22 Mei 2016

Ke Aeon Mall Shah Alam | Shopping Pra-Raya ZakwanNayliZaed :)

puasa pun belum ye?
dah sebuk nak beraya, kuikuikui :P

bila anak dah bertambah
jangan harap la nak tangguh-tangguhkan kerja
asal ada waktu lapang sket settlekan trus, senang
kalu tak nanti, mula kerja pun bertambah
huhu!

senang takyah pikir-pikir dah
nak kuar time bulan posa? nehi, nehi..
perangai 2 orang pun dah bikin mak ko ijo
ni kan pulak nak tambah perangai lagi 2 orang? (termasuk apaknya hihihi)
baik takyah..

tahun ni baju raya (baju kurung/baju melayu) sume recycle je
kecuali zakwannayli la..
makpaknya memang takde beli baru
mana yang elok, muat, bleh dipakai, pakai je
mana x muat, ganti je kain atau bajunya
mix & match gitu
takde istilah tema tahun lepas dah kaler ni,
tahun ni kaler lain plak.. takde
memang pakai je mana ada..
dengan zaed, zaed skali pakai baju recycle abang dia, hehe

sabtu baru ni gi aeon mall shah alam
dengan misi nak settlekan baju raya kasual dorang
memang dah list kan dah awal-awal

sebenarnya konfius..
nak pegi aeon bukit tinggi ke shah alam?
papaZN kata gi shah alam la, bukit tinggi dah biasa sangat pegi
ok la, saya yang menurut perintah..
lagipun, tak explore lagi keseluruhan aeon mall shah alam ni

kul 10 pagi kitorang dah sampai
pintu aeon x bukak pun lagi, haha!
tu pun dah ramai kome, yang perangai cam kami, hihihihi...

sebab memang dah plan kan
so trus tuju h&m ngan brands outlet
settle sana baru terjah jusco
tak syok la.. tak banyak pilihan :(
rasa nyesal plak g aeon mall shah alam
minggu depan ajak pi aeon bukit tinggi plak ar ;)

sebenarnya baju-baju raya kasual depa settle dah
hihihihi...
biasa la mak nya, ada aja yang teringat-ingat :P
selagi x beli selagi tu dok teringat, haha!

gambo tengah shopping takde
mak sebuk shopping, apak sebuk jaga anak :P

10 comments:

mama ila berkata...

alaaa...dah besar baby Zaed..omey..omey angatt...hihi geram... akak nayli pun dah anak dara sangat hahhh... itu lah pasal kan...ila pun dah beli siap2 baju raya diknani..settle dah..tunggu raya jer lagi..erkkkk...hahahaha...

syawalsimpsons berkata...

sekali scroll gambo, eh zakwan bila tinggi...eh salah apaknya..hahahhah...sma la sue, baju raya anak2 kasual dah settle..tp tu la suar syawal tak banyak choice aritu, kesian dia...dah la cepat memanjang abg long sorang tu....dah kena top up balik...untuk mirza langsung tak beli..recyecle je abg2 dia punya...izz pon recycle..syawal je la pon..nasib jugak tema baju raya, nenek n tokwan johor dah beli untuk cucu2, n menantu n anak laki utk tahun ni..beli kain pasang...tinggai yg pompuan je la beli sendiri bajunya..hahahhaha

idzwa kamaruddin berkata...

SAYA PUN DAH SHOPPING RAYA..HEHEHE..

eima berkata...

KAMI PUN START MEMBELI DAR BLN2 LEPAS .. NI ADE SALES PADINI PUN PERGI JG ...

XMAU BELI LAST MINIT CAM NAD CKP .... HURU HARA JE LEBIH [PASTU STRESS DAN [PENAT DLM BULAN POSA NI

lieyalatif berkata...

selagi leh jimat kite jimat nad.... mcm leya pun baju2 budak ni beli mase padini sales ari tu....amik ko rembat byk2...pakai le raye kang..pastu jadi baju basahan gak kan...mls le nak beli mahal2 nieh....

lieya pun mcm nad, settle awal2 senang...kasut semua dah siap dah beli...tgl amik baju raya kurung kat tailor je nanti...kuih raya pun beli 2-3 jenis jek...tak mo laa byk2..membazir jek mcm tahun lepas...org datang kite masak, pastu kerepek2 kacang2 yg laku pun....

Lily Mama Zara|Zareef|Zayed berkata...

bestnya dh shopping..kita byk lagi nak beli..haha

Mama Zharfan berkata...

besh tu dh setel shopping2..me lom start ni hehehe

ADEEYA berkata...

Alahai lamanyaaa tak baca blog Zakwan and Nayli dah besar dah tambah sorang lagi.. :)

el berkata...

ntahlah kalo raya tu mmg sure nak beli yg baru..mcm x best plak pakai yg lama2 hahaha..mayb 1st raya tu kenalah pakai yg baru2..yg 2 3 raya tu bleh recycle balik..hehehe mood raya dah kuar ke

Fiza Rahman berkata...

Kita tak shopping lagi baju anak2. Esok baru nak gi cari...huhuhu...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...