30 November 2015

Menang Contest | Tiket Konsert Hi-5 Di Istana Budaya Bernilai RM1,216!

tau pasal contest ni secara tak sengaja
time belek-scroll-belek-scroll IG

memula malasss sangat nak join
sebab kena buat video!
pastu tau diri tak kreatif
sure kalah punya la!
haha! negatif sangat kan? :P

tapi bila pikir balik,
'kalau menang kakak nayli mesti tersangat happy'
trus rasa, ok la.. rakam je apa yang patut
kreatif tak kreatif tolak tepi
janji ada submit entry

hantar video kakak nayli tengah menari
sambil tgk rancangan hi-5
pastu kena tulis slogan plak lagi
trus je anta 1 entry kat IG broframestone
lagi 2 entry anta kat IG diya.nadia

tapi yang menang kat IG broframestone
ya Allah, tersangat-sangat-sangat happy
sampai rasa ketor-ketor & nak nangis!
sebab niat nak bawak kakak nayli tengok hi-5 tercapai!

syukur sangat sebab berpeluang nak gembirakan kakak nayli
sebelum ni ada dia ajak nak tengok holiday on ice la
pastu ultraman yang kat genting la
memang takkk la jawabnya
sebab tau tiket mahal! :(

kalu ikutkan, harga tiket VIP - RM304/tix
4 tiket dah RM1,216!
ingat senang nak simply bayo rm1200 utk menda cenggini?!
bagi kami idok le kan...
ukur baju di badan sendiri, kata orang

alhamdulillah
ni hadiah mamaZN untuk kakak nayli sempena besday dia 25/12 nanti
memang sedang elok sangat la tu
untuk zakwan jugak sbb prestasi yang baik untuk darjah 1 aritu :)

alhamdulillah, alhamdulillah
memang niat sangat nak gembirakan anak2
rezki diorang... :)

27 November 2015

Shopping Kasut Sekolah Murah @ Jualan Gudang BATA

lepas pujuk-pujuk-pujuk
berkesempatan gak pegi semalam, hihihi
bila dah sampai baru perasan
rupanya yang kami pegi kali ni, warehouse sale
sebelum ni BATA shoe fair je
memang lagi banyak pilihan la bila jualan gudang camni kan
nak-nak plak pegi masa 1st day

tempat luas, almaklum dalam gudang
mula masuk dah nampak sign 'RM5'
teruja dah ni, haha!
awal-awal selipar lelaki dewasa
sepanjang belah kiri kasut dewasa lelaki
belah kanan plak kasut dewasa pompuan
pastu tengah sket, kasut budak-budak
dah hujung kat cashier kasut sekolah

buat dalam gudang, pegi time tengah hari
memang masak!
sampai merah-merah muka zakwannayli ikut mama soping huhu
zaed plak, papaZN jaga

bila time pujuk tu kata nak beli kasut sekolah
memang kasut sekolah je la yang dituju pun
dah janji kan? hukhuk
tapi mata meliar gak nengok apa yang best, haha!
memang banyak yang best
kasut primavera pun ado
teringin nak beli untuk diri sendiri
tapi tak sempat la plak nak membelek huhu

kasut nayli pun nan ado
kesian dia.. spesis kaki kembang cam omak eh
takpe, nanti kita beli kat tempat lain, ek kakak!

dapat la kasut sekolah zakwan
beli 2 pasang kasut hitam (rm10 sepasang)
sebab tahun depan zakwan jadi pengawas pusat sumber
2 pasang lagi kasut putih untuk sekolah agama (rm15 sepasang)

sepasang lagi buat kasut jenjalan la, haha!
ala rm10 jek pung! :P

kasut sekolah yg putih ada 2 jenis
yg rm15 dengan yg rm10
yg rm10 tu jenis kain keseluruhan kasut
mamaZN amik yg rm15 sebab malas nak kapurkan kasut zakwan, kekekeke

jenuh la nak mencari saiz dan pasangan kasut
sebab awal-awal dah bercampur aduk!
kena check sebelum bayar
kot kang teramik dua-dua kanan atau dua-dua kiri
takpun sebelah saiz lain, sebelah saiz lain
kes naya tu kalo gitu dek non!

alhamdulillah, settle part kasut!

sesapa nak terjah masih sempat lagi
start semalam 26/11 sampai 6/12
lokasi kilang lama BATA kat jalan kapar, klang

p/s: rasa-rasa akan ada jugak BATA shoe fair akhir bulan 12 ni nanti. rasa-rasa nya la..

26 November 2015

JJCM | Makan-Makan @ Restoran Raihan, Kg Baru KL


masih backdated story huhu
maafkan hamba yang kemalasan ini
haha!

aritu masa cuti deepavali
atokZN ajak pi makan kat kedai makan kawannya
kat kampung baru, kuala lumpur
betul-betul depan menara dbkl
kedai makan berkonsepkan butik restoran
nama kedai - Raihan Boutique & Restaurant
sambil makan-makan sambil cuci mata soping baju hehe

macam-macam ado
dari nasi arab, makanan western, mi udang, char kuey teow sume pun ada

memula terpikir gak, nape la nama raihan
bila raihan je, memang otomatik teringat kumpulan nasyid kan?
masuk je kedai, tengok banyak gambar-gambar & poster kumpulan nasyid raihan tu
ooo ok paham :)
makan kat kedai artis rupanya kita aritu
hihihi...

apapun, tq atokZN sebab belanje makan
nanti leh belanje lagi, haha!

25 November 2015

Gathering Geng Sekolah @ Aroma Hijrah TTDI Jaya, Shah Alam

ini memang kena abadikan kat sini
sebab event ni special hehe
dan sebab dorang antara yang mamaZN sayang sangat! huhu..
kejadian berlaku akhir bulan 10 kot
eh, ke awal bulan 11
eh, mak lupa!

biasanya kalau ad hoc plan ni memang on je
dari yang plan bagai nak rak last2 sume ada komitmen hehe
ni pun ada 2-3 orang yang tak dapat nak join sama sebab pi bercuti
takpe, family first :)

alhamdulillah, dapat gak kita berkumpul camni lagi ye geng :)
dekat 15-16 tahun dah kan kita berkawan?
dari zakwan sengsorang je budak
sampai dia dah jadi abam pada adik-adik dalam 13-15 orang gak kengkawan seangkatan zakwan & nayli sekarang
alhamdulillah, makin meriah!

kami lunch gathering kat aroma hijrah ttdi jaya
macam best, macam senang, macam ok, macam selesa je tempatnya
so kumpul kat sana je la kan, hehe
makan pun sedap :)

seronok sangat dapat kumpul reramai camni
lama dah tak berkumpul
rasanya kali terakhir bulan puasa tahun lepas kot
eh, entah lupa! haha
seronok, memang seronok sangat
anak-anak pun alhamdulillah dapat main sama
takde la kata malu-malu atau layan diri sendiri jek
cuma lambat 'panas' jek, hihi..
moga dorang nanti sambung persahabatan makpak depa :)

ok gais! repeat next gathering k nnt, hehe
mak suka sangat dapat kumpul reramai camni
terubat rindu! :)
sayang korang sume!

23 November 2015

JJCM | Kopi Road Cafe, Jalan Kopi, Meru

aritu gi jjcm ke meru
pengaruh dr page malaysian food channel kat fb
sebab dah dekat, jom la kita try :)
sesaje abeskan masa kualiti bersama famili gitu, hehe

sebab lokasi kat jalan kopi, meru
tu nama kedai pun kopi road cafe
menarik gak, konsep ala-ala kopitiam
suasana best, terang, luas, tak packed
hiasan pun tak crowded, just nice

bab makan plak,
memasing order makanan lain-lain
nak rasa punya pasal katanya
mamaZN order spagetti carbonara
papaZN order nasi putih & sup kambing
nayli order nasi ayam bakar
zakwan order chicken chop
pastu kudap-kudap order nachos

sedap tak sedap?
kena la mai rasa sendiri
hehe
pendapat ikhlas mamaZN...
kopi road cafe banyak masa lagi untuk baiki mutu masakannya
tempat dah ok, harga dah ok, kopi pun sedap
mesti lagi ramai yang datang pasni nanti
:)

Hari Anugerah Sekolah Zakwan

alhamdulillah
19 november lepas, hari khamis
berlangsungnya majlis anugerah sekolah zakwan
sekolah kebangsaan belah pagi,
petangnya plak majlis di sekolah agama
cuti la papa nya sebab nak nengok anak bujang :)
atoknenekZN pun datang sama
sebab nak meraikan zakwan :D
tq atok & nenek!

pukul 7.30 pagi papaZN hantar zakwan dulu
mamaZN kat umah siapkan sarapan & siapkan anak2 yang lain
pagi tu zakwan tak selera nak makan
ntah, excited kot hehe..
jam 9.30 baru mamaZN pegi ngan nayli, zaed & atokZN
just nice timing kami :)
sebelum tu dapat la tengok penyampaian anugerah untuk tokoh-tokoh sekolah
perghhh! hebat-hebat belaka!
sekolah kampung je kot..
tapi dah wakil malaysia dalam bola sepak!
mak bangga sangat!
apalagi la makpak budak tu kan?
ofkos la berganda bangganya
harap zakwan pun aktif dalam akademik & kokurikulum camtu - seimbang

time zakwan amik adiah
makpak zakwan excited sangat
sampai ke depan pentas tunggu nak amik gambo, kekeke..

abes je zakwan naik pentas trus balik umah
sempat la atoknenekZN bawak zakwan & nayli gi makan kfc hehe

kul 2.30 papaZN gi sekolah agama plak ngan zakwan
kami cam biasa tunggu kat umah
kul 4 baru ke sekolah
malas nak tunggu dari awal, haha!
pun sama, just nice kami sampai
time zakwan dah nak naik pentas

alhamdulillah
mama & papa bangga dengan zakwan
semua 1 famili kita bangga
tapi zakwan kena ingat..
jangan sekali-kali bangga diri & sombong dengan kejayaan sendiri
kena sentiasa tolong adik-adik & kawan-kawan jugak
lagi dapat banyak pahala
nak kekalkan kejayaan lagi susah
kena lagi banyak berusaha di masa akan datang

moga kejayaan zakwan ni jadi pendorong untuk zakwan lebih berjaya nanti
moga zakwan jadi contoh untuk adik-adik jugak
akademik 'A', akhlak jugak kena 'A' ye sayang...

17 November 2015

Entry Pertama November 2015

assalamualaikum
pa habaq semua? :)

giler malas betul nak update blog skrg ni
biasa kalau lama tak update tu
maknanya ada pembawakan budak
ni budak dah kluar, yang tinggal hanya lemak!
hewhewhew T___T

moga ada la kerajinan balik nak update blog
rindu..!
cerita kengkawan pun lama dah x baca
apa punya kawan la ni kan? hihihi
nanti ai jenjalan blog uols k!

banyak cerita tapi taktau mana nak mula
yang pasti semua pun citer lama

nenanti la kita sambung citer k?
hehe...

apa2pun, selamat mendapat keputusan upsr
berjaya atau tak terima je seadanya
yang penting anak2 dah usaha
makpak jangan pressure anak, ksian depa

hepi besday pada kengkawan alam maya
chekgu azrine & falsya
moga dirahmati Allah dunia akhirat
doa yang sama untuk kengkawan yang sudi membaca blog ni jugak :)

meh nak belanja gambar anak bujang bongsu
skill terbaru di usia 5 bulan 2 minggu
merangkak pakej dengan duduk skali
mak pun terkejut! awat awai sangat? haha! apapun, alhamdulillah.. 

p/s : gambar hakcipta terpelihara. nak, mintak izin! jangan main cilok2 ja... kbai!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...