06 April 2016

Pawang Mode On!

haihhh!
seingat mamaZN la,
tak pernah lagi anak-anak demam secara berjemaah
dorang ni jarang demam
kadang tak ingat tah bila last dorang demam

ni isnin baru ni, dua-dua hero demam
sudahhh
kalut dah ni, takut tak terhandle
nak masak lagi, nak jaga dorang lagi
pantang hilang depan mata merengek bagai nak rak
bukan zaed je camtu, zakwan pun sama
nak manja lebih sket bila demam ni agaknya...
at last kena mintak bantuan papaZN huhu
tq pa!

isnin malam selasa tu
memang dah bersedia la sume
bawang merah letak sebelah zakwan & zaed
bawang putih bako campur minyak sket
untuk buat sapu
lemon plak hiris-hiris buat mandi & lap-lap badan
malam tu memang ini je la kerjanya
check suhu, check kain lap badan, etc

kami memang takde bawak ke klinik huhu
kalu boleh baik secara natural ni
kami buat dulu, usaha dulu cara camni

selasa siang memang masing-masing melepek 2 hero ni
kakak nayli gi skolah
mamaZN jaga zakwan, papaZN jaga anak manja dia
dorang ni walau badan panas dah cecah 38°c
tapi aktif dan berselera nak makan
so, lega sikit di situ...
kene pantau suhu badan selalu je la
muntah-muntah sume takde

janji kena kasi banyak minum air
mandikan atau lap-lap badan dorang
kene pastikan dorang berpeluh, kencing dan berak
sebab panas dalam badan tu kluar ikut situ la kan

alhamdulillah selasa malam sume dah kembali normal
zakwan siap bangun kul 5 pagi tadi sebab risau buku sekolah tak berkemas ikut jadual
padahal maknya dah tolong susunkan dah
zaed pulak rupanya demam sebab nak tumbuh gigi
:)

12 comments:

Azura Aziz berkata...

musim ni.. smoga semuanya cpt sihat yer...

Kak Nieyl berkata...

Singgah pagi ♥
Alhamdulillah...Take care ye...

eima berkata...

mmg tak de bg mkn ubat la ye ....
alhamdulillah dah sembuh ....

achik eima masih lagi mendemam ni ... mmg tak nak langsung tulis ape2 kat blog .... fahim masih la batuk2 ... icha pun kadang2 naik juga suhu die kadang tak demam .... hmmmm

syawalsimpsons berkata...

moga hero2 sihat semula...kalo anak2 tak sihat..mmg tak keruan di buatnya kan...terasa rindu nak tgk dorang melasak...bila dorang melasak, kita pulok pening...tp tu la nikmatnya kan nad...

mamaarifakeem berkata...

salam ziarah.. lama tk BW..huu

Alhamdulillah dh sihat semua ye..

idzwa kamaruddin berkata...

apabila anak demam berjemaah kan..

lieyalatif berkata...

cuace ni nad....ramai yg kene demam panas, ulser.... ape2 pun moga semua kekal sihat...payahkan kalo anak sakit....biar le kite jadi gantinyer.....ape2 pun take care semua key...byk minum air...

ch@ berkata...

cuaca pun faktor kakNad. bertabah supermak. jgn emak yg tumbang sudah! slmt la smuanya. smg smuanya kembali sihat ye anak-anak. fighting!

LYAfrina berkata...

SYUKUR ALHAMDULILLAH...

fasya pon demam on/off...baik... lps tu dtg balik demam..maybe sbb cuaca sekarang.terlalu panas..

el berkata...

anak2 kat umah ni pun kdg2 on off demam..mmg berjaga gak lah malam kan..risau jugak

Lily Mama Zara|Zareef|Zayed berkata...

Alhamudlillah sume dah sihat..berhasil mama jadi pawang kan..=)

Iela Fazielah berkata...

tgh musim ni nad..tp alhamdulillah semua dah pulih...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...