16 Februari 2016

JJCM | Makan Steak @ Me'Nate Steak Hub, Bangi

stresssss mak!
dah taip panjang-panjang hilang plak tetibe!
grrr

okeh, nak citer
weekend lepas kami stay kat putrajaya
kebetulan atoknenekZN baru balik dari bercuti
saje curi peluang nak berjumpa kejap
cucu-cucu dah rindu atoknenek, huhu!

atokZN ajak makan reramai
famili aunty yaya tak dapat join
ok, takpe.. kami jek dulu
nanti lenkali bleh makan sesama..

kami try makan kat me'nate, bangi
dekat sket bila dah ada branch baru ni
kalu tak kena ke setapak, kl sana.. jauh!
walau 'setapak' je, tp tetap jauh, hihi...

kami sampai petang sangat dah
kedai almost full house!
kebetulan ada yang dah sudah makan
so, cepat-cepat amik meja kosong tu :)

kami order :
kids' menu (spageti+sosej & sosej+fries)
zakwan nak mushroom soup & garlic bread
nenekZN order fries jek
pastu yg lelain order 3 steak, kami share-share :)
air free flow - minum sampai kembung, hihihi..

kids menu tu ok la kot kalu nak order
kasi budak-budak senyap sket haha!
mushroom soup tu tak berbaloi order kot
rasa dia lain macam
pastu zakwan kata garlic bread sedap tapi dapat 1 slice jek
tak puas katanya...

steak plak kena order kat tempat daging
pilih daging mana nak
harga daging dah termasuk siap masak untuk 1 set
ada side dish mashed potato & coleslaw
pastu pilih nak masak cemana
rare, done, well done.. kami pilih well done
pastu pilih plak nak sos apa
blackpepper atau mushroom
kami pilih blackpepper sauce

so cane steak dia?
hmmm... overall boleh dikatakan sedap
kami pilih masak secara well done
tapi masih merah-merah pink lagi
acik ni tak pandai bab steak-steak, haha!
tapi kalu masih merah-merah pink tu
belum cukup well done la kan, agaknya?
huhu, belasah je la labu.. dah bayo :)

masa pilih-pilih daging tu
tengok-tengok gak harga dagingnya hehe
takut teramik yang paling mahal, kikikiki
paling mahal aritu, rm307 utk sekeping daging!
kami amik average rm40-rm50 jek
tu pun berpeluh nak membayo, hahaha!

total makan ritu rm111
ok la kot utk 6 dewasa 3 kanak-kanak
pasni bleh try lagi, hehe.. 
rasa tak puas la makan aritu
kena cari 1 masa yang tenang sket hehe
mungkinnnnn.....
celebrate anniversary, budak tinggai kat umah
hahahah..! berangan jek la :P

17 comments:

idzwa kamaruddin berkata...

bagi saya biase biase je kot..hehee..lain org lain citarasa kan ;)

Chekgu Azrine berkata...

tula..dekat rumah ahkak ada jugak menate ni..tak berani lagi nak masuk...hahahaha

Noor Izmaliza berkata...

Ok la pernah sampai dan rasa...kedai ni mmg aku x berani masuk...mahai wei...huhu

Ramai review sedap berbaloi kot dgn harga nye

juelee berkata...

kita ritu try kat ampang.. sedap.. sos die tu sedap hehe tp mahai mcm nad ckp, sekali skala sesuai la, kalau selalu kayappppp

Ida Puanstoberi berkata...

yg dekat setapak ni pun tak terlangkah nak pegi lagi.. huhu

Rizziela berkata...

dekat dengan office sy.. tp x pernah masuk pun.. ngeri dgn harganya

mama tisya berkata...

tkde gmbr menu kids ye...not bad la rege tu..bkn slalu kn...nanti ingt nk try gk...tp tktau bila nk p try...lalu dh byk kali kt area kl festival tu hehe

Fiza Rahman berkata...

Kecur ailio nengok.

miss eimanhikmah berkata...

bila akak bgtau, rasa cm tak mahal sgt tp tak pernah makan lg..hehehe

Suriaamanda berkata...

terliur dah ni..cik abe tu x nak layan kita plak...dah banyak kali ajak

el berkata...

wow ni geng kak ros ke hahaha
caner nak sebut me'nate tu :)

dilazfamily berkata...

Nampak macam sedap je

Lily Mama Zara|Zareef|Zayed berkata...

Ooo.daging kena piluh sndiri mcm kedai seafood tu ye..hihi..kakau kitr gi pon harus pilih yg paling murah jugak..agagagag

♥♥azatiesayang ♥♥ berkata...

Seronoknya kumpul ramai2 sekluarga...mkn2 kat luar..!!

fauziah helmy berkata...

Berangan nak makan dan baru tau dah ada kat bangi. Kalau 6 dewasa 3 kekanak dengan harga 100+ masih murah. Saya makan di @grill rm200++ utk 2 dewasa + 5 kekanak.

Wan Amira Wan Salleh berkata...

tak pernah sampai sini lagi .. orang kate sedap.. nak tunggu orang belanje :D

QasehnyaRania berkata...

yang dekat setapak tu pon tak singgah pon. kehkehkeh
lalu, jeling2 aje..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...