03 Disember 2015

Shopping Baju Sekolah Zakwan | Kedai Tokong, Teluk Intan Tetap Jadi Pilihan

balik kampung ritu
sempat la curi masa sket
untuk beli baju sekolah zakwan
dan macam tahun lepas, 'kedai tokong' tetap jadi pilihan
selain harga murah, dapat tawar menawar lagi (kalau pandai, haha!)

mamaZN xtau tempat lain cemana harganya
sebab tak pernah survey
bila kata baju skolah je mmg otomatik teringatkan kedai tokong
so, pada pendapat kami memang berbaloi beli kat sini
tu sebab takde pegi beli kat tempat lain

kualiti baju pun boleh dikatakan ok
baju zakwan masa darjah 1 memang takde beli lain
sepanjang tahun dari awal sampai akhir
pakai baju tu je la 

sebab apa panggil 'kedai tokong'
sebab kedainya memang bersebelahan dengan tokong cina
berderet kedai jual baju-baju & kelengkapan sekolah
port kami cari barang sekolah gak ni
masa kecik2 dulu

alhamdulillah selesai dah beli baju sekolah
tahun depan zakwan jadi pengawas pusat sumber
kena pakai kemeja kaler ungu
beli la kemeja 3 helai & seluar 2 helai
baju melayu 2 pasang untuk sekolah agama dengan sampin sehelai
beli gak skali tracksuit 2 helai, stokin 6 pasang dengan 1 tudung putih nayli
total rm232
ok not bad.
masih dalam peruntukan
bajet rm250, siap ada balance, ok what? hehe
kena bijak berbelanja skrg ni
kan?

6 comments:

idzwa kamaruddin berkata...

wahhh ok la ade port beli murah! saya haritu beli kat KK lagi jauh murah kat sini..hehehe..tapi berangkut lah! ;)

Ida Puanstoberi berkata...

okay lah kan.. kalau orang keja kerajaan dpt bonus RM500 tu, kira okay lah dapat juga lah membeli baju sekolah utk anak2.
itu pun rezeki juga walau nampak sket je kan.

el berkata...

wah wah wahhhhh awal nye depa beliii
semangat betui hehe
bgslah ada perancangan awal..kita ni last2 minit baru nyopin
tahun dpn 3 org masuk skul..adehhh

syawalsimpsons berkata...

bila sue baca list nad beli untuk zakwan N nayli...macam banyak tu...berpasang2...tp bila total...alamak, murahnya,..serius pada sue murah..akan datang, boleh la kirim..hahahha..gaya macam x da je kat sini kan..kikikki...mana murah, baik G tempat murah kan

Fiza Rahman berkata...

Bestnya dah selesai semua. Kita tak beli lagi kelengkapan skolah kimi.

Skang kena membudget. Kena pandai cari harga yg murah.

LYAfrina berkata...

yang penting kt kena bijak memilih mana y terbaik kan..
lya pon sama, cari sesuatu y berkualiti..tp harga berbaloi-baloi..
stakat ni bru settle beli bju sekolah..kasut belum lg,...alat tulis dh ada y beli byk2 last year...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...