27 Oktober 2015

Zaed @ 5 Months Old

syukur alhamdulillah
hari ni genap zaed umo 5 bulan
alhamdulillah membesar dengan sehat
walau pada awal2 dulu ada la masalah sket
bila berat badannya x naik banyak
sampaikan doktor kat klinik nak refer pada pakar huhu
alhamdulillah sekarang dah normal

nak jaga pun senang
cumanya sekarang xleh kena tinggal!
maknanya mak dia kena bertindak pantas
macam lipas kudung
masak time dia tido pagi
masak utk lunch trus merangkap dinner
pastu petang memang kena kelek dia je
sebab petang dia dah kurang tido huhu

naseb baek kakak nayli ada
bleh gak tolong mamaZN tengok-tengok kan baby kejap
kejap je la pun, lama-lama dia pun bosan
haha!

pastu ingatkan nak mula pakaikan CD aka cloth diapers
permulaan hari tu nampak macam ok
masuk minggu kedua zaed dah mula resah
pakaikan je nangis, pakaikan je nangis
macam tak serasi
taktau la nape.. sebelum ni nayli pakai ok je
zaed ni taktau nape..
sekarang ni back to diapers biasa balik
huhu  baru nak berjimat!
takpela, nanti start semula..
kot dia tak selesa sebab kedudukan bird nya terganggu kot ek?
nayli dulu girl, ok je takde masalah

moga anak-anak mama membesar dengan sehat
dan sentiasa dilindungi Allah sentiasa

sebulan jek lagi mama nak dapat 'diploma' ni
moga dipermudahkan...

12 comments:

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) berkata...

Alhamdulillah.. bambam sugguh zaed..
Kalau dpt kat akak dah gomol2 dia ni..
Geram tengok :)

syawalsimpsons berkata...

geramnya lahai tgk peha tu...geram je tgk...sama la mirza pon berat naik sikit...dah border line...katanya nurse kalo gitoo nak jumpe pakar pemakanan...tp nurse jugak kata..kalo jumpe pon, doc tak boleh kata apa..sebab mirza breastfeed kan...tak boleh nak sugest bagai kan

idzwa kamaruddin berkata...

alhamdulillah..semoga terus sihat-sihat sampai besar.

ehhh tu pipi ke pau?kekeke...

el berkata...

alaaaa comeynyeee nak baby jugakkk
baby beso ni x larat dah weiii asik ngempeng je hahahaha

eima berkata...

ye la makin tembam ....
comey ..mak die pun kena mkn mkanan berkhasiat sbb nak hasilkan susu yang berkhasiat jg yg zaed kan ....

~aSHa~ berkata...

amboi zaed...geram aunty tgk...makin tembam

QasehnyaRania berkata...

aamiin :)
smga mmbesar dgn sihatvye sayang

Falsya berkata...

haloh haloh zaed..comelnyeeeee..

Lily Mama Zara|Zareef|Zayed berkata...

happy 5 mth zaed..cpt jek dh besar kan

LYAfrina berkata...

comeynya dia..bam bam..

Fiza Rahman berkata...

Alololo....tomeinya. Pipi bolat.

kayyana berkata...

bam bam zaed.. ikut mke spe agaknye ye

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...