27 Ogos 2015

Dah 3 Bulan | Another 3 Months Untuk Dapat 'Diploma'

alhamdulillah
#pocketrocketman mama ni dah 3 bulan arini
badan slim kalu dibandingkan dengan abang & kakak nya
tapi takpe, janji sehat syukur, alhamdulillah

walau 'kalah' dari segi saiz badan
tapi suara dia paling kuat bila bab nangis!
haha!
dengar jek hek-hek, mamaZN dah kena cepat-cepat pegi kat dia
kalau lambat skettttt jek
haaa, dengar la jeritan dia tu
kakak nayli siap tutup telinga setiap kali zaed nangis hehe

dah pandai ajak bersembang
macam-macam dia nak sembang
murah dengan senyuman.. geram!
pastu kalau amik gambar suka buat gaya lidah tersentil!
mintak digomol dan digigit jek tau! haha!

semalam 1st time dia meniarap
tapi tak pandai terlentang, hehehe
terus takmo cuba lagi dah dia :D
takpe, pelan-pelan kayuh :)

dah 3 bulan
makanya lagi 3 bulan utk mama dapatkan 'diploma'
diploma penyusuan kekekeke :P
in shaa Allah, moga dipermudahkan...

26 Ogos 2015

Wordless Wednesday : Kesiannya Dia... T____T

bila abang sekolah, dia main sorang-sorang
bila abang balik sekolah, main sama-sama tapi banyak gado!

bila weekend plak
bila dah petang-petang
abang pi main dgn kawan-kawan setaman
dia taknak ikut
nak main dengan abang je taknak main dgn yg lain

dok la kat situ menunggu huhu..
ksian sgt kat dia...
harapnya sekolah nnt kakak dah boleh berkawan...

24 Ogos 2015

JJCM | Yazid Burger (YB) - Supersized Burger!

hari sabtu siang dah berjalan
dari klang sampai ke bangi
bersebab - kalau sesaje memang takkk la...
melawat aunty wawa yg warded kat az zahraa
pastu tukar kereta dengan adik papaZN

malamnya pulak jjcm kat shah alam
lokasi : anjung corner food court, seksyen 7
memang syok makan kat sini
macam-macam adooo! :)

sebelum ni dah pernah makan kat sini
time preknen, papaZN ngidam western food
kali ni tah sape ngidam tah, haha!

sebenarnya saje nak try makan burger :)
Supersized Burger - Yazid Burger
special sebab dia supersized!
memang superb la!

papaZN & zakwan pegi order
skali bila order dah sampai, tanjat gegirl!
awat besaq sangat ni?! haha!

papaZN order yang 1kg punya, tu pun dah beso
ada yang lagi beso tau!
kalu makan reramai syok la
kami makan ber-3 je, tu pun dah x lalu
tapau bawak balik umah
kongsi rezeki ngan kengkawan papaZN hehehe

lain dari yang lain
harga pun berpatutan dengan saiz, ngee~
tapi sebab nak cuba kan, apa salahnya
pasni tah bila nak try lagi ntah hehe

nak tapau tu, dia letak dalam kotak kek
eh, cam menarik gak!
pasni kalu ada besday sesapa
wat surprise beli burger ni
instead of beli kek yang berkrim tu
paling tidak, kenyang la jugak bila makan harga pun lebih kurang, ye dak?
hmmm good idea!
:D

20 Ogos 2015

Pertama Kali Ke IOI City Mall

punya la lama mall tu wujud
baru ni nak jejak kaki ke sana
tah ek, cam takde napsu plak nak terjah
biasanya tu, asal ada mall baru (dekat-dekat sini je la)
teruja nak ajak papaZN pi lawat kawasan
tapi kali ni biasa-biasa je
sekadar nak abeskan masa je pun

kul 10 mall bukak, kul 10.30 kami dah sampai hehe
tu mmg kami la tu, dtg awal, balik pun awal

okeh, memang beso! jenuh gak nak menapak
tapi biasala... mamaZN mana nak jalan setiap floor
pilih-pilih je hihihi.. dasar sangat :P

terjah plak kedai yg biasa masuk
H&M, Brands Outlet, Padini... tu je la pun
membeli nya idak jugak..
saje tengok, best ke idak, banyak pilihan ke tak..
emmm, biasa-biasa je la.. pilihan x byk pun huhu

pastu bawak zakwan naik dinasour
mula-mula taknak, takut la, besar la..
tapi masa dah nak balik elok plak mintak nak naik
kelakar tgk zakwan hehe..
siap kumat kamit lagi banyak doa..
tak dinafikan zakwan ni penakut sket orangnya
macam mak dia jugak hehe
tapi sebab dia nak lawan rasa takut tu
dia cabar diri sendiri naik dinasour :)
bangga la jugak pada zakwan
walau orang lain yg tengok akan kata, 'alaaa budak ni.. tu pun takut' ;)

nak pegi lagi tak ioi city mall ni?
saje buang masa jenjalan bleh la..
kalau dah terlajak sampai sana
nak cari barang, kat setia city mall atau aeon banyak lagi pilihannya..
takde keje aih, dr klang nak ke putrajaya semata nak ke ioi, baik pi scm je, hehe...

19 Ogos 2015

Wordless Wednesday : Button Badge Yang Special ;)

merasa gak zaed pakai button badge ni hihihi..
kenangan ni, kena simpan leklok :)

x sabo nak nengok gambar-gambar dr OP
kalahkan pengantin plak aihhh!
pengantin pun rileks watlekwatpis jek
terlebih excited ke apa ni? hahaha!

p/s: mood merudum..  malasnya nak update blog, huhu! mood, dimanakah dikau? hahaha! :P

11 Ogos 2015

Cerita Weekend [2] | Tunggu Orang Datang Beraya :)

kalau dah sabtu berjalan sakan
klang-wangsa maju-nilai-bangi-putrajaya
hari ahad dok dendiam kat umah, hehe

malam sebelum tu tumpang tido umah aunty wawa
pagi-pagi ahad dah gerak balik klang
kena balik awal,  orang nak datang beraya weiii, haha!
tak masak apa lagi ni...
kang lambat alamatnya kelam kabut la eden ;)

sarapan jap kat kedai depan ni
pastu trus siap-siap masak
anak-anak papaZN handle
naseb sume pun behave jek
ala, bukan masak beriya pun.. mi kari jek
haha!
pastu ada la kuih-kuih sket
dengan lemang & rendang
riso kelam kabut macam nak buat kenduri plak ye, hehe..

tahun ni tak buat sesi makan-makan
sape nak datang beraya, bleh je...
janji inform dulu... haaa, gitu kekdahnya, haha!
kalu cam tahun lepas, kami yg menjemput, hihihi
sebabnya bila dah ada anak kecik, pergerakan mcm terbatas sket
even kat dalam umah sendiri pun
tapi takpela... panjang umur murah rezki
tahun depan bleh wat makan-makan lagi

elok petang sket abang papaZN datang
1 famili
pastu aunty wawa plak datang
hehehe, tu je la pun tetamunya :P

aunty wawa tengah tunggu hari je tu
bila-bila masa bleh bersalin dah
semoga dipermudahkan buat aunty wawa
waaa, tak sabarnya mama yong nak dapat anak buah baru! :)

10 Ogos 2015

Cerita Weekend [1] | Beraya Bersama Member Blog :)

ada cerita, kita update
takde cerita dok dendiam, hehe..
rutin sama je setiap hari
takde apa yg menarik sangat :)

sabtu ritu kami dapat jemputan open house
jauh nun di nilai
sedaya upaya gak nak pegi
tapi sebelum tu ke wangsa maju dulu la kita pepagi tu
papaZN ada hal sket
lepas ke wangsa maju
cadangnya nak ke bangi pastu baru ke nilai
pikir punya pikir, gi nilai dulu la
bangi balik nanti bleh singgah

tu yang dah jadi orang terawal tu, haha!
start kul 1, kul 12.30 kami dah sampai
adoihai, ksian tuan umah tak sempat bersiap, kikiki...

sebenarnya ni open house umah kak eina @mamalieyna
member blog yg kenal dr alam maya
alhamdulillah, dapat berjumpa tahun ni
ada makan-makan camni baru dapat jumpa
kalu idak mana dapat... :)

ada anak kecik, takde masanya nak bergambo bagai
harapkan gambo ehsan dari kak eina je ni
hehe
tq kak eina sbb jemput kami
tq jugak dengan juadah yang dihidangkan
kami laki bini memang aim menu 'tu' je, haha!
seronok layan menyembang dengan akeem n arif, hihihi...

tq jugak dengan buah tangan utk anak-anak
teruja dorang dibuatnya
in shaa Allah panjang umur murah rezki
kita jumpa lagi ek :)
pasni turn kak eina dtg klang plak la hihihi

06 Ogos 2015

Aqiqah & Cukur Jambul Zaed Afif Nasri

alhamdulillah
selesai sudah buat aqiqah untuk baby zaed
kami tak buat majlis khas pun untuk dia 
tumpang majlis kenduri bibik a.k.a mak sedara je hehe
jimat disitu :)

2 ekor kambing selamat dijadikan kari & masak kurma
papaZN tempah dengan siap masak terus
alhamdulillah, sedap banget!
cepat abes lauknya...
walaupun sebelum tu ada rintangan last minute
tak dapat merasa kambing bako huhu!
takpela, Allah dah permudahkan segalanya pun
dah cukup bersyukur sangat dah kan? ;)

memula memang taknak buat sesi naik buai & cukur jambul
tapi dah mak papaZN nak, kita folo je la
takde naik buai, tapi ada cukur jambul
lagipun pagi tu ada sesi marhaban jugak 
bagus baby zaed...
senyap jek dia, hehehe

gambo tak banyak...
kena tunggu gambo-gambo dari OP pengantin

nanti mamaZN share gambo lagi ek! :)

05 Ogos 2015

Short Getaway ~ Cameron Highlands | Nasi Arab Sedap Di Tanah Rata, CH

ni masa otw nak balik dah
time tu dah kul 1
lapo la plak tetiba..
melilau la mata mencari kedai yang elok sikit
hajatnya nak makan tengah hari

sampai kat tanah rata, nampak kedai ni
terus singgah
nama kedai ni AL RAUDAH ARABIAN FOOD
lokasi dia kat baris kedai
yang betul-betul sebelah hotel century pines

zakwan n nayli suka makan nasi arab ni
dari makan nasi campur
yang konfem dorang akan makan sikit
jadiknya, baik singgah sini...

kat sini bukan ada nasi arab je tau
nasi ayam & nasi lemak pun ada
tapi nasi berlauk / nasi campur mmg nan ado

kami pilih untuk makan nasi arab
amik set untuk 3 orang, harganya rm37
ada 2 ketul ayam, ayam mandy & ayam kabshah
siap ada 1 jag air jugak
boleh pilih sama ada nak teh o ais atau sirap bandung

dalam banyak-banyak nasi arab yang kami penah makan
ni antara yang tersedap! haha! serius!
taktau la sebab mmg tengah kelaparan ke..
tapi serius sedap!

masa hidangan sampai mulut ni pokpek la jugak
'alaaaa, sikitnya... tak cukup ni'
tapi bila dah makannnnn...
kenyang toksah kata!
haaa tu la, lenkali jgn byk bunyi, haha!

alhamdulillah, memang sedap
zakwan pun bertambah makan sampai 2x

kot datang CH lagi, bleh la makan kat sini
kot sesapa nak cari makan best kat CH tu
bleh jugak try makan kat kedai ni
tapi tak sure plak waktu operasinya cemana...

04 Ogos 2015

Short Getaway ~ Cameron Highlands | Sungai Palas BOH Tea Centre & Lavender Garden

ok, jom sambung sket citer pasal jenjalan aritu :)
pasal kenduri once dah dpt gambar nnt mamaZN citer :)

sepatutnya 2 tempat ni nak pegi masa day 1 kat CH
tp sebab hujan, kita lajak kan ke day 2 la

pagi-pagi kul 10 dah check out
sebab nak terjah Sungai Palas BOH Tea Centre ni
cuaca pun alhamdulillah ok pagi tu

naik atas sana sebab nak pi makan je pun, hehe
boleh je nak pi makan kat tempat lain
tapi suasana nya lain la
suka kat sana, sebab cantek!
pagi-pagi pun dah ramai orang dah
waktu operasi tempat ni 9.30-4.30
isnin tutup kalu tak silap

order makanan bukannya banyak pun
ala kadar just alas perut
nak membeli banyak-banyak pun
cam tak berbaloi...
nasi lemak je dah rm4.50 sebungkus, huhu

kami beli cheese cake stoberi, kek stoberi, sandwich (WAJIB BELI! krup krap bunyinya, haha!)
pastu teh tarik panas dgn teh tarik sejuk
tu je pun dah nak dekat 30 hengget!

makan-makan, jalan-jalan sket
pastu papaZN soping teh sket
pastu, dah.. jom balik! haha!

lama dah tak exercise
berjalan pagi tu kira bersenam gak la tu hihi
dengan memanjat bukit lagi  
pagi tu rasa bersemangat plak
almaklum udara segar, sejuk nyaman je
tak terasa plak penatnya
otw balik tu, sempat la amik gambo kat ladang teh
mamaZN yang teringin sangat tu, hehe :)

lokasi ke-2 adalah ke Lavender Farm
kena bayo ye rupanya
dewasa rm6, kanak-kanak 6thn ke atas rm4
teringin nak pegi sebab tak penah pegi
cantek tempatnya sbb banyak bunga kalerful
tapi mamaZN memang tak berapa minat bunga-bunga ni
just melawat kawasan je la...
kata nak membeli memang takkk

pusing 1 round, kami trus balik
dah start gerimis semula dah time ni
balik plak nak lalu jalan tapah
padahal dah dekat dgn jalan simpang pulai kan?
takpela, layankan aje.. driver kata ok, ok je la hehe

berapa kali ulang alik brinchang ntah..
day 1 dua kali ulang alik
day 2 ni pun sama jugak, haha!
tengok sambil lalu je pasar kea farm dengan pasar brinchang huhu
no soping2 dalam trip kali ini
ok, baikkk bos!

sebelum balik tu
sempat singgah kg taman sedia
ada budak tu nak makan stoberi & petik stoberi
tapiiiii... bila sampai je sana
dia pakat pi beli eksrem mat kool butterfly tu!
adoihai! tu kat petronas memana pun ada!
sabo je la :P

entry pasni nak citer pasal
kedai makan nasi arab yang best kat CH
tungguuuuu! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...