29 Februari 2016

Ke Utara Lagi | Makan Nasi Kenduri @ Parit Buntar & Jalan-Jalan @ Zoo Taiping

punya panjang tajuk ha, haha!
bior kannn...

weekend lepas kami ke utara lagi
minggu sebelumnya ke sungai petani
kali ni kira dekat sket, ke parit buntar plak
ada jemputan kenduri kawen..
macam tak best plak kalau tak pegi
sebab jiran sebelah umah ni je, hehe
lagipun memang dah rapat dengan zakwannayli
takpe, apa salahnya..
elok jugak penuhi jemputan ni kan..

pagi sabtu kami gerak dari klang
kul 8 bertolak, kul 12 sampai
ngam-ngam pengantin nak berarak ke pelamin
cun, cun :)
tapi tak dan amik gambo ngan pengantin
sipi-sipi pun jadik la, hehe

bawak bebudak berjalan jauh camni
paham-paham je la cemana gayanya
masa makan tu la ada yg nak gi toilet,
tak sedap badan la, panas la
adoiii!
memang takleh lama..
apapun, makanan memang thorbaekkk
memang cengginiii...
lauk-pauk memang sedap
siap ada roti bom, apam balik, laksa, roti john, teh tarik
perghhh! memang kenyang
sori la takde gambo, teman dah kelaparan, haha!

lepas dah ke kenduri tu, singgah tepeng jap
dah lalu, mana bleh tak singgah
tempat jatuh lagi kan dikenang
inikan pulak tempat cinta pandang pertama
ecewahhh! haha! poyo sangat tu :P

kali ni tak lama.. sebab kami balik bermalam ke teluk intan
jadiknya just bawak bebudak ni gi zoo je
saje kasi seronok-seronok lepas asek kene marah je dalam kete
hahahah!
sori sayang-sayang-sayang mama :)

zaed plak genap 9 bulan pada tarikh tu (27/2)
kira hadiah utk dia la jugak ni, masuk zoo
tapiii, dibantainya tido dari awal sampai nak keluar zoo
memang tak dapat kenal binatang langsung la dia, haha
takpe, next time kita datang lagi :)

minggu ni takde plan ke mana-mana
letih dah rasa asek travel jek huhu
klu dekat-dekat gi jusco tu takpe la lagi
klu travel jejauh, teman tak laratttt huhu!

11 comments:

Kak Nieyl berkata...

Morning ♥
makan nasi minyak :)

idzwa kamaruddin berkata...

best best best!

Ida Puanstoberi berkata...

syok nya berjalan smpai ke parit buntaq yer.. huhu..

el berkata...

rindu lak nak pi tasik taiping tu

Azura Aziz berkata...

wah good boy jer zaed kan..

Cikna berkata...

Kampung Cikna ni, tiap-tiap thn blik kg tp xprnh pun singgah zoo tepeng,huhuu.... org kata nk murah guna/bawa org yg de ic guna almt negeri perak.

Cikna berkata...

Kampung Cikna ni, tiap-tiap thn blik kg tp xprnh pun singgah zoo tepeng,huhuu.... org kata nk murah guna/bawa org yg de ic guna almt negeri perak.

eima berkata...

zoo tepeng ni aku mmg suka pi jg ... mcm besh je sbb tak yah jln kaki naik tram je tak penat

lieyalatif berkata...

fuhh jauh perjalanan tu nad....lagi2 dgn anak kecik ni kan...tapi takpe, niat kite memeriahkan majlis org in sha Allah diberkati nanti....

tang masuk zoo sampai keluar zoo zaed tdo tu yg kelako tu nad...penat long journey kot...takpe2 tgu besar sikit nanti ulang tayang pi lagi ...

QasehnyaRania berkata...

zaed tidur erkk
mama kena repeat la nnti. hiks

LYAfrina berkata...

cantiknya kaler bju pgntin n pelamin dia..soft gittu.

kakak nayli sgt comey btdung

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...