08 September 2015

Tetamu Pembawa Rezeki

betul kan?
memang betul pun sebenarnya...
jangan pikirkan rezeki yang dalam bentuk barangan atau $$$ semata
kegembiraan & kepuasan pun
salah satu bentuk rezeki jugak tu :)
kita tak perasan semua tu masa tetamu belum datang
tapi sebaik tetamu dah balik
perlahan-lahan kita akan nikmatinya :)

nak dijadikan cerita...
ahad baru ni, my gelfrens datang umah
kawan mamaZN, means kawan papaZN la jugak
kitorang kan 1 sekolah :)
depa kata nak dtg sebab nak lawat zaed
sebab sejak lahir tak dan melawat lagi
alaaa depa tu, alasan jek tu
padahalnya nak sembang jek lebih
kekeekekeke :P

kalut ni, tengah menyoping kat NSK
depa kata nak datang umah
apa tak kalutnya
at least nak jugak siapkan hidangan kan
dorang datang dari jauh kot
sebagai tuan rumah, kita pun nak la meraikan tetamu kan
tu la adab nya pun :)

last-last papaZN kata beli je
nak masak memang tak sempat
ok la kalu gitu

elok sampai umah, papaZN pi tapau makanan
balik je dr beli makanan, depa pun sampai

Allah, seronok tak terkata!
sebab ni la geng usung board LKJ,
geng gosip, geng main-main kat skolah dulu, haha!
alhamdulillah sampai sekarang masih berkawan
lagi bertambah seronok bila lama sangat tak berjumpa
sekali dah jumpa memang havoc la kan
sebab macam-macam cerita nak dikongsikan hehe
redho je la papaZN join skali walau dia je kumbang sekor, haha!

kalau dulu bila berjumpa
memasing bawak diri sendiri
kali ni datang, masing-masing bawak 'henbeg'
makin lama, makin ramai ahli
memang sangat best! :)

nak balik tu, pakat kasi sumbangan plak
duit raya katanya...
Allah, buat susah-susah je
korang dah datang tu pun
dah cukup beri kegembiraan pada kami

feel seronok dia tu lain macam sikit
sampai sekarang pun masih terbayang keseronokan dan ke'hepi'an nya, hehe
mana tak nya,
dorang la antara kawan-kawan yang paling mamaZN sayang sangat!
dekat 16-17 tahun kitorang dah berkawan
moga persahabatan kami terus berkekalan hendakNya...
ameen :)

tq kawan-kawan.. korang memang da best!

11 comments:

Nieyl berkata...

Salam Selasa...
Singgah pagi :)
wah!bestnyer...ade tetamu datang...

Falsya berkata...

mmg best kan dpt bekumpul gitu..nak2 pulak bff..lagik la happy..;)

idzwa kamaruddin berkata...

betul-betul tetamu membawa rezeki..

Ida Puanstoberi berkata...

terselit kawan sekolah akak di situ.. hihihik

eima berkata...

semoga persahabatan korang kekal abadi ye

Rizziela berkata...

memang best kan kalau ramai orang datang rumah..terasa meriahnya

Gieyana berkata...

Teriba rs lamanyaaaaa x mai sini...meriahnya gathering...:)

QasehnyaRania berkata...

betul tu kak
bestnya dpt jumpa
lama pershabatan yg terjalin semoga berkekalan.aamiin

smua ada 'handbag' :)

Lily Mama Zara|Zareef|Zayed berkata...

Best dpt jumpa kwn2 lama..kira mini reunionlah ni ya..hihi

ziana eunos berkata...

seronoknya ..
*singgah sini ya zianaeunos.blogspot.com

Fiza Rahman berkata...

Bestnya dapat gathering dgn kawan skolah.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...