20 Ogos 2015

Pertama Kali Ke IOI City Mall

punya la lama mall tu wujud
baru ni nak jejak kaki ke sana
tah ek, cam takde napsu plak nak terjah
biasanya tu, asal ada mall baru (dekat-dekat sini je la)
teruja nak ajak papaZN pi lawat kawasan
tapi kali ni biasa-biasa je
sekadar nak abeskan masa je pun

kul 10 mall bukak, kul 10.30 kami dah sampai hehe
tu mmg kami la tu, dtg awal, balik pun awal

okeh, memang beso! jenuh gak nak menapak
tapi biasala... mamaZN mana nak jalan setiap floor
pilih-pilih je hihihi.. dasar sangat :P

terjah plak kedai yg biasa masuk
H&M, Brands Outlet, Padini... tu je la pun
membeli nya idak jugak..
saje tengok, best ke idak, banyak pilihan ke tak..
emmm, biasa-biasa je la.. pilihan x byk pun huhu

pastu bawak zakwan naik dinasour
mula-mula taknak, takut la, besar la..
tapi masa dah nak balik elok plak mintak nak naik
kelakar tgk zakwan hehe..
siap kumat kamit lagi banyak doa..
tak dinafikan zakwan ni penakut sket orangnya
macam mak dia jugak hehe
tapi sebab dia nak lawan rasa takut tu
dia cabar diri sendiri naik dinasour :)
bangga la jugak pada zakwan
walau orang lain yg tengok akan kata, 'alaaa budak ni.. tu pun takut' ;)

nak pegi lagi tak ioi city mall ni?
saje buang masa jenjalan bleh la..
kalau dah terlajak sampai sana
nak cari barang, kat setia city mall atau aeon banyak lagi pilihannya..
takde keje aih, dr klang nak ke putrajaya semata nak ke ioi, baik pi scm je, hehe...

16 comments:

mamaarifakeem berkata...

K.ina pnh p sekali jer.. itu pun tuju ke homepro.. best oo nad layan mata kt situ.. mula berangan nk reno rumah dn beli ituini.. best gk brgan dia.. best klu semua yg dihajati boleh beli..huu... tp apakan daya.. kita insan biasa.. budget terhad..huu..

Nor Marshaliza Shaidan berkata...

Sy baru 2x ke ioi mall ni.
Tempat yg sy suka daiso....hihihi


Jemput singgah blog sy SPORTING MUMMY

MRS. K ^ibuhadifhessa^ berkata...

hessa melalak masa tgk abang die naik dinosour tu.. bising kot huhu

lieyalatif berkata...

lieya pun same nad...dah lame ioi tu bukak baru pi terjah betul2...aritu mule2 pi usya2 jek tak lame pun lepak ...kali kedua gi baru lama sikit...skrang nijgn ckp lee asal jumaat waktu lunch tak pi alamanda pi ioi laaaa...tgu shafburry putrajaya plak bukak...lepak situ plak kakakaakakak

Mama Zharfan berkata...

me pun lom pernah sampai kat sini

el berkata...

wahhh ada dinosour eh
nti bln dpn nk singgah lah sini hehe
hope dinasour tu tgu kami dr penang ni ok haha

kayyana berkata...

ahahahaha.. IOI tu biasa je kak.. cuma die besar dan baru.. pastu byk kedai makan korea kt situ... yana ni pun x abes round ioi tu... hihihi...

♥♥ Nur ♥♥ berkata...

hhaha.... sama cam Nur.. member tanya nak pergi ioi mall x... ingtkn ioi mall puchong rupenye putrajaya... sekurang-kurangnya akak tahu juga kewujudan mall tu... nur langsung tak tahu...
kikikiki

Nieyl berkata...

Singgah pagi sini =)

Azura Aziz berkata...

wahhh apsal tak singgah Putrajaya... 1 jer yg tak best IOI ni tak mesra stroller... jenuh nak carik lift tapi lift manjang penuh...

eija_sweetmama berkata...

k.eija kalau pergi ioi mall ni sbb asben suka g Padini Concept kat situ, itu je selebihnya mmg alang² dah sampai jln² je la

Lynd berkata...

Tak pernah gi lagi..!!!

Azlin Mohd Atan berkata...

kami pun baru 3x jejak. anak2 teringin nak ber ice sket.

Falsya berkata...

tingin jugak nak gie tp jauh bebenau...mmg idok ler en somi nak ke sana semata2..hehehe..

Falsya berkata...

tingin jugak nak gie tp jauh bebenau...mmg idok ler en somi nak ke sana semata2..hehehe..

Fiza Rahman berkata...

Selalu gi situ sebab dekat ngan umah.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...