27 November 2015

Shopping Kasut Sekolah Murah @ Jualan Gudang BATA

lepas pujuk-pujuk-pujuk
berkesempatan gak pegi semalam, hihihi
bila dah sampai baru perasan
rupanya yang kami pegi kali ni, warehouse sale
sebelum ni BATA shoe fair je
memang lagi banyak pilihan la bila jualan gudang camni kan
nak-nak plak pegi masa 1st day

tempat luas, almaklum dalam gudang
mula masuk dah nampak sign 'RM5'
teruja dah ni, haha!
awal-awal selipar lelaki dewasa
sepanjang belah kiri kasut dewasa lelaki
belah kanan plak kasut dewasa pompuan
pastu tengah sket, kasut budak-budak
dah hujung kat cashier kasut sekolah

buat dalam gudang, pegi time tengah hari
memang masak!
sampai merah-merah muka zakwannayli ikut mama soping huhu
zaed plak, papaZN jaga

bila time pujuk tu kata nak beli kasut sekolah
memang kasut sekolah je la yang dituju pun
dah janji kan? hukhuk
tapi mata meliar gak nengok apa yang best, haha!
memang banyak yang best
kasut primavera pun ado
teringin nak beli untuk diri sendiri
tapi tak sempat la plak nak membelek huhu

kasut nayli pun nan ado
kesian dia.. spesis kaki kembang cam omak eh
takpe, nanti kita beli kat tempat lain, ek kakak!

dapat la kasut sekolah zakwan
beli 2 pasang kasut hitam (rm10 sepasang)
sebab tahun depan zakwan jadi pengawas pusat sumber
2 pasang lagi kasut putih untuk sekolah agama (rm15 sepasang)

sepasang lagi buat kasut jenjalan la, haha!
ala rm10 jek pung! :P

kasut sekolah yg putih ada 2 jenis
yg rm15 dengan yg rm10
yg rm10 tu jenis kain keseluruhan kasut
mamaZN amik yg rm15 sebab malas nak kapurkan kasut zakwan, kekekeke

jenuh la nak mencari saiz dan pasangan kasut
sebab awal-awal dah bercampur aduk!
kena check sebelum bayar
kot kang teramik dua-dua kanan atau dua-dua kiri
takpun sebelah saiz lain, sebelah saiz lain
kes naya tu kalo gitu dek non!

alhamdulillah, settle part kasut!

sesapa nak terjah masih sempat lagi
start semalam 26/11 sampai 6/12
lokasi kilang lama BATA kat jalan kapar, klang

p/s: rasa-rasa akan ada jugak BATA shoe fair akhir bulan 12 ni nanti. rasa-rasa nya la..

6 comments:

mama tisya berkata...

aritu ada tgk promo ni trus tringt nad pernah pegi ms bata wat sales...kalo dkt bole gk pi tp nun di klang tgk je la hehe

beat berkata...

jauhnya

Fiza Rahman berkata...

Memang berbaloi kalau pergi nih.

MizzTina berkata...

semlm tgk post akak kt fb, trus menggelupur..tp bila tau lokasi, jd down sbb jauh sgt..kahkahkah

acu yuhan berkata...

best gile.. done folo sis, folo me back k ;) http://acuyuhan.blogspot.com/

shima jamal berkata...

Open & close pukul berapa ye?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...