23 Februari 2016

Homestay DeSelesa, Sungai Petani Kedah

sabtu baru ni kami berjalan ke sg. petani jumaat malam transit kat teluk intan pagi sabtu dalam jam 10.30 kami gerak 

kul 4.30 camtu kami selamat sampai 

lama ke? biasa la bila ada budak-budak
nak makan, nak gi toilet, nak itu, nak ini
banyak tempat persinggahan

owh, kami ke sg. petani sebab nak penuhi jemputan kenduri kawen anak kawan atoknenekZN :)
kendurinya belah malam
tu sebab kami gerak pagi sabtu :)

sebelum ke sg. petani
kami dah book homestay dulu
senang dari dok hotel
lagipun atoknenekZN ada sama
selain luas dan selesa, kereta pun parking depan umah je
takde la berangkut beg jejauh sangat kan
hihihi

apa2pun nak say thanks dulu
pada kak zura rahim & sahabat seratas
sebab tolong kasi contact number homestay di sg.petani
jasa kalian dikenang! :)

ok, berbalik pada cerita
akhirnya kami pilih homestay deselesa
lokasi di taman delima
sangat dekat dengan rumah pengantin

rumah jenis semi-D, ada buai kat luar
zakwannayli apa lagi, itu yang ditujunya dulu
masuk-masuk tengok umah
waaa, sangat selesa!
memang kena sangat dengan nama homestay nya tu :)

ada 3 bilik tido, 2 daripadanya ada ekon
2 bilik air, salah satunya ada bath tub!
lagi 1 kesukaan zakwannayli, hehe
ruang tamu, dapur, ruang makan
suma complete
siaran tv basic je, ala bukan tengok sangat pun tv tu :)
ada wifi! weee, best, best haha!
peralatan dapo pun ada je
kalau kata nak masak simple-simple memang lepas sangat la
eh, apa barang nak masak-masak
jalan-jalan cari makan la, kan? hihihi..
tapi tetap kena masak, sebab masak makanan baby zaed huhu

lagipun nak tido 1 malam je
apa nak lebih-lebihnya lagi kan? hehe
ok sangat dah tu..

dah rileks-rileks kejap
petang tu kami kluar, survey umah pengantin
alololo, dekat sangat!
ikut google maps, 4 minit perjalanan naik kete
dah jumpa lokasi tu
kami singgah kedai makan
saja lepak-lepak minum petang anakberanak ;)

sesapa yang nak cari homestay yang selesa dan berbaloi di sg. petani
sangat rekomen utk duduk kat homestay deselesa
acik kasi 4/5 bintang ****
ni bukan entry berbayar k, haha!
ikhlas dari hati :P
untuk maklumat lanjut, bleh google deselesa homestay

apa2pun terima kasih pada tuan umah :)

11 comments:

Jue berkata...

nampak selesa homestay ia...
lain kali boleh booking klu nak pergi ke blah sana

mama tisya berkata...

siap ada bathtub lg...rmi2 holiday mmg sesaui dok homestay

babYpose berkata...

Nampak luas, ruang tamu pun selesa, bathup pun ada

Mohd Hafiz berkata...

alhamdulilah.. terima kasih sebab sudi stay, review dan komen deselesa homestay sg petani. insyallah jika berkesempatan bolehlah ke rangkaian adam homestay dinegeri lain plak. terima kasih puan.. hafiz admin adam homestay

eima berkata...

area mana tu homestay tu ...
budak ber2 aku tu suka kemain balik sp jumpa tokwan ...tokwan rajin melayan .. pow tokwan menan ... lenjan moto tokwan ...pusing satu taman

idzwa kamaruddin berkata...

nampak selesa sgt ;)

reen homestay sungai petani kedah berkata...

Terbaik lah bisness partner ...!!

Azura Aziz berkata...

tulah kan... kalau pergi ramai2 better duduk kat homestay...

el berkata...

cantik homestay tu

Lily Mama Zara|Zareef|Zayed berkata...

Suke design dalam rumah..dapur, ruang.mkn, ruang tamu, bilik nmpak cozy sangat..:)

QasehnyaRania berkata...

memang cantik dan puas hti lah kan.luas dan selesa yak mat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...