18 Februari 2016

Masak-Masak | Daging Jeruk Yang Sedap!

sebenarnya arini malas nak update blog
tapi dah sengsorang camni, boring plak
kakak nayli ngan baby zaed tido huhu
jadiknya, jom la menaip kejap...

viral kejap kat fb ritu
pasal resepi buat daging jeruk
ala-ala daging pekasam gitu
uiiiii, serius sedap! terliur-liur dah ni
sesambil membayangkan, haha! kronik!

cara nak buat pun senang je...
-hiris daging
-susun daging dalam 1 bekas
-tabur garam & perah limau
(mamaZN aritu guna lemon)
-susun daging lagi
-tabur garam & perah limau lagi
-susun berlapis2 gitu
-perap dalam peti ais semalaman
-esoknya goreng dgn bawang & cili padi
perghhh, hao liau!

mamaZN buat ritu, makan sorang-sorang je
papaZN sakit gigi, ksian dia tak dapat rasa, haha! :P

nenanti, try la buat..
senang, mudah, sedap, sedap, sedap!
hehehehe...
daaa..!

14 comments:

eima berkata...

dulu2 bila daging korban byk tok selalu buat daging cam ni ... zaman dulu peti ais tak de so nk elak daging rosak cam ni la diorg jerukkan ....

Suriaamanda berkata...

Ok nanti nak cuba la....

lia ummiirfan berkata...

mak aihhh.. sedapnyaa.. nak cuba juga nanti

idzwa kamaruddin berkata...

aaa nak buat! nak buat!!

Aku Penghibur berkata...

tak boleh tengok makanaan nie ,,lapo jadinya

Jom vote blog acik di MSMW 2016 : Cara mengundi di sini

mama tisya berkata...

wah sedap nmpknye

MRS. K ^ibuhadifhessa^ berkata...

daging xyah rebus kan? kena cari daging batang pinang la camni

♥♥azatiesayang ♥♥ berkata...

Alaaaa...sodapnya pekasam daging..!Tak yah lauk lain dah....pekasam daging jer blh buat namabh2 nasik kan?hehe

Ida Puanstoberi berkata...

mcm pekasam daging kan. pekasam daging tu mahai giler orang jual. buat camni pun best jugak kan. tp nak kuar mencari daging tu maleh. sbb nak pergi beli kat pasar tani, tp selalu smpai lewat, daging pun dah habis.. nyampah....

Fiza Rahman berkata...

Alahaiiii...terliur plak.

el berkata...

merecik sgt oiiii

Wan Amira Wan Salleh berkata...

sedap eh.. nampak menarik .. daging kat rumah pun tengah banyak :D

QasehnyaRania berkata...

memang sedap ni. dok terbayang sambil gigit cili tu.. ade baki dging sikit lagi dlm esbok. bolehlh tru
tenkiu mamazn :-)

sweetmunchkiny (shikin - 012 606 9494) shikinbasiron@gmail.com berkata...

Assalamualaikum..bnyak mana ye garamnya?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...