18 Mei 2016

Nayli's School Trip | Pegi Zoo Negara! :)

sabtu yang lepas kakak nayli ikut trip skolah
pegi zoo negara
dari awal bulan 4 cikgu dah bagi surat
sejak tu jugak la kakak nayli asek pujuk
'nak pegi, nak pegi, nak pegi'
jenuh mak mendengo nya, huhu!

bukan apa, rasa macam kecikkk je lagi
nak pegi trip-trip ni..
mana nak makan lagi, mana nak gi toilet lagi
dah la kakak nayli takleh kalu tak makan nasi
ni nak tunggu sampai kul 5 baru dapat nasi
riso le jugak
tapi mamaZN ada bawakkan bekal
nugget n sosej as per requested by kakak nayli

janji 7.30 pagi bertolak
akhirnya kul 8.30 pagi jugak gerak
hmmm... no komen
ksian kat budak-budak je

sementara kakak nayli g zoo
mamaZN gi trip lain jugak, haha!
trip mencari lauk basah :)
biasa la, mak-mak ni.. tempat camtu pun dah meroyan dibuatnya kikiki

balik dari beli lauk, masak utk lunch
then kul 3 kluar balik gi setia city mall
hajatnya nak mencari baju raya (kasual)
untuk zakwan
tapi nan ado yang berkenan, huhu..
nanti la weekend ni cari lagi kat tmpt lain

pastu mamaZN nak gi kaison jugak
nak cari wallpaper, ada projek deko-deko sket kat umah haha!

kejap je shopping, kul 4.30 dah kene gerak balik
nak tunggu kakak nayli kat skolah
plannya sampai kul 5
tapi kul 5.30 jugak sampainya..
biasa la, kl kalu petang mesti jem punya
paham la kan..

balik tu, rasa excited sangat nak jumpa kakak nayli
nampak je muka dia turun bas trus mamaZN peluk huhuhu!
macam dah lama x jumpa plak ye? hihihi

macam2 mamaZN tanya, itu la, ini la,
tapi kakak nayli jawab sepatah, sepatah je
okeh la, mak paham.. anak penat
mak plak teruja lebih hukhuk
takpe kasi chance kat kakak nak rehat
nanti pandai la dia cite sendiri kan? :)

balik tu sampai umah kul 6 suku
siap2 mandi suma, tup-tup aikkkk..!
dah tido dah dia... penat sangat
makan malam pun x sempat :(

esoknya memang kitorang bersedia je
dengar kakak nayli citer pengalaman dia
alhamdulillah, kakak nayli happy
mak dia yang riso tak bertempat huhu..!

p/s : gmbr kat zoo memang nan ado. malas nak tanya cikgu T___T

7 comments:

Fiza Rahman berkata...

Seronok nayli dapat gi rombongan. Memang berat hati nak bagi anak gi rombongan kan nand.

Chekgu Azrine berkata...

Maknya yg gelabah lebih ek...hahahha

idzwa kamaruddin berkata...

memahami sangat perasaan tuh!!

hahahaha..even anak yg besar pun tak kosa nak lepas kan ini kan pulak terpaksa lepaskan yg kecikk..huhuuuuu..

mama tisya berkata...

bdk2 kalo dpt p lawatan sek mmg suka tp biasa la mak2 riso lebih kn....

eima berkata...

kaaannn ... ai pun risau lelebih ...sindrom mak mak ...
sabar je la ... tp si enpanjang lagi dasat ... anak die pi joget je pun .. punya la dia dok ulang2...adik balik lmbt la...adik mkn x la ..... memacam .. hahaha

lieyalatif berkata...

tak tau nape, tapi lieya suke betul tgk nayli bertudung...pipi mcm mintak napas hah hahaaha..comel sgt2 pipi bam2 tuh....

awal sekolah nayli dah buat lawatan yeak nad..seronok laa die...sekolah dayyan belum lagi plak nieh... tahun lepas tak bagi ikut, tahun ni dah 5y okey kot kasi lepas...biase laa being mak2 nie heheheeheheh

el berkata...

comey nau nau kak nayli pakai baju sekolah tu
seronok giler lah tu nk p tgk binatang2 eh
eh takde pulak gambar dia yg letih smpai tertido tu ek

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...