04 Januari 2016

Kita Sama-Sama Positif, Jom! :)

sangat seronok tengok newsfeed fb semalam
penuh dengan update dari kawan2 pasal anak2 dorang

suka tengok :)
macam-macam gelagat kembali ke sekolah
ada yang baru masuk tadika
ada yang baru darjah 1
ada yang naik darjah baru

acik nad ni tengok korang membesar dekat fb tu je la
dari mula-mula kenal baru umo 1 tahun
sekarang dah darjah 1
dari mula-mula kenal baru pandai berjalan
sekarang dah tinggi paras bahu mak
sekarang dah jadi pengawas
sekarang dah itu, dah ini
acik nad jadi sebak pulak, hehe
maafkan acik nad sebab acik nad ni dalam hati ada taman :)
moga anak-anak semua belajar rajin-rajin ya
banggakan ibu & ayah kalian...
dan sentiasa dilindungi Allah sentiasa
chewah! cam dorang baca je blog acik nad ni :P

dalam pada seronok tengok newsfeed pasal kawan-kawan
ada jugak la yang share menda takbest
'asyik update pasal anak je. macam korang je ada anak, kecoh ar'

mamaZN senang je - pikir positif

orang share pasal makan kat restoran sedap - alhamdulillah, tu rezeki dia
orang share pasal bercuti kat mana2 -alhamdulillah, tu rezeki dia
orang share pasal anak2 - alhamdulillah, tu rezeki dia
orang share pasal menang contest - alhamdulillah, tu rezeki dia

simple kan?

takmo tanya atau komen apa-apa
just diam-diam sudeyyy ;)
tak perlu la nak share apa-apa yang menyakitkan hati

Allah..
pikir mudah je..
awak taknak share, terpulang pada awak
orang lain takde halang
sebab itu pendirian awak
tapi bila orang lain share macam-macam awak jangan la sentap plak, haha!
sebab orang tu share mungkin sebab nak tunjuk pada sanak saudara yg jauh di mata
pada kawan-kawan yang jarang jumpa
yang ada dalam friendlist depa
yang senang berhubung thru fb/ig/blog
kita tak tau kan?
ada macam-macam kemungkinan lagi...
positive guys, positive :)
bersangka baek

paling senang, kalu tak suka sangat unfriend jek :)
awok tak dapat dosa sebab mengata
hati awok pun tenang sokmo ja, hehe
kalu rasa nak unfriend mamaZN pun takpe
kot la tak suka tengok mamaZN share memacam, hihihi

jom, kita sama-sama positif
bukan 'positif' yang tu naa, haha!
tapi kalau betulllll.. rezki tu, hehe.. :P

takmo kecam saya naaa..
sekadar pendapat..
bukan bermakna saya ni baekkk sangat
saya pun manusia biasa, banyak cacat cela
cuma nak ajak sama-sama jadi baik je :)

tak suka takpe
tak sama pendapat pun takpe
it's ok :)
tq sebab baca sampai abes, hehe
peace!

5 comments:

Kak Nieyl berkata...

kalau kita anggap benda tu positif...ia akan jadi positif..:)

mama tisya berkata...

ada tgk yg status sultan melaka tu ek...alahai...tu smua utk kenangan..esok2 ank2 dh besar die tgk gmbr die msk sek camne..cite die...think positif je la...1stday msk sek tk kisah tadika ke...sek rendah ke..sek menengah ke...smua tu kenangan smua utk parent & ank2 kn...

eima berkata...

kan nad .. smlm terpk nk tulis entry juga tau ... tp sbb masa tu yng aku dok kerja tak lepas2 ...aku kuburkan ...
bkn takat pasal anak sekolah pasal mcm2 lagi tp sekrg dok kecoh pasal DSV la sebuk suruh stadium warna pink ...
wlupun dsv gedik tapi aku suka dia .... bukan nak bekap ke ape ke .. itu hak die la ... die yg taja klu tak setuju tak yah terima syarat tu ..cr penaja lain ...

aku tumpang bangga dengan org melayu yg berjaya wlupun dato alif dan dsv tu gedik ... keh keh keh

Salina@IbuAqil berkata...

Manusia nad..
Selagi namanya manusia mcm tu le resam perangai nya..
Bior kan deme..
Kadang ina pun pelik..
Yg x puas hatinya kenapa..
Bkn kita g kacau kat wall deme..
Kita update status kita kan..
Biaq p deme..
Apapun abg zakhwan handsome..
Kakak nayli comei..
Adik baby tggu turn ye..
Aah nad dlu ikut dr zaman aqil kuat melalak lg kan nad skrg dah besor dah anak bujan tu..
Dah x ada aura baby lg dh tp ttp baby di mata ina.. ;)

el berkata...

biasalah tu ada je org x puas hati..ekeke

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...