04 Ogos 2015

Short Getaway ~ Cameron Highlands | Sungai Palas BOH Tea Centre & Lavender Garden

ok, jom sambung sket citer pasal jenjalan aritu :)
pasal kenduri once dah dpt gambar nnt mamaZN citer :)

sepatutnya 2 tempat ni nak pegi masa day 1 kat CH
tp sebab hujan, kita lajak kan ke day 2 la

pagi-pagi kul 10 dah check out
sebab nak terjah Sungai Palas BOH Tea Centre ni
cuaca pun alhamdulillah ok pagi tu

naik atas sana sebab nak pi makan je pun, hehe
boleh je nak pi makan kat tempat lain
tapi suasana nya lain la
suka kat sana, sebab cantek!
pagi-pagi pun dah ramai orang dah
waktu operasi tempat ni 9.30-4.30
isnin tutup kalu tak silap

order makanan bukannya banyak pun
ala kadar just alas perut
nak membeli banyak-banyak pun
cam tak berbaloi...
nasi lemak je dah rm4.50 sebungkus, huhu

kami beli cheese cake stoberi, kek stoberi, sandwich (WAJIB BELI! krup krap bunyinya, haha!)
pastu teh tarik panas dgn teh tarik sejuk
tu je pun dah nak dekat 30 hengget!

makan-makan, jalan-jalan sket
pastu papaZN soping teh sket
pastu, dah.. jom balik! haha!

lama dah tak exercise
berjalan pagi tu kira bersenam gak la tu hihi
dengan memanjat bukit lagi  
pagi tu rasa bersemangat plak
almaklum udara segar, sejuk nyaman je
tak terasa plak penatnya
otw balik tu, sempat la amik gambo kat ladang teh
mamaZN yang teringin sangat tu, hehe :)

lokasi ke-2 adalah ke Lavender Farm
kena bayo ye rupanya
dewasa rm6, kanak-kanak 6thn ke atas rm4
teringin nak pegi sebab tak penah pegi
cantek tempatnya sbb banyak bunga kalerful
tapi mamaZN memang tak berapa minat bunga-bunga ni
just melawat kawasan je la...
kata nak membeli memang takkk

pusing 1 round, kami trus balik
dah start gerimis semula dah time ni
balik plak nak lalu jalan tapah
padahal dah dekat dgn jalan simpang pulai kan?
takpela, layankan aje.. driver kata ok, ok je la hehe

berapa kali ulang alik brinchang ntah..
day 1 dua kali ulang alik
day 2 ni pun sama jugak, haha!
tengok sambil lalu je pasar kea farm dengan pasar brinchang huhu
no soping2 dalam trip kali ini
ok, baikkk bos!

sebelum balik tu
sempat singgah kg taman sedia
ada budak tu nak makan stoberi & petik stoberi
tapiiiii... bila sampai je sana
dia pakat pi beli eksrem mat kool butterfly tu!
adoihai! tu kat petronas memana pun ada!
sabo je la :P

entry pasni nak citer pasal
kedai makan nasi arab yang best kat CH
tungguuuuu! :)

15 comments:

mama tisya berkata...

kt sini tk pernh pegi sbb pegi ladang teh yg lg 1 tu...tu pn dh berkurun lama...lavender tu ala2 kt overseas musim bunga gtu

MRS. K ^ibuhadifhessa^ berkata...

tak penah smpai tempat makan palas tu.. dulu pegi tutup plak kafe tu

Nieyl berkata...

Assalamualaikum...
nieyl singgah pagi kat sini =)
2 minggu lepas nieyl pun naik cameron =)

Iela Fazielah berkata...

comelnyer sikecik tu....geram..akak aritu xsmapai ke ladang boh..frust betul..gara2 terelpas simpang... pastu jln jem teruk...xmau la patah balik..best la gi CH

LYAfrina berkata...

bestnyer..untung baby kecik2 dh pnjat CH..teringin jgk kesana..mudahan thn dpn smpai lah..

noorzie berkata...

hai kak, syok eh nek cameron...klu g byk kali pn xpernah jemu kan..hehe
kakak nayli tu x sejukkk ke, ngn bju lengan pendek nye..selamber dia kan..comel tul kakak nayli ngn flying kiss nye..hehe

eima berkata...

amboi nayli.... org berbungkus die selamba je ....kulit ape tu ... hebat2
wahhhh nad dah ade 3 dah anak ..... nak juga la gini ....

Masya berkata...

gigih nad kan walaupun ada baby g panjat ladang teh ... kt pulak geram tgk nayli tu .. kemahin pandai dia possing sekarang ye...

Lily Mama Zara|Zareef|Zayed berkata...

Gi cameron tak gi ladang teh tak sah kan,,hehehe..klu levender farm skang genting pon ada..klu twringin leh gi gentinf.,tp ladang teh mmg ch the best..hihi

el berkata...

bila ntah dpt p CH ni
tp suami x suka pi sini huwaaaaaaaa

mama ila berkata...

seronokkan gi CH...gi byk kali pun xpuas..hihihi.. baby dah besar dah...seronok jalan2 ngan family

kayyana berkata...

yana dah lama sgt tak pergi cameron highland.. bile bc entry ni rindunye kat CH. teringin jugak nak p bercuti kat sana.... bestlah anak anak dpt g jenjalan.. yg baby pun syok la tdo kan

Chekgu Azrine berkata...

Haiihh..lama.dh xnaik CH..last 2009..uhuk

Fiza Rahman berkata...

Cantik² gambar. Alahaiiii...kek tu, sedapnya ☺

eija_sweetmama berkata...

beshnya.., cantik semua pic..
tetiba rasa mcm lama nya dh x g holidays..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...