04 Februari 2016

KeLEGOLANDKeKite [2] | Masuk Theme Park! Weeeee..!

sebelum ada yang bertanya
homestay kami lokasinya di taman pulai utama
rm170 untuk 1 malam
3 bilik tidur, 2 bilik air
rumah selesa, bersih dan kemas
peralatan dan perabot complete
untuk duduk 1 malam je kan, bukan buat apa pun :)
amik masa dalam 25-30minit untuk sampai ke legoland (tak ikut hiway)
maklumat lanjut boleh refer sini:
https://m.facebook.com/pages/DUtama-Homestay/1490389361198901

jam 9.30 pagi kami sampai legoland, hehe
excited! bukan anak2 je excited
makpak pun sama :)
owh ya, atoknenekZN tak join
kami 10 orang je yang masuk
beratur beli tiket dulu
4 tiket dah beli dari kawan comper nana
4 voucher dah beli dari ida rahayu
tu yg seronoknya ada ramai kawan :)
sangat membantu. tq guys!
lagi 2 tiket pulak kami guna voucher yang aunty yaya dapat :)

ada 1 peristiwa yang tak mungkin dilupakan...
masa kami beratur untuk beli tiket masuk ada sorang indonesian bertudung labuh
approach kami dengan hulurkan 1 tiket masuk theme park
terkejut kami, ingatkan dia nak apa
rupa-rupanya dia nak kasi PERCUMA!
harga tiket masuk rm120 untuk dewasa, ok!
syukur alhamdulillah
ingat kami nak bayar la half ke,
tapi bila masuk dalam dah tak jumpa empunya diri
moga murah rezki insan tersebut
save di situ ;)

lepas bayar tiket, masuk dalam
amik stroller plak, double 2 bijik
anak-anak-anak yang manjaaaaa..!
yang sakit sorang je, tapi semua pun nak duduk huhu
layankan...

masuk dalam tu apa lagi
main la macam-macam mainan yang ada
main-rehat kejap-main-rehat kejap
zakwan pulak tak padan dengan demam
semua mainan dia main
dia gagahkan jugak diri untuk main semua tu
ksian zakwan walau x 100% sehat
harap zakwan happy... :(
naseb jugak masa masuk orang jaga tiket tu x check beg, hihihi
memang banyak la air & biskut kami seludup :P
tapi tetap tak mencukupi...
membeli jugak bila kat dalam sana...
budak-budak, cepat lapo huhu

dari jam 10 pagi sampai jam 4 ptg
kami dok bertapa dalam tu
tu pun tak sempat nak abeskan semua game
ksian zakwan tak puas
in shaa Allah, panjang umur murah rezki
kita datang lagi ;)

6 comments:

el berkata...

bestnyeeee
tingin nak pi sini..
nak stay kat hotel lego land tu hahaha
berkepok2 lah nak simpan duit duk situ

lia ummiirfan berkata...

wahh! meriah dan bestt :))

Noor Izmaliza berkata...

Panaskan sini....kami pun x main 100% yg basah2 ..yg tinggi2 x main...takut

syawalsimpsons berkata...

seronok la kekanak kat sana ye

AkuSeorangTraveler berkata...

untungla dapat tiket free :) mahal kot nk masuk legoland ni huhu. salam singgah dan follow sini!

LYAfrina berkata...

alhamdulillah..rezeki tu nad....
bestnyer..ada rzeki nk bwk jgk fsya k sini

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...