gieyana berkata...

Murahnya nad rate dia..next time nk g shopping kt bangi lg stay sini..ekekkew

Fiza Rahman berkata...

Murah tu. Seronok dapat surprised kan anak2 kan. Sampai nangis2 dibuatnya yerp ☺

ch@ berkata...

gembira btl kan dpt surprise. pandai papa buat surprise.
kalo abi tigaaskar ni buat surprise dgn uminya sekali ter surprise. haha.
tigaaskar dpt blk tgk tok mama pun, da satu sekola di kabonya. kalo dpt bercuti cam trip fmly ZN, tah caner gaknya. hihiii.

Nory Zoulkefle berkata...

wahhh menarik jugak hotel ni...harga pon berpatutan...nory pon bercuti dekat2 je sebelum puasa haritu..pegi PD je...hehehe

Iela Fazielah berkata...

xkisah la bercuti dimana...budak2 ni asal dpt jumpa pool..seronok nya bukan main

Amira Shafika berkata...

Kite jumpa blog ni secara randomly. Lps baca post rasa jatuh cinta plak kt blog ni. Maybe sbb blog ni all about family. Keep it up. Keep updating. Keep blogging :)

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ berkata...

aoe yang penting anak2 happy kan, kita dah lama kot tak pi holiday, since pregnan aritu rasanya tak pernah pi holiday sampai la jadi mak tang....dah ada baby lg la tak leh nak pi holiday kena tunggu dia besar dulu....

LYAfrina berkata...

happylah zakwan nayli..leh berendam kolam

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...