23 November 2015

Hari Anugerah Sekolah Zakwan

alhamdulillah
19 november lepas, hari khamis
berlangsungnya majlis anugerah sekolah zakwan
sekolah kebangsaan belah pagi,
petangnya plak majlis di sekolah agama
cuti la papa nya sebab nak nengok anak bujang :)
atoknenekZN pun datang sama
sebab nak meraikan zakwan :D
tq atok & nenek!

pukul 7.30 pagi papaZN hantar zakwan dulu
mamaZN kat umah siapkan sarapan & siapkan anak2 yang lain
pagi tu zakwan tak selera nak makan
ntah, excited kot hehe..
jam 9.30 baru mamaZN pegi ngan nayli, zaed & atokZN
just nice timing kami :)
sebelum tu dapat la tengok penyampaian anugerah untuk tokoh-tokoh sekolah
perghhh! hebat-hebat belaka!
sekolah kampung je kot..
tapi dah wakil malaysia dalam bola sepak!
mak bangga sangat!
apalagi la makpak budak tu kan?
ofkos la berganda bangganya
harap zakwan pun aktif dalam akademik & kokurikulum camtu - seimbang

time zakwan amik adiah
makpak zakwan excited sangat
sampai ke depan pentas tunggu nak amik gambo, kekeke..

abes je zakwan naik pentas trus balik umah
sempat la atoknenekZN bawak zakwan & nayli gi makan kfc hehe

kul 2.30 papaZN gi sekolah agama plak ngan zakwan
kami cam biasa tunggu kat umah
kul 4 baru ke sekolah
malas nak tunggu dari awal, haha!
pun sama, just nice kami sampai
time zakwan dah nak naik pentas

alhamdulillah
mama & papa bangga dengan zakwan
semua 1 famili kita bangga
tapi zakwan kena ingat..
jangan sekali-kali bangga diri & sombong dengan kejayaan sendiri
kena sentiasa tolong adik-adik & kawan-kawan jugak
lagi dapat banyak pahala
nak kekalkan kejayaan lagi susah
kena lagi banyak berusaha di masa akan datang

moga kejayaan zakwan ni jadi pendorong untuk zakwan lebih berjaya nanti
moga zakwan jadi contoh untuk adik-adik jugak
akademik 'A', akhlak jugak kena 'A' ye sayang...

5 comments:

mama tisya berkata...

tahniah zakwan

Fiza Rahman berkata...

Alhamdulillah...Tahniah zakwan.

eima berkata...

Tahniah..warisi kepintaran mak ayah dia

Azura Aziz berkata...

Tahniah Zakwan.. jd contoh yg baik buat adik2...

el berkata...

tahniah zakwan
kipidap

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...