05 Ogos 2015

Short Getaway ~ Cameron Highlands | Nasi Arab Sedap Di Tanah Rata, CH

ni masa otw nak balik dah
time tu dah kul 1
lapo la plak tetiba..
melilau la mata mencari kedai yang elok sikit
hajatnya nak makan tengah hari

sampai kat tanah rata, nampak kedai ni
terus singgah
nama kedai ni AL RAUDAH ARABIAN FOOD
lokasi dia kat baris kedai
yang betul-betul sebelah hotel century pines

zakwan n nayli suka makan nasi arab ni
dari makan nasi campur
yang konfem dorang akan makan sikit
jadiknya, baik singgah sini...

kat sini bukan ada nasi arab je tau
nasi ayam & nasi lemak pun ada
tapi nasi berlauk / nasi campur mmg nan ado

kami pilih untuk makan nasi arab
amik set untuk 3 orang, harganya rm37
ada 2 ketul ayam, ayam mandy & ayam kabshah
siap ada 1 jag air jugak
boleh pilih sama ada nak teh o ais atau sirap bandung

dalam banyak-banyak nasi arab yang kami penah makan
ni antara yang tersedap! haha! serius!
taktau la sebab mmg tengah kelaparan ke..
tapi serius sedap!

masa hidangan sampai mulut ni pokpek la jugak
'alaaaa, sikitnya... tak cukup ni'
tapi bila dah makannnnn...
kenyang toksah kata!
haaa tu la, lenkali jgn byk bunyi, haha!

alhamdulillah, memang sedap
zakwan pun bertambah makan sampai 2x

kot datang CH lagi, bleh la makan kat sini
kot sesapa nak cari makan best kat CH tu
bleh jugak try makan kat kedai ni
tapi tak sure plak waktu operasinya cemana...

11 comments:

Nieyl berkata...

Assalamualaikum..selamat pagi...
Nieyl singgah di sini =)
nampak sedap...

Lily Mama Zara|Zareef|Zayed berkata...

Ooo..tk pernh perasan kedai ni..lenkali klu lalu sane lagi lehlah try.,hehe

eima berkata...

perasan kedai ni tapi kami tak penah singgah pun ... soka dok pi mkn kedai mamak kat tnh rata tu hehehe

el berkata...

sejuk2 pekena nasi arab best giler hehe

lieyalatif berkata...

tu la nad...nasi arab ni anak2 liey apun suke...makan nasi gitu jeee pun leh abis bertambah2....lagi2 kalo dpt ayam yg lembut ...adoiiii mmg sedap lah.....

mmg sedap laa tu nad...sejuk2 cameron plak tu....mmg licin laa bedal heheehehehe...tapi kalo lieya tu harus kene order due dulang tuu hahaahahahaah....

ALoNa CintamaniszLite berkata...

Kat bangunan baru tu, ye.. Akak tak nah singgah sini makan lagi. Kalo lalu dok nampak baju2 bergantung aje kat salah satu kedai deret tu, hahahaha. Nanti leh singgah makan situ lak.

LYAfrina berkata...

nampak sedap n myelerakan..

kayyana berkata...

wah.. nasi arab... nasi arab portion mmg byk kan kak nad.. mustahil tak cukup. hihihi

Masya berkata...

kita org pun suka sejak pernah makan hari tu .. sedapppnya lain kali nak makan lg ... yg dekat dgn rumah nad pulak..

Fiza Rahman berkata...

Ntah bila lah nak sampai CH ni. Dah lama tak makan nasi arab. Nampak sedap lah plak ☺

QasehnyaRania berkata...

blh l singgah ke sini kan.
mcm best je
tp ntah tahun bila pulaak nak ke CH hihihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...