11 Ogos 2015

Cerita Weekend [2] | Tunggu Orang Datang Beraya :)

kalau dah sabtu berjalan sakan
klang-wangsa maju-nilai-bangi-putrajaya
hari ahad dok dendiam kat umah, hehe

malam sebelum tu tumpang tido umah aunty wawa
pagi-pagi ahad dah gerak balik klang
kena balik awal,  orang nak datang beraya weiii, haha!
tak masak apa lagi ni...
kang lambat alamatnya kelam kabut la eden ;)

sarapan jap kat kedai depan ni
pastu trus siap-siap masak
anak-anak papaZN handle
naseb sume pun behave jek
ala, bukan masak beriya pun.. mi kari jek
haha!
pastu ada la kuih-kuih sket
dengan lemang & rendang
riso kelam kabut macam nak buat kenduri plak ye, hehe..

tahun ni tak buat sesi makan-makan
sape nak datang beraya, bleh je...
janji inform dulu... haaa, gitu kekdahnya, haha!
kalu cam tahun lepas, kami yg menjemput, hihihi
sebabnya bila dah ada anak kecik, pergerakan mcm terbatas sket
even kat dalam umah sendiri pun
tapi takpela... panjang umur murah rezki
tahun depan bleh wat makan-makan lagi

elok petang sket abang papaZN datang
1 famili
pastu aunty wawa plak datang
hehehe, tu je la pun tetamunya :P

aunty wawa tengah tunggu hari je tu
bila-bila masa bleh bersalin dah
semoga dipermudahkan buat aunty wawa
waaa, tak sabarnya mama yong nak dapat anak buah baru! :)

8 comments:

Amanda Suria berkata...

SA tahun ni x buat pun open house sebab hujung bulan ni adik bongsu kawen....

Lily Mama Zara|Zareef|Zayed berkata...

kitorng umah tertutup tahun ni..hahaha..asyik gi open house org..umah sndiri tkde yg dtg beraya..kikiki

Bunda_nora berkata...

Salam ukhuwah dari BUNDA..

lieyalatif berkata...

betul tu nad...ade anak kecik ni terbatas sikit kan.... mcm lieya yg takde anak kecik ni pun tak rajin buat oh...dtg bgtau ade laa masak2 sikit heheehehe...rezeki tetamu kan...

eima berkata...

timing tk kena ari tu .... klu boleh jumpa baby zaed ...
aku tak sempat langsung nk amik gambar juadah ke hape ke .... gambar tetamu pun .....

bz sesangat

Eda Ejai berkata...

selamat hari raya nad.. lame tak menjengah ke sini..

eija_sweetmama berkata...

k.eija mmg x pernah lg buat open house kat rumah sendiri, asik dok tumpang open house rumah mertua je..hehe..

el berkata...

raya haji nak p raya kt kl..ada wat open house x hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...