08 Oktober 2015

Surprise Sempena Birthday Zakwan :)

mamaZN memang camni... 
kalau untuk birthday anak-anak atau papaZN
suka buat kejutan
suka tengok reaksi diorang bila dapat surprise
suka tengok ekspresi wajah diorang, hihi
puas hati & happy bila tengok diorang pun happy

birthday zakwan ni sebenarnya lama dah plan
sejak lepas raya puasa aritu rasanya
makanya, sejak tu jugak la mengumpul duit, kikikiki

memang dah cakap kat papaZN
kalau book hotel, mamaZN cover
papaZN cover untuk duit minyak & makan2
okeh, deal! apa yang penting? kerjasama!
:P

zakwan memang taktau langsung pun
bila dia tanya, kita nak pegi mana ni?
mamaZN jawab nak pegi kenduri
jauh ke mama tempat kenduri tu?
mamaZN jawab kat banting
dia tanya lagi, kalau gi kenduri kenapa kita bawak bekal?
mamaZN kaluttt taktau nak jawab, hahaha!
bila dah sampai hotel zakwan tanya lagi
dia buat kenduri kat dewan ke? hihihi

sampai la dah check in bilik
baru la ramai-ramai (makpak dia je, haha!) jerit, 'KEJUTAN!!!'

zakwan mula-mula blur jap
pastu tetibe terus peluk mamaZN
'mama, betul ke mama? ni hadiah saya ke?'
aah, adiah zakwan.. tp kami tumpang sekaki ek, hehehe

lokasi dekat je, kat hotel impian morib
memang pilih dekat-dekat sebab 2d1n
janji ada pool depa ni seronok bebeno la kan
memang santai-santai jek

makan pun bawak bekalan dari rumah
pagi-pagi papaZN dah masak nasi arab
haha!
kenyang sampai ke malam :)

check in lambat setengah jam sebab jem
sampai-sampai dapat plak bilik tingkapnya ngadap pool
kemain lagi la dorang ni, takmo diam
dok berzikir je nak mandi, nak mandi..

tapi tak syok... sebab sape tah buat family day
abes dikonkernya pool budak
memang takleh ke sana langsung!
sampai hati :(
terpaksa la papaZN layan diorang mandi kan pool dewasa

pastu nak dekat maghrib tu makin galak plak depa
dengan speaker, sound system bagai
rupanya buat dinner tepi pool
adoi! tak tenteram!
mana bley tahan dekkkkk... kami bayo jugak
trus papaZN kol reception buat aduan
malam tu trus senyap, haha!

memang tak ke mana
dok melepak je dalam bilik pastu mandi pool
makan malam plak kami p restoran feveret - restoran juvita :)
lepas rindu dendam nak makan grilled chicken chop dia hehe

balik malam tu sume tido awal
turn papaZN deko-deko bilik sket
siap ada belon ngan flag
almaklum esoknya besday anak bujang kesayangan :)
memang penuh kejutan je la zakwan weekend tu

esok paginya nyanyi-nyanyi lagu besday utk zakwan
pi bekfes pastu sambung mandi pool lagi mamaZN ngan zaed cam bese jadi pemerhati je huhu
lepas tu, siap-siap sume, amik gambo 1 famili sket trus check out
zakwan teringin nak makan kfc

harap zakwan seronok la dengan apa yang makpak dia buat ni hehe

bukan selalu pun kan.. setahun sekali je :)
aah, setahun sekali... darab dengan 3 anak?
hahaahaha..! masak! :D

13 comments:

idzwa kamaruddin berkata...

wahhhh seronok nyer!!! bahagia baca tau..boleh terbayang betapa gembira nyer anak ;)

mama tisya berkata...

wah kejutan gtu utk busday boy...tkpe pool dewasa pn ok cuma papaZN kena jg la kn..nasi rab tu..jimat2

Ummu Athiyah Ismail berkata...

hepi bsday zakwan..mesti happy sgt dpt surprise cam nih hehe

eima berkata...

Ya Allah best nye ko wei ....
dapat buat surprise cam kat zakwan mesti happy gile.....
nk try la buat kat fahim ngan icha pulak ..... nenanti ....

ALoNa CintamaniszLite berkata...

Hepi belated besday, zakwan...jadi insan yg terbaik utk famili ye. Akak ada jgk tengok impian morib ni tapi mcm jauh sket ler ngan tempat kenduri tu.

el berkata...

hahahaha smpai yg tya nape bw bekal tu mmg kelakar hahaha
tu dia bekal depa terbaikklahhh kenduri dlm hotel hehehe
bertuah zakwan dpt kejutan dari uols

tp mmg kita seronok tgk anak2 dpt kejutan mcm mn haha

MRS. K ^ibuhadifhessa^ berkata...

😄😄😄😄

Iela Fazielah berkata...

bestnyer...rajin nad buat surprise.k ila xpandai simpan rahsia..haha...tp seronok tgk zakwan gembira...

lieyalatif berkata...

good job nad n hubby....suprise yg sgt2 sweeeeetttt....

betul kate nad asalkan stay kat tempat yg ade pool dah buat anak hepi...konsep tu laa lieya amalkan heheeheh

sempoi nad siap bawak bekal nasi arab hah..senang kan, takyah keluar2 bilik dah nanti cari makanan.... leh lepak lama2...

Lily Mama Zara|Zareef|Zayed berkata...

syoknye zakwan dapat seprais bday present ye..hehehe..mmmg seronok tgk anak happy kan..kite as mak bapak pon rasa bahagia jek..hehehe

Fiza Rahman berkata...

Untunglah zakwan dapat kejutan. Terbayang muka dia yg blur tapi happy tu ☺

Dewi Aja berkata...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

Falsya berkata...

Happy sgt zakwan..betul la tuh nad..janji hotel tuh ade pool dh cukup wat bebudak happy..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...