29 September 2015

Jalan-Jalan Melawat Kawasan | Tadom Hill Resorts

2 minggu sudah (cerita sebelum raya)
kami pegi kenduri kawen di dengkil
alang-alang dah sampai dengkil
jom la kita pi melawat kawasan
yang viral kejap di fb aritu - tadom hill resorts
lokasinya di kampung labuhan dagang, banting
kawasan orang asli rasanya ni
sebab kami tersesat sampai ke perkampungan orang asli bukit tadom
excited bak hang!
okeh, ni pandangan / pendapat peribadi kami la ye
melalui pemerhatian dan pengalaman kami yang baru 1st time ke sana...
lain orang, lain kan pandangannya?
bak kata pepatah, rambut sama hitam hati lain-lain
jadiknya, #jangankecamsaya huhu!
masa kami pegi aritu
tempat belum 100% siap lagi
mamaZN xtau apa yang sedang disiapkan
tapi kerja-kerja construction memang sedang dijalankan semasa kami di sana
walau ramai orang, dorang still buat kerja 
pada dasarnya, agak bahaya la pada pengunjung
malang kan tak berbau?
kan lebih baik mencegah?
masa ramai orang, hentikan kerja-kerja bina kejap
weekdays bleh all out buat kerja, ye dak?
kemudahan yang mamaZN perasan aritu
adalah kawasan parking - parking nampaknya dijaga oleh ahli RELA
ada cafe, toilet, bilik mandi, kawasan khemah, tempat bbq, ruang berbumbung utk lepak (berkerusi), tent berkelambu & kawasan lapang utk aktiviti sukaneka kecil-kecilan
even, tempat reception pun just pakai khemah
chalet takde lagi ye, harap maklum
tido dalam khemah kaler pepel tu
takpun tido dalam tent yang berkelambu tu je
ada jugak mamaZN perasan
selain bleh mandi manda, aktiviti sukan lasak lain pun ada gak disediakan
contohnya atv & berkayak
kalau mamaZN, memang tak suka la pegi tempat yang tak 100% siap
dengan budak-budak ni yang tak biasa beraktiviti lasak
nyamuk / serangga pun dah jerit-jerit
berpasir sket pun dah merungut
baik takyah pegi, huhu..!
tu la dia kalau dah terbiasa bercuti kat hotel beraircond
(kecuali CH, hihi)
tapi part air dia memang superb!
jernih!!!! biru kehijauan jek... suka sangat!
geram jek tengok dorang mandi manda
rasa macam nak terjun gak, haha!
tapi ceq sedaq dighi, hihihi..
sape nak mandi WAJIB pakai life jacket setiap masa
tu la antara peraturan yang mamaZN baca
kawasan air tu dalam rasanya tu huhu
gerun kejap sebab mamaZN tak pandai berenang!
pada pendapat mamaZN la kan
kalau kami la, memang takkan pegi ke sana
memandangkan anak-anak yang masih kecik
lagi-lagi sekarang ni ada baby kecik
macam tak sesuai utk menginap kat kawasan camtu
unless piknik balik hari je tanpa tido sana mungkin ok
tapi ye la kan...
masa kami pergi ni, belum 100% siap
kot akan datang tempat tu lagi superb!
sape tau kan?
konfem la akan datang tempat tu akan lebih complete kemudahannya
konfem la pihak pengurusan pun akan lebih peka akan keperluan pengunjung ye dak?
bila 100% siap, memang kena datang lagi utk melawat kawasan, hehe
tapi sepatutnya tunggu tempat tu fully siap la baru open pada public
baru syok rasanya...
kesimpulannya
tepuk dada tanya selera
sape yang sukakan cabaran, aktiviti lasak
memang tempat ni sesuai utk anda
kalau macam famili kami, tunggu zaed beso baru bleh repeat datang lagi :)
diingatkan semula, ni pandangan peribadi...
nak tau lebih lanjut pasal tempat ni
bleh search di fb : tadom hill resorts
atau google utk review yang lain plak :)

11 comments:

Nieyl berkata...

selamat pagi..
ada baca gak sebelum siap sepenuhnya..
tapi ramai org kan...

eima berkata...

menarik tapi tu klu tak siap cam tak besh la ......tgu siap br pi

lieyalatif berkata...

tu laa..mase start viral kat fb tu mmg teruja gak nad sbb view lawoooo...tapi bile pikir balik anak2 dah besar syok le pi....back to nature trip gitu...kalo anak kecik2 ni payah nak tdo gitu....tapi kalo nak pi photoshoot mmg lawa nieh....

lieyalatif berkata...

tu laa..mase start viral kat fb tu mmg teruja gak nad sbb view lawoooo...tapi bile pikir balik anak2 dah besar syok le pi....back to nature trip gitu...kalo anak kecik2 ni payah nak tdo gitu....tapi kalo nak pi photoshoot mmg lawa nieh....

MRS. K ^ibuhadifhessa^ berkata...

kita beranak pinak ni mmg tak sesuai langsung tidoq lam khemah. tak sookaa.. tunggu la kot ada chalet dia buat esok

lieyalatif berkata...

tu laa..mase start viral kat fb tu mmg teruja gak nad sbb view lawoooo...tapi bile pikir balik anak2 dah besar syok le pi....back to nature trip gitu...kalo anak kecik2 ni payah nak tdo gitu....tapi kalo nak pi photoshoot mmg lawa nieh....

Rizziela berkata...

sy pun rasa benda yg sama... x berbaloi kot

Chekgu Azrine berkata...

Tggu dah siapla kan br happening skt..kan

el berkata...

ni sesuai tuk adult je
lau anak2 payahlah skit
tp mmg syok tempat dia ni

Fiza Rahman berkata...

Femes dah tempat nih. Tapi kita pon tak berani nak mandi klo dalam mcm tu even pakai life jacket ☺

Tanpa Nama berkata...

saya nak tanya, jalanraya ke sana okay x?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...